Με φόρα για το συνέδριο

Με φόρα για το συνέδριο
ΠΑΣΟΚ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕΣ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. (ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης/Eurokinissi) EUROKINISSI

Βολές κατά της κυβέρνησης και ενωτικό μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ περιλάμβανε η ομιλία Παπανδρέου στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Βολές κατά της κυβέρνησης και ενωτικό μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ περιλάμβανε η ομιλία Παπανδρέου στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση πέντε ομάδων εργασίας, οι οποίες θα λειτουργήσουν παράλληλα και επιβοηθητικά προς τα προσυνεδριακά όργανα.

Οι ομάδες αυτές θα ασχοληθούν με: την ανασυγκρότηση της νεολαίας, τα ζητήματα διαφθοράς, την εκστρατεία για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και για το δημοψήφισμα, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, τη στήριξη και την αναμόρφωσή του, το εκπαιδευτικό σύστημα , το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα βασίζεται στην “πράσινη ανάπτυξη” και τέλος με τον καταναλωτή και το καταναλωτικό κίνημα.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κινήματος απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς το εσωτερικό του κόμματος του, έκανε εκτεταμένη αναφορά στα φαινόμενα διαφθοράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατέχει το μοναδικό ρεκόρ παγκοσμίως να μην έχει διαλευκάνει ούτε μία μεγάλη υπόθεση. Χαρακτήρισε “φαρσοκωμωδία” τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος, όπως τόνισε, “έχει επιλέξει ως συνήθη τακτική να νίπτει τας χείρας του και να φορτώνει το βάρος των σκανδάλων που παράγει η κυβέρνησή του στη δικαιοσύνη”. Αναφέρθηκε επίσης στην ύπαρξη λίγων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι συντονίζονται με την κυβερνητική βούληση.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε την πρόταση του κ. Καραμανλή για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος και την εν συνεχεία συζήτηση για ένα νέο εκλογικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας υποκριτική την πρόταση, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει εκλογικό νόμο στη Βουλή. Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να σταματήσει, όπως είπε, να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να αποσύρει από τη Βουλή την πρόταση που κατέθεσε για τον εκλογικό νόμο.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που ευθύνεται για την πολιτική της κλειδαρότρυπας, για την οποία κατηγορεί άλλους, και πρόσθεσε πως όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν η κυβέρνηση έφερνε στο φως όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Το γεγονός ότι δεν τα φέρνει στη δημοσιότητα σημαίνει ότι κάτι κρύβει ή κάτι φοβάται, είπε. Εμάς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν μας ενδιαφέρει η ροζ πλευρά του θέματος, αλλά μας αφορά το αν η κυβέρνηση εκβιάζεται ή εκβιάζει, αν τα ΜΜΕ έχουν εμπλακεί με αθέμιτο τρόπο στην υπόθεση και αν η κυβέρνηση κάνει συναλλαγές και πώς χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα προς όλες τις εσωκομματικές πλευρές με την ανάθεση συγκεκριμένων ρόλων σε στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε ότι η 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί παρελθόν και κάλεσε όλα τα στελέχη σε μια φυγή προς τα εμπρός και τη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την Ελλάδα του 2020. Ανέφερε επίσης ότι η ηγεσία του Κινήματος θα εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Ύστερα από όλα αυτά ζήτησε να εγκαταλείψουν όλοι τα μικρομάγαζα και πρόσθεσε ότι όροι όπως λευκή απεργία και στρατηγική ήττας δεν εκφράζουν τη βούληση και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Το Σάββατο οι εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ., συνεχίζονται ομιλίες στελεχών.


 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα