Διαγωνισμός News 247

Διαγωνισμός News 247

Στείλτε e-mail στο [email protected] με το όνομά σας και την ένδειξη "Παραμύθια" και κερδίστε ένα από τα τρία παραμύθια, με τίτλο "Μάθε τους αριθμούς, μετρώντας ζωάκια", "Το κουκλόσπιτο του Αισώπου" και "Αρχαία Μυθικά Τέρατα"

“Μάθε τους αριθμούς μετρώντας ζωάκια”

Γενική  επιμέλεια Νίκος Μουρατίδης

Εικονογράφηση Σοφία Γαλή μεγαλώνοντας  πανέξυπνα παιδιά

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ για παιδιά έως 5 ετών

Στην  πιο τρυφερή του  ηλικία, το παιδάκι  σας έχει πραγματικά ανάγκη από ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Τι πιο δημιουργικό παιχνίδι απ’ αυτό το πολύ πρωτότυπο ΒΙΒΛΙΟ, που μαθαίνει στα μικρά παιδιά να μετρούν από το 1 μέχρι το 20, βοηθούμενα από πολύ χαριτωμένα γαϊδουράκια, ψαράκια, γατάκια, πουλάκια κι άλλα πολύχρωμα ζωάκια!

Αν κάνετε «μάθημα» στο παιδάκι σας, θα χασμουρηθεί. Αν του μετράτε απ’ το βράδυ ως το πρωί, θα κουραστεί. Αν του πάρετε αριθμομηχανή, θα μπερδευτεί. Μπορείτε όμως να παίζετε μαζί ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΖΩΑΚΙΑ, που του αρέσουνε πάρα πολύ! Έτσι, θ’ αναγνωρίζει από νωρίς τους αριθμούς, τα χρώματα, τα ζώα, αλλά και βασικές έννοιες. Κι όταν μια μέρα αγαπήσει τη μουσική, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία, τις καλές τέχνες, τις γλώσσες του κόσμου όλου… εσείς θα ξέρετε ότι είχε το πιο έξυπνο βιβλίο για αριθμητάρι!

Η εικονογράφος του βιβλίου Σοφία Γαλή

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1979. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών  και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών (κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Το 2004 έφυγε στη Γαλλία και το 2007 έλαβε με έπαινο DNAP από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ανγκουλέμ (Ecole Européene Supérieure de l’Image) με ειδικότητα στα κόμικς (Bande Dessinée et Communication). Στην ίδια πόλη δημοσίευσε μικρές ιστορίες σε φανζίν και συλλογές, συμμετείχε σε εκθέσεις και για τρία χρόνια εργάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εικονογράφηση βιβλίων κι άλλων εντύπων, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Για τις  εκδόσεις Τετράγωνο έχει επίσης εικονογραφήσει το παραμύθι Η Μάγισσα Ανακατωσούρα και τα Χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων!

Στη Σοφία  αρέσουν πολύ τα βιβλία, η Ιαπωνία και οι υποθετικές συλλογές.

Η νέα πρόταση στο  χώρο του βιβλίου

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.ekdoseistetragono.gr

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ε.Ε. –  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Πειραιώς 123 & Ευρυσθέως 2, Αθήνα 118 54

Τηλ. 210 34 76 857 / Φαξ 210 34 76 826

Ε-mail [email protected]

Στείλτε e-mail στο [email protected] με το όνομά σας και την ένδειξη “Παραμύθια” και κερδίστε ένα από τα τρία παραμύθια, με τίτλο “Μάθε τους αριθμούς, μετρώντας ζωάκια”, “Το κουκλόσπιτο του Αισώπου” και “Αρχαία Μυθικά Τέρατα”.

Διαβάστε εδώ τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

“ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ”

της Ελισάβετ Αραβίδου

Εικονογράφηση: Αργύρης Παν

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Για πρώτη φορά ΟΛΟΙ οι μύθοι του Αισώπου μεταφέρονται στη σκηνή ενός κουκλοθέατρου!

Οι μύθοι  του Αισώπου συγκαταλέγονται στα διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μας μαθαίνουν να εκτιμάμε αυτό που είμαστε και, πάνω απ’ όλα, να μην ξεχνάμε να ανταποδίδουμε το καλό που μας κάνουν οι άλλοι. Έτσι, μπορεί να γίνει κι ο κόσμος μας καλύτερος.

«Τικ, τακ, τακ! Παρακαλώ, καθίστε. Η παράσταση αρχίζει…»

Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα δωμάτιο μαγικό ήταν συγκεντρωμένα όλα τα πλάσματα του βασιλείου των ζώων. Μόνο που  δεν ήταν ζώα αληθινά… αλλά κούκλες θεάτρου! Ποτέ όμως κανείς δεν είχε δει τον κουκλοπαίκτη. Ήξεραν μόνο πως τον έλεγαν Αίσωπο κι ότι ήταν πολύ σοφός άνθρωπος. Κάποιοι πίστευαν ότι δεν υπήρχε καν κουκλοπαίκτης και ότι τα ζωάκια-κούκλες ζωντάνευαν κάθε μέρα από μόνα τους… Τι συνέβαινε στ’ αλήθεια; Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά του κόσμου αγαπούσαν πολύ τον μπαρμπα-Αίσωπο!

Λίγα λόγια για  τη συγγραφέα: Η Ελισάβετ Αραβίδου ακροβατεί σχεδόν από τότε που γεννήθηκε! Στο πανεπιστήμιο το αγαπημένο της μάθημα ήταν η ακροβατική-ενόργανη γυμναστική. Υπηρέτησε με επιτυχία την τέχνη του σωματικού-ακροβατικού θεάτρου. Η πρώτη ομάδα θεάτρου που δημιούργησε ονομάστηκε «Σκηνοβάτες Ορίων». Έβαλε τις μάσκες της, τα σχοινιά της, μερικά πανιά και πολλή όρεξη σε μια βαλιτσούλα, και ταξίδεψε μέχρι το CIRCUS SPACE, για να σπουδάσει την τέχνη του τσίρκου. Στην Ελλάδα δίδαξε ακροβατική σε παιδιά του δημοτικού και του γυμνάσιου, και οργάνωσε νέα ομάδα ακροβατικού θεάτρου ενηλίκων. Ζει στο Λονδίνο, όπου εργάζεται ως διευθύντρια κινησιολογίας της Iris Theatre Company. Ασκεί την τέχνη του τσίρκου και της ακροβατικής, βελτιώνοντας τη φιλοσοφία ακροβατικού θεάτρου που έχει αναπτύξει.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Ξεφυλλίστε τον κατάλογό μας!

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ε.Ε. –  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝO

Πειραιώς 123 & Ευρυσθέως 2, 118 54 Αθήνα

Τηλ. 210 34 76 857 / Φαξ 210 34 76 826

Ε-mail: [email protected]

 

“ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΘΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ”

Η ελληνική μυθολογία… αλλιώς

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

Γενική επιμέλεια: Νίκος Μουρατίδης

Εικονογράφηση: Αλέξια Οθωναίου

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Δεν είναι ώρα για  χασμουρητά!

Τώρα  θα μάθετε μυστικά για την αρχαία Ελλάδα, χωρίς διδάγματα κοινότοπα ή βαρετά…

●  Ποιος ζούσε στον Άδη;

● Ποιες είχαν άσχημη αναπνοή

● Ποια τραγουδούσε γλυκά στους ναύτες;

● Ποια χρειαζόταν 12 κάλτσες;

● Ποια χρειαζόταν 9 κασκόλ;

● Σε ποιον άρεσαν τα γλυκά με μέλι;

● Ποιος είχε 100 μάτια;

Αυτά  κι άλλα σπαρταριστά  θα τ’ απαντήσετε εσείς, παιδιά, αφού  διαβάσετε τ’ «Αρχαία μυθικά τέρατα» ξανά και ξανά!

Αυτό το βιβλίο με τις υπέροχες εικόνες μπορείτε να το φυλάτε κάτω απ’ το μαξιλάρι για  να κοιμάστε με της Πυθίας τη ζάλη! Αλλά ετοιμαστείτε και για πολλά κουίζ, σπαζοκεφαλιές και ιστορίες ξεκαρδιστικές. Γιατί… οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μεγάλη φαντασία και πολύ χιούμορ. Είχαν σκαρφιστεί πολύ τρομακτικά τέρατα και θεότητες με συνήθειες ξεχωριστές.

Μπροστά στα  μάτια σας παρελαύνουν η Μέδουσα, ο Άργος, ο Πήγασος, οι Σειρήνες, η Λερναία Ύδρα, ο Μινώταυρος, ο Κέρβερος, οι Κύκλωπες, ο Κένταυρος, η Σφίγγα, η Έχιδνα, αλλά και η Ήρα, ο Ερμής, ο Περσέας, η Αθηνά, οι εννέα Μούσες, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας, ο Οιδίποδας, ο Δίας, και πολλοί άλλοι!

Η εικονογράφος και κομίστα Αλέξια Οθωναίου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης και Σχεδίου του Πανεπιστημίου Σάρρεϋ Αγγλίας. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές εικονογράφησης και κινούμενης εικόνας στο Πανεπιστήμιο Κίνγκστον Λονδίνου. Από το 2004 έχει δημοσιεύσει εικονογραφήσεις και κόμικ σε ποικίλα έντυπα (Παρά Πέντε, Γκραν Γκινιόλ, Athens Voice, Φανταστικά Χρονικά, «9» κ.ά.), εικονογραφεί παιδικά βιβλία και συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης, κόμικ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βαβέλ, Επέτειος Ζήτω;, Were is the Art?, Random Impact, Εν Αιθρία, Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ Λοτζ κ.ά.). Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με τον Σπύρο Δερβενιώτη, το κόμικ άλμπουμ Bleeding Hearts (Jemma Press).

 

www.alexiaothonaiou.com

Επισκεφτείτε την  ιστοσελίδα μας: www.ekdoseistetragono.gr

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ε.Ε. –  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝ

Πειραιώς 123 & Ευρυσθέως 2, Αθήνα 118 54

Τηλ. 210 34 76 857 / Φαξ 210 34 76 826

Ε-mail [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα