Εκκενώθηκαν πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, λόγω τρομοκρατικών απειλών

default image

Μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, ο τρόμος εξαπλώνεται και στις ΗΠΑ. Απειλές για τοποθέτηση βομβών σε πανεπιστήμια

Το πανεπιστήμια του Τέξας στο Όστιν και της Βόρειας Ντακότας στο Φάργκο διέταξαν την έκτακτη εκκένωση όλων των κτιρίων τους αφότου έλαβαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα.

”Στις 08:35 (τοπική ώρα, 16:35 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας με προφορά από τη Μέση Ανατολή πήρε τηλέφωνο στο πανεπιστήμιο.

Δήλωσε ότι είναι μέλος της αλ Κάιντα και ότι βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο πανεπιστήμιο θα εκραγούν σε 90 λεπτά”, δήλωσε η Τάρα Ντούλιτλ, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Τέξας.

Το πανεπιστήμιο εκκενώθηκε, όμως δεν σημειώθηκε καμία έκρηξη, πρόσθεσε η ίδια, και διευκρίνισε ότι η αστυνομία παραμένει στο πανεπιστήμιο.

”Τα κτίρια είναι πλέον άδεια, όμως εξακολουθούμε να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις για να βεβαιωθούμε ότι το πανεπιστήμιο είναι ασφαλές”, υπογράμμισε η Ντούλιτλ. ”Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε αν το τηλεφώνημα ήταν φάρσα”.

Το πανεπιστήμιο επρόκειτο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στη 1:00 ώρα Ελλάδος, καθώς δεν βρέθηκε καμία βόμβα.

Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έλαβε και το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότας στο Φάργκο το οποίο και εκκενώθηκε.

Την ίδια στιγμή ο μουσουλμανικός κόσμος “βράζει” για την αντι-ισλαμική ταινία, που οδήγησε την Τρίτη στην αιματηρή επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη και την Παρασκευή σε διαδηλώσεις σε Σουδάν, Τυνησία, Αφγανιστάν και Λίβανο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα