Παντός καιρού οι “Αγανακτισμένοι”

Παντός καιρού οι “Αγανακτισμένοι”
u??? ????, ????2???????????? ?? ?c???????? ????, ???6 ?/11.(EUROKINISSI- ?ûQ???Mi Eurokinissi

Η κακοκαιρία δεν φαίνεται να πτοεί και τόσο τους "Αγανακτισμένους" πολίτες οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών και σήμερα μετά την λαοθάλασσα που έπνιξε το Σύνταγμα κατά τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση (Pics+Vids)

Αψηφώντας τον καιρό , πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να συρρέει στην πλατεία Συντάγματος πριν τις 18:00, ενώ πάνω από 42.000 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν για μια ακόμη μέρα.

Κρατώντας κατσαρόλες, με σφυρίχτες και πανό νέοι, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά με τους γονείς τους κατέφτασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας είναι παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά ουδείς ανησυχεί. Η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική. Η μόνη αγωνία των παρευρισκομένων είναι το αν θα είναι και πάλι πολλοί, όπως χθες.

Οι άνθρωποι του facebook, αντίθετα, είναι πολύ αισιόδοξοι, καθώς σήμερα, όπως λένε, αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή αν λάβει κανείς υπόψη τουλάχιστον τις δηλωμένες συμμετοχές. Πάντως, ακόμη και ο καιρός φαίνεται να μη κάμπτει τους αποφασισμένους. Όλοι, εξάλλου, ήρθαν εφοδιασμένοι με ομπρέλες.

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, ένα πανό τράβηξε τα βλέμματα όλων το οποίο έγραφε “Κάντε ησυχία γιατί θα ξυπνήσουν οι Ιταλοί” θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι διαδηλωτές να αφυπνίσουν με τη σειρά τους τους γείτονες Ιταλούς.

“Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε”, γράφει ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ. Το πλήθος διογκώνεται, έχει ήδη γεμίσει τη λεωφόρο Αμαλίας και υποδέχεται με επιφωνήματα τη βροχή, που έρχεται να πέσει ραγδαία.

Σημειώθηκε μάλιστα ένα μικροεπεισόδιο με έναν άνδρα που παρείσφρησε στο πλήθος κρατώντας μια σημαία με ένα σφυροδρέπανο αλλά απομακρύνθηκε καθώς οι διαδηλωτές δε θέλουν να αμαυρωθεί η εν λόγω ελεύθερη κίνηση και να χρωματιστεί από πολιτικά και κομματικά συμφέροντα.

Μετά τη

όπου ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή γέμισε με πάνω από 10.000 “Αγανακτισμένους” πολίτες και σήμερα αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών αρκετοί πολίτες.

Μάλιστα σύμφωνα με το blog

κρατήθηκαν

από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της “Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα” στην πλατεία Συντάγματος δημοσιεύτηκαν.

 

 

Στο Σύνταγμα χθες οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι τις 12 το βράδυ ενωμένοι, ακούραστοι φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας διάφορα πανό.

Ένα από αυτά έγραφε “Είμαστε ξύπνιοι” και το άλλο “τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί” (σ.σ. οι βουλευτές).

Παράλληλα, δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη

και τη

.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται και σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα