Γερμανία: Προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας από ακροδεξιά οργάνωση

default image

Στην προβολή ολόκληρης της ταινίας που έχει προκαλέσει σειρά αιματηρών επεισοδίων θα προβεί γερμανική οργάνωση. Τίθεται το θέμα της ελευθερίας του λόγου

Γερμανική ακροδεξιά οργάνωση θέλει να προβάλει στο Βερολίνο ολόκληρη την ταινία ”Η αθωότητα των μουσουλμάνων” που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, γράφει το περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

”Για εμάς είναι θέμα τέχνης και ελευθερίας του λόγου” δηλώνει ο Μάνφρεντ Ρους, στέλεχος της ομάδας Pro Deutschland (”Υπέρ της Γερμανίας”).

Η Pro Deutschland είναι μια μικρή ομάδα που συνηθίζει να πραγματοποιεί προκλητικές διαδηλώσεις. Τον Αύγουστο μέλη της συγκεντρώθηκαν μπροστά από τρία τεμένη στο Βερολίνο και ανήρτησαν καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ επέκρινε τα σχέδια της οργάνωσης. ”Τέτοιες ομάδες θέλουν μόνο να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα