Τορόντο 2012, ”Argo” του Μπεν Αφλεκ: Το σινεμά μπορεί να σώσει ζωές;

Τορόντο 2012, ”Argo” του Μπεν Αφλεκ: Το σινεμά μπορεί να σώσει ζωές;

Ο Μπεν Αφλεκ πρωταγωνιστεί στο ''Argo'' σε ένα απολαυστικό πολιτικό θρίλερ. Μία αληθινή ιστορία στην Τεχεράνη του '79

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Η αληθινή ιστορία της διάσωσης μιας ομάδας Αμερικανών διπλωματών στην Τεχεράνη του Χομεϊνί το 1979, με πρόσχημα τα γυρίσματα μιας ψεύτικης ταινίας, γίνεται στα χέρια του Μπεν Αφλεκ ένα απολαυστικό, (ελαφρώς) πολιτικό, στιβαρό θρίλερ. Στ΄αλήθεια.

Η πτώση του Σάχη και η επιστροφή του Χομεϊνί στο Ιράν το 1972, γέννησε στη χώρα έντονα εχθρικά συναισθήματα απέναντι στους Αμερικάνους, που έγιναν ακόμη πιο ισχυρά, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να προσφέρουν πολιτικό άσυλο στον πρώην ηγέτη της χώρας.

Οι διαδηλώσεις έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έγιναν καθημερινό φαινόμενο, μέχρι την στιγμή που το έξαλλο πλήθος, θα γκρεμίσει τις πόρτες, θα εισβάλει στο κτήριο και θα πιάσει ομήρους τους υπαλλήλους της πρεσβείας. Ολους εκτός από έξι που θα προλάβουν να ξεφύγουν για να βρουν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη.

Με τους Ιρανούς να απαιτούν την έκδοση του Σάχη πίσω στη χώρα προκειμένου να τους ελευθερώσουν, την κρίση να μην δείχνει σημάδια ύφεσης και τον κλοιό γύρω από τους έξι ελεύθερους μεν, αλλά εξίσου παγιδευμένους υπαλλήλους να στενεύει, οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες αποφασίζουν να βρουν ένα σχέδιο ικανό να τους βγάλει από τη χώρα. Επικεφαλής του, ο Τόνι Μέντες, ειδικός σε τέτοιες περιπτώσεις που αφού απορρίπτει μια σειρά από ιδέες για την «εξαγωγή» των έξι, βρίσκει την «καλύτερη κακή ιδέα», στο σινεμά.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε το official trailer στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα