Aφήστε ήσυχο τον Κουέντιν Ταραντίνο

Aφήστε ήσυχο τον Κουέντιν Ταραντίνο
Director Quentin Tarantino arrives at the Blu-Ray and DVD release event for "Inglourious Basterds" in Los Angeles on Monday, Dec. 14, 2009. (AP Photo/Matt Sayles) AP

Φαίνεται πως η βία στο σινεμά είναι το ''αγαπημένο'' θέμα των δημοσιογράφων, κυρίως επειδή πουλάει και επειδή θυμώνει τον Ταραντίνο, ικανοποιώντας τηλεθεάσεις

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Είναι αμφίβολο αν ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε υπολογίσει πόσες αντιδράσεις θα προκαλούσε το «Django Unchained», όχι μόνο για το θέμα της σκλαβιάς που «γουεστερνοποιείται» αλλά κυρίως για την επιμονή των δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο να τον κάνουν κέντρο της συζήτησης γύρω από το αν η βία στο σινεμά είναι υπεύθυνη για τη βία στην πραγματική ζωή.

Ήταν μόλις πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Αμερικής, όταν ο Κούεντιν Ταραντίνο ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τη βία στο σινεμά και τη σύνδεση που αυτή (δεν) έχει με τραγικά περιστατικά όπως αυτό που συνέβη πριν λίγο καιρό στο σχολείο του Κονέκτικατ της Αμερικής.

Φαίνεται, όμως, πως το συγκεκριμένο θέμα είναι το «αγαπημένο» αυτή τη στιγμή των δημοσιογράφων σε όλον τον πλανήτη, κυρίως επειδή πουλάει και επειδή θυμώνει τον Ταραντίνο, ικανοποιώντας τηλεθεάσεις και αναγνωσιμότητες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Channel 4, ο Ταραντίνο ήρθε ξανά αντιμέτωπος με την ίδια ερώτηση από τον έγκριτο δημοσιογράφο Κρίσναν Γκούρου – Μέρθι, ο οποίος έφερε τον σκηνοθέτη στα όρια του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε την επεισοδιακή συνέντευξη του Ταραντίνο στο Channel 4

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα