Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (26/07/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (26/07/09)

Μάθετε πρώτοι για τη στρατηγική συμφωνία Microsoft-Yahoo, την αλλαγή ονομασίας για τα Windows Mobile, το νέο Samsung Spinpoint F3 των 1ΤΒ, τα πρώτα...

Μάθετε πρώτοι για τη στρατηγική συμφωνία Microsoft-Yahoo, την αλλαγή ονομασίας για τα Windows Mobile, το νέο Samsung Spinpoint F3 των 1ΤΒ, τα πρώτα σπασμένα Windows 7, το νέο look τoυ Firefox 4.0 και τις σημαντικότερες και για όλες τις σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας από το χώρο της τεχνολογίας.
Στρατηγική συμφωνία Microsoft-Yahoo








Η Microsoft και η Yahoo προχώρησαν σε συνεργασία στους τομείς της διαδικτυακής έρευνας και της διαφήμισης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους κατά της Google.



Στην πολυαναμενόμενη συμφωνία, έμφαση θα δοθεί στη μηχανή αναζήτησης του bing, με σκοπό να χτυπηθεί η μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία συγκεντρώνει το 65% των αναζητήσεων στις ΗΠΑ.



Ενδεικτικό της κυριαρχίας της Google είναι το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα στη Microsoft αντιστοιχεί το 8,4% των αναζητήσεων και στη Yahoo το 19,6%. Το bing θα γίνει η σελίδα αναζήτησης της Yahoo.




Αλλαγή ονομασίας για τα Windows Mobile



Η Microsoft έκανε γνωστό ότι τα Windows Mobile θα μετονομαστούν σε Windows Phone ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων (π.χ. 6,5 και 6,1).



Η μετονομασία αφορά και την επερχόμενη πλατφόρμα Windows Mobile 7 που θα υποστηρίζει τις οθόνες πολλαπλής αφής.





Samsung Spinpoint F3



Ο νέος σκληρός δίσκος του 1ΤΒ που παρουσίασε η Samsung αντιπροσωπεύει μια στροφή στη φιλοσοφία της εταιρείες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.



Αντί για αύξηση της χωρητικότητας, η Samsung μείωσε τους μαγνητικούς δίσκους σε δύο (από τρία ή τέσσερα) κάτι που σημαίνει 30% επιπλέον ταχύτητα και σημαντική αύξηση στην αξιοπιστία καθώς μειώνονται τα μηχανικά μέρη.



Η ταχύτητα περιστροφής των μαγνητικών δίσκων είναι 7200 rpm.




Τα πρώτα σπασμένα Windows 7



Σε λιγότερο από μια βδομάδα από τη διάθεση των Windows 7 στους κατασκευαστές, «κυκλοφόρησε» η πρώτη σπασμένη έκδοση τους στο διαδίκτυο από την ομάδα Download Squad.



Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός αλλά θα πρέπει να προβληματίζεται ιδιαίτερα μετά και τη μείωση τιμών που ανακοίνωσε για την αναβάθμιση από Vista σε Windows 7.





Οι πρώτες φωτογραφίες LG BL 40



Η LG διέρρευσε στο διαδίκτυο τις πρώτες φωτογραφίες του Black Label 40 γνωστό και ως “New Chocolate”.



Αν τώρα το συγκεκριμένο τηλέφωνο θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες της εταιρείας και να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του προκατόχου του στην αγορά μένει να αποδειχθεί.




Ανακοινώθηκε η διάθεση της ATI Radeon E4690



Η AMD ανακοίνωσε τη διάθεση μια νέας ενσωματωμένη GPU με τριπλάσιες επιδόσεις σε τρισδιάστατα γραφικά.



Η ATI Radeon E4690 υποστηρίζει τις τεχνολογίες Microsoft DirectX 10.1 και OpenGL 3.0 και έχει 512 MB μνήμης GDDR3 στα 700MHz.



Η εταιρεία επιμένει ότι πρόκειται για το μοναδικό τσιπ στην αγορά που υποστηρίζει επιπλέον την τεχνολογία Unified Video Decoder 2.0.




Παγώνουν τα netbook η Acer και η ASUS



Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Digitimes η Acer και η ASUS θα παγώσουν την ανάπτυξη νέων μοντέλων netbook που βασίζονται στον επεξεργαστή Atom N270, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2010.



Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση φαίνεται να είναι έρευνες που τονίζουν την καταναλωτική δυσαρέσκεια για τους υπέρλεπτους φορητούς υπολογιστές.





Αλλάζει look o Firefox 4.0



Διάφορα σχέδια για τη νέα έκδοση του Mozilla Firefox 4.0 καταδεικνύουν μια αλλαγή αισθητικής προς τα διάφανα γραφικά ενώ οι καρτέλες μοιάζουν αρκετά με το Google Chrome στο σχεδιασμό και τις γραμματοσειρές.



Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν είναι τελικά αλλά πρόκειται για πειραματισμούς της εταιρείας.




WD Scorpio Blue 1 TB



Η Western Digital ανακοίνωσε τη διάθεση του πρώτου σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών με χωρητικότητα 1 ΤΒ.



Είναι η δεύτερη κατά σειρά νίκη της Western Digital επί της Hitachi, με την προηγούμενη να αφορά την ανακοίνωση του πρώτου σκηρού δίσκου οποιουδήποτε μεγέθους με χωρητικότητα 2ΤΒ.





Νέος ARM Cortex A8 από τη Samsung



Η ανακοίνωση της διάθεση του “Hummingbird”, του νέου επεξεργαστή στους κατασκευαστές έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Apple και τη Blackberry.



O νέος επεξεργαστής ARM Cortex A8 της Samsung που τρέχει στα 1GHz και προσφέρει εξαιρετικά αυξημένη απόδοση – μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας.



Προς το παρόν οι χρήστες Apple και Palm Pre μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με το Snapdragon 600MHz (Qualcomm) αλλά τα πρώτα έξυπνα κινητά με τον Hummingbird δεν θα αργήσουν πολύ.




Τα νέα της αγοράς




Η Cosmote φέρνει το iPhone 3GS



Η COSMOTE ανακοινώνει σήμερα την εμπορική διάθεση του iPhone 3GS, του πιο γρήγορου και ισχυρού iPhone. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τιμολογιακά προγράμματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cosmote.gr/iphone3GS ή ένα από τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ΟΤΕshops σ’ ολόκληρη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε
εδώ .




OTE ΑΕ: «Σταθερά 180» και «Σταθερά + Κινητά 300»



O OTE, ανταποκρινόμενος στις νέες τάσεις της αγοράς, παρουσίασε δύο νέα ολοκληρωμένα οικονομικά προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας, τα «Σταθερά 180» και «Σταθερά + Κινητά 300». Τώρα, με τα νέα οικονομικά προγράμματα, οι οικιακοί πελάτες μπορούν να έχουν, από μόνο 19,80 ευρώ το μήνα, έως 300 λεπτά δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις καθώς και κλήσεις προς κινητά. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε
εδώ .




100% κάλυψη από τη Vodafone



Η Vodafone ανακοίνωσε ότι, πλέον, η πληθυσμιακή της κάλυψη αγγίζει το 100%. Η Vodafone, πιστή στη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της και οδηγώντας τις εξελίξεις στην Ελληνική αγορά, πρόσφατα αναβάθμισε το ευρυζωνικό της δίκτυο, παρέχοντας πρώτη στους πελάτες της ταχύτητες HSPA+ (High Speed Packet Access), με μέγιστη ονομαστική ταχύτητα λήψης δεδομένων 21,6 Mbps και αποστολής 5,7 Mbps, μέσω της αποκλειστικής συσκευής USB stick Vodafone Κ4505.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα