Με αντίποινα απειλεί η Χαμάς

default image

Με επιθέσεις αυτοκτονίας απειλεί η Χαμάς το Ισραήλ, την ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις

Με επιθέσεις αυτοκτονίας απειλεί η Χαμάς το Ισραήλ, την ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις. Η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής Χαμάς απείλησε την Πέμπτη το Ισραήλ με νέες επιθέσεις αυτοκτονίας σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα. ”
Είναι ένας ανοικτός πόλεμος εναντίον της Χαμάς. Ολες οι επιλογές είναι ανοικτές, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων αυτοκτονίας“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας, Αμπού Ομπάιντα. Η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας της Χαμάς κατά του Ισραήλ ανάγεται στις 18 Ιανουαρίου 2005.Στην Ιερουσαλήμ ανακοινώθηκε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Σντερότ από έξι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ την Τετάρτη από τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον της πόλης αυτής του νοτίου Ισραήλ τραυματίστηκαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εβδομηντάχρονος που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ διέταξε το βράδυ της Τετάρτης τον στρατό να δώσει σκληρή απάντηση στις επιθέσεις αυτές και η ισραηλινή αεροπορία ανέλαβε δράση εναντίον στόχων της Χαμάς στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 20.
Δεν τηρήθηκε η εκεχειρία Φατάχ-ΧαμάςΕν τω μεταξύ, την Πέμπτη έχασε τη ζωή του ένας ακόμα Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι δώδεκα στις ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της κηδείας ενός μέλους της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη από πυρά πυροβόλου όπλου στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις μεταξύ Φατάχ και Χαμάς ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 45 από τις 11 Μαΐου που ξεκίνησε ο νέος κύκλος ενδοπαλαιστινιακής βίας ύστερα από πολλές εβδομάδες ηρεμίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε την προγραμματισμένη μετάβασή του στη Γάζα, χωρίς να προσδιορίσει νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.Εκκλήσεις για τον άμεσο τερματισμό των αδελφοκτόνων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων απηύθυναν σήμερα ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και η Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα