Διεκόπη η δίκη για το παραδικαστικό

Διεκόπη η δίκη για το παραδικαστικό

Για τις 30 Οκτωβρίου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 21 κατηγορουμένων για τη μεγάλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος

Για τις 30 Οκτωβρίου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 21 κατηγορουμένων για τη μεγάλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, με βασικούς κατηγορούμενους τη φυγόδικη πρώην δικαστή Αντωνία Ηλία και τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη. 

Οι κύριες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν τα αδικήματα της απάτης, σύστασης και συμμορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παράβαση καθήκοντος, δωροδοκίας κ.α. 

Με την έναρξη της διαδικασίας υπεβλήθη αίτημα αναβολής των κατηγορουμένων δικηγόρων Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργου Νικολακόπουλου, λόγω κωλύματος παράστασης των συνηγόρων υπεράσπισής τους. 

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν δέκα εκ των κατηγορουμένων, εννέα παρίσταντο δια των συνηγόρων τους, ενώ φυγόδικος, όπως η κ. Ηλία ,είναι και ο γιατρός Μανώλης Νιώτης. 

Στην υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 170 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός και Ηλείας Γερμανός και ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων. 

Το δικαστήριο διαχώρισε τη δίκη για τις κακουργηματικές πράξεις της κ. Ηλία, η οποία θα δικαστεί μόνο για τα πλημμελήματα στην παρούσα δίκη, ενώ διέταξε τον εντοπισμό και σύλληψή της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα