Ακύρωσαν οι Τούρκοι, κανονικά ο “Ιωνάς”

Ακύρωσαν οι Τούρκοι, κανονικά ο “Ιωνάς”

Ακυρώθηκε η τελευταία μέρα των τουρκικών ασκήσεων στο ανατολικό Αιγαίο. Φουντώνει ξανά η κόντρα πολιτικών-στρατού. Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι υπάρχουν σκέψεις για την ελληνική άσκηση "Ιωνάς"

Η κρίση που σοβεί στις σχέσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την ακύρωση της τελευταίας ημέρας των δύο μεγάλων στρατιωτικών αεροναυτικών ασκήσεων που διεξάγονταν εδώ και 20 ημέρες στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι ασκήσεις “Εφές” και “Ντενίζ Γκορντού” επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Τετάρτη, ωστόσο το τουρκικό ΓΕΝ ακύρωσε την τελική φάση, που περιλάμβανε την παραδοσιακή επίδειξη.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, το υπουργείο Εξωτερικών και το ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι η απόφαση ελήφθη, όταν έγινε γνωστό ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία δεν θα έδινε το “παρών” στην τελευταία μέρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι την απόφαση έλαβε η στρατιωτική ηγεσία, με την οποία ο ίδιος δεν επικοινώνησε, ενώ ούτε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε ενημερωθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΓΕΕΘΑ διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για ακύρωση της ελληνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης “Ιωνάς” στις 7 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Οι τουρκικές ασκήσεις είχαν εκληφθεί ως απάντηση στην προαναγγελία της ελληνικής άσκησης, με στόχο να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα