Διαμάχη δήμου Πεύκης και Διοίκησης Αττικής στο ΣτΕ λόγω των Ρομά

Διαμάχη δήμου Πεύκης και Διοίκησης Αττικής στο ΣτΕ λόγω των Ρομά
Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Έθνους των Ρομά, την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Επιμόρφωσης Ρομά στον καταυλισμό στα Εξαμιλια Κορινθίας. Το Κέντρο Επιμόρφωσης δηιουργήθηκ το 2009 από την αστική μη κερδοσκοπικη εταιρεια "Κιβωτός των Παιδιών Ελλάδα". (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαμάχη προβλέπεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ο δήμος Πεύκης προσφεύγει στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Αντιτίθεται στην απόφαση για εγκατάσταση καταυλισμού Ρομά στην περιοχή της Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αβάσιμη η απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο δήμος Πεύκης προσφεύγει στο ΣτΕ.

Με την απόφαση μετεγκαθίσταται ο καταυλισμός των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του δήμου Χαλανδρίου στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σύμφωνα λοιπόν με την προσφυγή, ο καταυλισμός των Ρομά πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην Πεύκη σε έκταση 4.660 τετραγωνικών μέτρων, σε χώρο που στεγάζονται τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως υποστηρίζει ο δήμος έχουν μοναδική και σπάνια, πανελλαδικά, γενετική συλλογή.

Επίσης, ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ισχυρίζεται πως η επίμαχη απόφαση στηρίχθηκε επί εσφαλμένων προϋποθέσεων της αρμόδιας επιτροπής, ενώ ταυτόχρονα προχωρά παραπέρα και λέει πως υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν αποδέχεται την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, καθώς δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου και συγχρόνως πως δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του επίμαχου δήμου, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα.

Τέλος, σημειώνει ότι είναι ελλιπές το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της νέας θέσης, και δεν υπάρχει η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία καταυλισμού Ρομά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα