Τη Δευτέρα η απόφαση στη Χάγη για το Σκοπιανό

default image

Εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την ονομασία. Για καταδίκη της Ελλάδας κάνουν λόγο οι πληροφορίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Χάγη, “το Διεθνές Δικαστήριο, το κυριότερο όργανο των Ηνωμένων Εθνών, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, την απόφασή του για την υπόθεση της εφαρμογής της ενδιάμεσης συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας)”.

Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί, τοπική ώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, για το χειρισμό του θέματος ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, συναντήθηκε με τον τέως πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου και με τον υπουργό Εξωτερικό, Στ. Δήμα.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ενδεχομένως η απόφαση θα είναι υπέρ των Σκοπίων, ενώ η καταδίκη θα αφορά στις κυρίως στις πολιτικές δηλώσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς και όχι για την κίνηση του βέτο από τον Κώστα Καραμανλή, στο Βουκουρέστι.

Η απόφαση δεν αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, να έχει επί της ουσίας κάποια συνέπεια για τη χώρα μας, ενώ, από το Δικαστήριο δεν τίθεται θέμα ονομασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα