Με τη Eurovision θα ασχοληθεί σήμερα το STAR…

default image

gamos-01.jpg
Ελεύθερος Τύπος

Ο Λάμπρος Σμαϊλής παραιτήθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο, και τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας ανέλαβε ο Γιάννης Παπουτσάνης, που αποχώρησε πρόσφατα από τον Σκάι.

Περιοδικά

Τον Απρίλιο, το περιοδικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το Mirror (95.120). Από κοντά το Glamour, με 92.060. Cosmopolitan και Lucky είχαν 88.440 και 77.040 αντίστοιχα. Πέμπτη η Super Κατερίνα με 70.080, έκτο το Sporty με 56.750, έβδομο (πρώτο ανδρικό) το Nitro με 53.740.

ΣΚΑΪ
Σήμερα στις 23.00, ξεκινά στην τηλεόραση του Σκάι ο 3ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς ‘24′. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Μας έδειξαν τον 2ο κύκλο, τέλειωσε, ώρα για τον 3ο. Και όχι μια φορά την εβδομάδα μετά τα μεσάνυχτα. Κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή. Εύγε.

MEGA
Με τη Eurovision θα ασχοληθεί η σημερινή ‘Ανατροπή’ (23.55) του Γιάννη Πρετεντέρη…

NET
Με τη Eurovision θα ασχοληθεί το σημερινό ‘Προσκήνιο’ του Γιάννη Πολίτη…

STAR

Με τη Eurovision θα ασχοληθεί σήμερα το STAR… (όλη μέρα – και αύριο – και μεθαύριο – κλπ).

Eurovision
Βουλγαρία και Κύπρος δώσανε τα 12άρια τους στην Ελλάδα και τον Σαρμπέλ. Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ρουμανία τα 10άρια τους. Στους υπόλοιπους κρατάμε μούτρα.

Τηλεθέαση
Σχεδόν 3,5 εκατ. τηλεθεατές, είχε από τη χώρα μας ο 52ος διαγωνισμός της Eurovision, ενώ 350 εκατ. είναι ο συνολικός αριθμός από όλο τον κόσμο. Το ρεκόρ τηλεθέασης του διαγωνισμού της Αθήνας πέρυσι, δεν ξεπεράστηκε.

ΝΕΤ
Την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 22.00, ο Αργύρης Ντινόπουλος θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Σμύρνη – 80 χρόνια μετά’. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα στοιχεία του ελληνισμού που απέμειναν στην Σμύρνη, όπου υπάρχουν ακόμη Έλληνες που είχαν γεννηθεί το 1922 και βρισκόταν με τους γονείς τους στην μαρτυρική πόλη.

Κινηματογράφος
Η Motion Picture Assn. of America (MPAA) είναι ο οργανισμός που εδώ και 40 χρόνια αξιολογεί τις κινηματογραφικές ταινίες, αν είναι κατάλληλες από 13 ετών, ακατάλληλες κλπ. Το συμβούλιο της MPAA σκέφτεται πολύ σοβαρά, ανάμεσα στα σεξ, βία, ναρκωτικά και βωμολοχίες, να προσθέσει ως παράγοντα για την αξιολόγηση της καταλληλότητας μιας ταινίας και το κάπνισμα. Πλέον οι παραγωγοί ταινιών του Χόλιγουντ θα το σκέφτονται πολύ καλά πριν επιτρέψουν να καπνίζουν οι ηθοποιοί στα έργα τους. Οι καπνοβιομηχανίες βέβαια πάντα θα πιέζουν (βλ. Thank you for smoking).

Στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με έρευνα της Forrester Research οι κάτοικοι των ΗΠΑ, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα online, για να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια παρά ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα, το 2006 οι Αμερικάνοι έδωσαν 18,3 δισ. δολάρια για ένδυση, 17,2 δισ. για PC και λογισμικά, 16,7 δισ. για αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, 10 δισ. για κουρτίνες, κρετόν και άλλα αντικείμενα για τη διακόσμηση του σπιτιού.

Microsoft
Ο κολοσσός της πληροφορικής, Microsoft, είναι έτοιμος να σύρει στα δικαστήρια τις εταιρείες που παράγουν ‘open source’ προγράμματα, γιατί όπως υποστηρίζει κλέβουν τις δικές του ιδέες και πατέντες. Συγκεκριμένα η Microsoft λέει πως το Linux έχει παραβιάσει 107 πατέντες της, το OpenOffice.Org 45 και άλλες εταιρείες 83 ακόμα (στοιχεία από συνέντευξη δικηγόρου της Microsoft στο Fortune).

Φωτό της ημέρας

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε άλλο ένα μέλος του SPORT 24. Εν προκειμένω ο Πάρης Τσελεπίδης έγινε “διπλός” το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμαριά. Ο ανταποκριτής μας στη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Ράνια και το SPORT 24 -το οποίο εκπροσώπησε ο… κοσμικός Παναγιώτης Ψαρρέας- εύχεται στους νεόνυμφους κάθε ευτυχία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα