Λαλιώτης: “Η σύγκλιση της κεντροαριστεράς”

default image

Παρόντος και του Γιώργου Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης παρουσίασε το νέο βιβλίο του και μίλησε για το ΠΑΣΟΚ και τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις

“Το 1974 γεννήθηκε ένα ριζοσπαστικό κίνημα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου και δημιούργησε ένα τεράστιο δημοκρατικό, πολιτικό και κοινωνικό απόθεμα. Το 2008 μπορεί να σημάνει την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός νέου αντίστοιχου αποθέματος και θα αγωνιστώ γι΄αυτό”, υπογράμμισε ο Κώστας Λαλιώτης,στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του “Η πυξίδα – το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ – προκλήσεις, υπερβάσεις, προοπτικές” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Λιβάνη”.



Στην παρουσίαση του βιβλίου,για το οποίο μίλησαν οι Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν παρόντες στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ,ενώ παρεβρέθη για λίγη ώρα και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.



Αναφερόμενος στην πολιτική ζωή της χώρας, ο κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε στην παλαιότερη εκτίμησή του ότι ο κύκλος της μεταπολίτευσης,όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο δικομματισμός, έχει κλείσει και ανοίγει ένας νέος κύκλος, όπου περνάμε πλέον στον διπολισμό με κυρίαρχο στοιχείο τις κυβερνήσεις συνεργασίας. 



Ο κ. Λαλιώτης είπε ότι η λυδία λίθος για κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι οι προγραμματικές συγκλίσεις, υπό την προϋπόθεση το ΠΑΣΟΚ να ξεφύγει από το σύνδρομο των μονοκομματικών κυβερνήσεων και η αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από το σύνδρομο της “καθαρής αριστεράς” και το σύνδρομο ταύτισης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.



Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς είναι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οφείλουμε να τολμήσουμε εδώ και τώρα. Είπε ότι η εσωστρέφεια καθηλώνει το ΠΑΣΟΚ και ότι μπροστά στο ΠΑΣΟΚ τίθεται ένα στοίχημα τόσο για τον κ. Παπανδρέου όσο και για όλους τους υπόλοιπους, καθώς το νέο απόθεμα για το οποίο μίλησε πρέπει να δημιουργηθεί χωρίς αμφισβητήσεις αλλά και χωρίς αποκλεισμούς. 



Επίσης ο κ. Λαλιώτης είπε ότι όσοι ονειρεύονται τη γέννηση υβριδικών κομμάτων μέσα στο ΠΑΣΟΚ ματαιοπονούν, καθώς κανένας δεν θα γίνει δεκανίκι της δεξιάς. 



Από τη πλευρά του ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τον κ., Λαλιώτη ως “σκληρό δίσκο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ” και υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε αρνητική πορεία λόγω της διακυβέρνησης της ΝΔ, η οποία θα πάρει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε αντιδράσεις, ενώ υπό το πέπλο του μεταρρυθμιστή θα προσπαθήσει να καλύψει το ότι είναι βιντεοκομιστής, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα