Ντιβιντιμαχίες

default image

ΔΟΛ και Πρώτο Θέμα είναι επίσημα σε πόλεμο. Όχι για τον Μονομάχο και τα Μάτια Ερμητικά Κλειστά. Για το άλλο DVD

Στις ΗΠΑ

Η συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ, έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο των ιστοσελίδων που φιλοξενούν βίντεο (όπως το YouTube). Οι άνθρωποι δεν έχουν τι να δουν στην τηλεόραση και στρέφονται στα online βίντεο, πράγμα που ασφαλώς ωφελεί γενικότερα το διαδίκτυο. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με έρευνα, το 48% των χρηστών του ίντερνετ στις ΗΠΑ επισκέφτηκε τουλάχιστον μία φορά σάιτ με βίντεο μέσα στο 2007.




Παιχνίδια

Πέρα από τα παιχνίδια που εσείς παίζετε στο
GAME 24, μπορείτε (και μαζί με τα παιδιά σας) να ρίξετε μια ματιά στα εκπαιδευτικά
παιχνιδάκια του Discovery Channel. Παζλ, διαδραστικά (φτιάξτε ένα ηφαίστειο και δείτε το να ξεσπά), παιχνίδια ερωτήσεων (το ελικόπτερό σας έπεσε στη ζούγκλα, πως θα επιβιώσετε;), κλπ.




RocknRolla

Έτσι ονομάζεται το νέο φιλμ του Γκάι Ρίτσι, που αν δεν είχε βγάλει τα ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ και ‘Snatch’, δεν θα ασχολούνταν άνθρωπος μαζί του (το ότι είναι σύζυγος της Μαντόνα δεν πιάνεται για καλό πράγμα). Στο νέο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Τζέραρντ Μπάτλερ, που από το ‘300’ και μετά οι μετοχές του είναι στο κατακόρυφο και θα την δούμε το φθινόπωρο. Θέμα της αυτό που ξέρει καλά ο Γκάι Ρίτσι, ο υπόκοσμος του Λονδίνου. Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο Τζέισον Στάδαμ δεν παίζει.




Κυριακάτικες

Το περασμένο Σάββατο, όπου και κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες, το Πρώτο Θέμα (Last of the Mohicans) πούλησε 247 χιλ. φύλλα και βρέθηκε στην κορυφή. Ακολούθησε η “ανεβασμένη” Ελευθεροτυπία με 193 (Lord of War) και το Βήμα με μόλις 167. Καθημερινή και Έθνος είχαν 140 και 108 αντίστοιχα, ενώ μεγάλη πτώση σημείωσε ο Ελεύθερος Τύπος που έχασε 40 χιλ. φύλλα και βρέθηκε στα 79.




Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Η
Αυριανή ασφαλώς, γιατί με την τελευταία της έκδοση έχει στο πρωτοσέλιδό της τα πρωτοσέλιδα των άλλων κυριακάτικων εφημερίδων! Καταπληκτικό!




Λέμε να δούμε


The Thin Red Line. Την Παρασκευή 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (δηλ. το Σάββατο), από τον ΑΝΤ1.

Λίγο νωρίτερα, στις 23.00, το STAR προβάλλει το κλασικό πια,
Basic Instict.




Τηλεθέαση

Την εβδομάδα 31 Δεκεμβρίου με 6 Ιανουαρίου, το MEGA ήταν και πάλι πρώτο με ποσοστό 17,6%. Ο ΑΝΤ1 στη δεύτερη θέση με 16,2%, κατακόρυφη πτώση για τον ALPHA, με μόλις 12,5%. STAR και NET είχαν 11,3% και 10,6% αντίστοιχα, ενώ το ALTER περιορίστηκε στην έκτη θέση με 9,2%. Σημαντική άνοδος για το ΣΚΑΪ με 4,2%.




Καθημερινή

Γελάσαμε με τις διαφημίσεις και τα άρθρα του περιοδικού ‘Γυναίκα’ του 1958 που δίνει σήμερα η Καθημερινή. ‘Στίλβωμα υποδημάτων ΦΛΑΣΣ, κάθε πολιτισμένος άνθρωπος φλασσάρει σήμερα τα παπούτσια του’. Πολύ μπροστά.




Στα ΜΜΕ

ΔΟΛ και Πρώτο Θέμα είναι επίσημα σε πόλεμο. Όχι για τον Μονομάχο και τα Μάτια Ερμητικά Κλειστά. Για το άλλο DVD.

Η Όλγα Τρέμη κινείται δικαστικά εναντίον του Σπύρου Καρατζαφέρη γιατί ο τελευταίος υπονόησε πως αυτή έδωσε το περίφημο DVD.

Οι περισσότερες των εφημερίδων, αλλά και τα παραπολιτικά blogs κατονομάζουν τον Θέμο Αναστασιάδη ως τον διακομιστή του DVD.


Ωραία




Τα φώτα!

Μπορεί η ΕΡΤ να μας αλλάζει τα φώτα, μέσω της ΔΕΗ, ο ΣΚΑΪ όμως θα μας μοιράσει τις λάμπες. Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι, σε συνεργασία με τη Philips, συμμετέχουν ενεργά στο μείζον θέμα της κατανάλωσης ενέργειας και αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Στις 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί διανομή 50.000 λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Πτολεμαΐδα και στο Αλιβέρι.




Στο ίντερνετ

Τρεις μέρες κάτω είναι το
σάιτ του Υπουργείου Εξωτερικών. Για τεχνικούς λόγους… (το χάκεψαν δηλαδή).




Φωτό της ημέρας

Στο στιγμιότυπο βλέπουμε διαδηλωτές έξω από την αμερικανική πρεσβεία του Εδιμβούργου. Είναι η επέτειος 6 χρόνων από τότε που άνοιξε το Γκουαντάναμο Μπέι.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα