Ιδρυτής Ignite Athens: Είναι καιρός να ξυπνήσουμε

Ιδρυτής Ignite Athens: Είναι καιρός να ξυπνήσουμε

Πώς το Ignite Athens μπορεί να αλλάξει την ζωή σε δεκάδες συμμετέχοντες στην Ελλάδα της κρίσης. Ο παγκόσμιος θεσμός που έφτασε στην Ελλάδα, μέσα από τα μάτια του ιδρυτή του. Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Παναγιώτη Τζίνη στο NEWS 247 (Vid)

“Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε, να πρωτοτυπήσουμε και να κάνουμε την αλλαγή”. Με αυτά τα λόγια, ο ιδρυτής της σημαντικότερης γιορτής καινοτομίας και έξυπνων επιχειρηματικών ιδεών, Παναγιώτης Τζίνης εγκαινίασε το Ignite Show που προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο βιβλιοπωλείο “Ιανός” το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η γιορτή που εξυμνεί το όραμα και την πρωτοπορία ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ο Παναγιώτης Τζίνης μάς ξεναγεί στα άδυτα του μεγαλύτερου start up event σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Το Ιgnite είναι σαν ένα geek show. Ναι, έτσι θα το χαρακτήριζα”, αναφέρει.

Μελλοντικοί ηγέτες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα τους, μπροστά σε κριτική επιτροπή, αλλά και ένα κοινό που απαρτίζεται από Αμερικανούς επενδυτές, opinion makers και προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς.

“Ο startuper πρέπει κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του να αποδείξει ότι έχει πάθος για την ιδέα του και λίγο πριν την λήξη της προβολής των διαφανειών, να συμπαρασύρει το ακροατήριο σε νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες. Το καλό μείγμα δημιουργεί την έκρηξη (ignite)”, αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά στο NEWS 247.

O Παναγιώτης Τζίνης, ο άνθρωπος – κλειδί, στον οποίο οφείλεται η ίδρυση του ελληνικού Ignite Show εξηγεί ότι στο geek show έχεις μια σκηνή, 20 slides τα οποία εναλλάσσονται ανά 15 δευτερόλεπτα και μόνο 5 λεπτά συνολικά για να παρουσιάσεις την ιδέα σου.

“Μέσα στα 5 λεπτά θα πρέπει να διαφωτίσεις το κοινό, να μοιραστείς μαζί μας τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας και τελικά να φτάσουμε σε μία κορύφωση”.

Αν και ο κ. Τζίνης εξηγεί στο NEWS 247 ότι η αυξημένη ανταπόκριση του ελληνικού κοινού, δεν σχετίζεται απαραίτητα με την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα της εργασιακής ανασφάλειας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ποντάρουν στην υπέρβαση, στην πρωτοτυπία και στην απόλυτη καινοτομία, προκειμένου να δουν τις ιδέες τους μετά από καιρό να υλοποιούνται στην πραγματική οικονομία. “Άλλωστε μπορεί οι συμμετέχοντες να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις στο μέλλον”.

“Έφτασε η ώρα της αλλαγής, της επανάστασης, της πολιτιστικής αναταραχής και της ανάπτυξης του startup. Όπου υπάρχει ισχυρή κοινότητα, υπάρχει και Ignite”, προσθέτει ο κ. Τζίνης και αποκαλύπτει πως “στόχος του ελληνικού Ignite είναι να οργανώσουμε μέσα στο 2012 ακόμα ένα show στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο 2013 θέλουμε να επεκταθούμε σε τέσσερις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας”.

Το concept για την υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι η συλλογή ιδεών από πρωτοποριακά μυαλά και η ένταξή τους στο κυρίως γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

“Προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία να συγκεντρώσουν όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τους σε μια εβδομάδα, ώστε να δημιουργήσουμε τη γιορτή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της πολιτιστικές μίξεις. Με αυτό τον τρόπο, θα κερδίσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Για την ώρα, περιμένουμε τις εντυπώσεις σας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου event στην Αθήνα”.

Έχουμε την ανάγκη να φύγουμε από την μιζέρια. Από την ρουτίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα