Nikon D40x

Nikon D40x

Η Nikon παρουσίασε πρόσφατα τη D40x, τη μικρότερη ψηφιακή μηχανή SLR μέχρι σήμερα που παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα με το πλήθος των καινοτόμων λ...

Η Nikon παρουσίασε πρόσφατα τη D40x, τη μικρότερη ψηφιακή μηχανή SLR μέχρι σήμερα που παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα με το πλήθος των καινοτόμων λειτουργιών που διαθέτει. Η μηχανή D40X, με αισθητήρα 10,2 megapixel, έχει όλα όσα χρειάζεται ένας φωτογράφος, παρά το εξαιρετικά μικρό της μέγεθος. Η κομψή και συμπαγής μηχανή D40X της Nikon διαθέτει διάφορες συναρπαστικές λειτουργίες που διασφαλίζουν βέλτιστα αποτελέσματα για το χρήστη.



Εκτός από την ανάλυση 10,2 megapixel που παρέχει φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας, η μηχανή D40x διαθέτει το αποκλειστικό σύστημα φωτομέτρησης 3D Colour Matrix II της Nikon καθώς και αυτόματη λειτουργία ισορροπίας λευκού, με αποτέλεσμα ο χρήστης να τραβά υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που αποτυπώνουν πιστά τις λεπτομέρειες και τα χρώματα του θέματος.



Η D40 είναι εξοπλισμένη με έναν ευρυγώνιο φακό AF-S DX 18-55 II Zoom-Nikkor. Αυτός ο φακός – ο R708 – προσαρμόζεται με ένα γυάλινο στοιχείο ED που διευκολύνει τη λήψη φωτογραφιών με μεγαλύτερη ανάλυση και υψηλή αντίθεση. Ο αθόρυβος μηχανισμός SWM (Silent Wave Motor) παρέχει αθόρυβη και ομαλή αυτόματη εστίαση.



Όταν απαιτείται άμεση λήψη φωτογραφιών, η συμπαγής μηχανή D40X ανταποκρίνεται ταχύτατα. Ενεργοποιείται σχεδόν άμεσα (εντός 0,18 δευτερολέπτων), ενώ η λειτουργία συνεχών διαδοχικών λήψεων παρέχει στους ενθουσιώδεις χρήστες τη δυνατότητα να τραβούν 100 φωτογραφίες jpeg με μέγιστη ταχύτητα έως και τριών καρέ ανά δευτερόλεπτο.



Με το αθόρυβο και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης 3 περιοχών, ακόμη και οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με μεγάλη ταχύτητα είναι ευκρινείς και καθαρές. Το καινοτόμο σύστημα ελέγχου φλας i-TTL της Nikon αξιολογεί την ιδανική έκθεση φλας, ώστε ο φωτισμός της φωτογραφίας να είναι πάντα κατάλληλος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.



Η μεγάλη οθόνη LCD 2,5 ιντσών διευκολύνει τους εκκολαπτόμενους φωτογράφους στην προβολή, την επεξεργασία και την περιήγηση στις φωτογραφίες τους. Με τις καινοτόμες λειτουργίες της Nikon είναι δυνατή η επεξεργασία των φωτογραφιών μέσα στη μηχανή, με αποτέλεσμα οι ερασιτέχνες φωτογράφοι να επιτυγχάνουν αποτελέσματα τα οποία θα θαύμαζε ακόμη και ένας επαγγελματίας φωτογράφος.



Η μοναδική λειτουργία D-Lighting της Nikon βελτιώνει τις φωτογραφίες με υποέκθεση ή τις φωτογραφίες που λαμβάνονται με υπερβολικό κόντρα φως, δημιουργώντας ένα αντίγραφο της φωτογραφίας με περισσότερο φως και λεπτομέρειες όπου απαιτείται, ενώ τα σημεία της φωτογραφίας με σωστή έκθεση παραμένουν ανέπαφα.



Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να μειώσουν το φαινόμενο των κόκκινων ματιών με το πάτημα ενός κουμπιού ή χρησιμοποιώντας το εφέ μονόχρωμου της μηχανής D40X, ώστε η φωτογραφία να εμφανίζεται μονόχρωμη. Το αποκλειστικό λογισμικό PictureProject της Nikon διευκολύνει επίσης την επεξεργασία, την οργάνωση, τη μεταφορά και την κοινή χρήση υψηλής ποιότητας φωτογραφιών.



Τα οκτώ γρήγορα και απλά στη χρήση αυτόματα ψηφιακά πολυ-προγράμματα παρέχουν στους δημιουργικούς χρήστες τη δυνατότητα προσαρμογής των φωτογραφιών τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους περιστρέφοντας απλώς το δίσκο επιλογών.



Η μηχανή παρέχεται με επαναφορτιζόμενη μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και φορτιστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα