Το πρωτάθλημα με ηλεκτρικά μονοθέσια ξεκινά στο Λος Άντζελες το 2014

Το πρωτάθλημα με ηλεκτρικά μονοθέσια ξεκινά στο Λος Άντζελες το 2014

Ο κύβος ερρίφθη. Από το 2014 θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Formula E, με ηλεκτροκίνητα μονοθέσια ανάλογα με αυτά της Φόρμουλα 1. Τα γκραν πρι θα φιλοξενηθούν σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο ενώ ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Λος Άντζελες.

Για 43 χρόνια τώρα, κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, περισσότερες από 190 χώρες ανά τον κόσμο γιορτάζουν “Ημέρα της Γης”. Την ημέρα κάθε έτους, κατά την οποία όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

Η ημέρα επιλέχθηκε ως η τέλεια ευκαιρία για την ανακοίνωση της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Formula E  – το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα- που θα ξεκινήσει το 2014. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τον πρώτο αγώνα να φιλοξενείται στο Λος Άντζελες.

Από το Λος Άντζελες το πρωτάθλημα της Formula E θα προχωρήσουμε σε πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Λονδίνο και τη Ρώμη στην Ευρώπη. Το Πεκίνο στην Ασία και το  Μπουένος Άιρες και το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Νότια Αμερική. Οι υπόλοιπες πόλεις θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συνολικά 10 ομάδες με δύο οδηγούς η κάθε μία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.  Κάθε μονοθέσιο θα προσφέρει αυτονομία περίπου 1 ώρας σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία και θα είναι σε θέση να πιάσει μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε πως το Λος Άντζελες έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό δημόσιων σταθμών φόρτισης για τα (πολλά) ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 121 τέτοιοι σταθμοί.

Οι πολίτες του Λος Άντζελες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από μια ηλεκτρική φόρμουλα, η οποία οδηγήθηκε στους δρόμους της πόλης από τον πρώην οδηγό της φόρμουλα 1 και επίσημο οδηγό δοκιμών για τα ηλεκτρικά μονοθέσια, τον Λούκας Ντι Γκράσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα