Οι συνιδρυτές του e-food.gr

Οι συνιδρυτές του e-food.gr

Διαβάστε ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το e-food.gr

Ο Απόστολος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής που στηρίζει τα start ups στον τομέα του Διαδικτύου και της Τεχνολογίας. Ξεκίνησε ως επιχειρηματίας αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Το 1998, μαζί με 2 φίλους ίδρυσε το e-shop.gr.

Το 2000 πήγε στις ΗΠΑ για να πάρει επιπλέον γνώσεις και μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Columbia το 2002 και στη συνέχεια πέρασε δύο πολύτιμα χρόνια στην Boston Consulting Group.

Το 2004 επανήλθε στο e-shop.gr, και βοήθησε την εταιρεία να γίνει ο ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα. Το E-shop.gr έφτασε σε ένα κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ με 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα. Το 2009, αναζητώντας περισσότερες προκλήσεις, συμμετείχε στο Openfund όπου συνέβαλλε στη δημιουργία του πρώτου Investing Fund στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

To Openfund γέμισε ένα κενό και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Το Openfund υποστήριξε καινοτόμα ξεκινήματα όπως το Taxibeat.com, το fashinating.com και το youscan.ru που διαθέτουν ισχυρή δυναμική εκτός των ελληνικών συνόρων. Το Taxibeat ιδίως, όπου ο Απόστολος είναι επίσης σύμβουλος και επενδυτής, αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι μπαίνουν σε ένα ταξί σε όλο τον κόσμο. Το Taxibeat έχει ήδη παρουσία στη Βραζιλία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία.

Επιπλέον, το 2011 ο Απόστολος μαζί με τους συνεργάτες του από το e-shop.gr και άλλους φίλους ίδρυσαν από κοινού το ηλεκτρονικό e-food.gr που είναι η μεγαλύτερη Online Delivery εφαρμογή στην Ελλάδα. Τέλος το 2012 μαζί με 2 άλλους φίλους που ίδρυσαν από κοινού doctoranytime.gr που είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους ανθρώπους να κλείσουν ραντεβού με γιατρούς.

Με λίγα λόγια, ο Απόστολος είναι σήμερα ένας ευτυχισμένος και πολυάσχολος επιχειρηματίας που διοχετεύει όλο το χρόνο και την ενέργειά του στο να στηρίζει επιχειρήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα, αλλά έχουν μια διεθνή προοπτική και εξέλιξη.

Παμίνος Κυρκίνης

Ο Παμίνος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία. Μετά την ολοκλήρωση του σπουδών του επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το πρώτο του βήμα ήταν η εκπροσώπηση της TOMS Shoes στην Ελλάδα, μίας εταιρείας που για κάθε ζευγάρι παπούτσια που πουλάει χαρίζει ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη.

Βλέποντας την επιτυχία της TOMS ένιωσε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο βήμα και έτσι εντοπίζοντας ένα κενό στην αγορά προχώρησε σε κάτι πρωτοποριακό στο χώρο του internet: στο e-food.gr, ένα site μέσω του οποίου ο κόσμος μπορεί να επιλέγει ανάμεσα από εκατοντάδες εστιατόρια και να κάνει την παραγγελία του online εύκολα και γρήγορα ξεχνώντας τον παραδοσιακό τρόπο παραγγελίας μέσω τηλεφώνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα