Μιλένα Αποστολάκη στο NEWS 247: “Ζούμε το τέλος των αυτοδυναμιών”

Μιλένα Αποστολάκη στο NEWS 247: “Ζούμε το τέλος των αυτοδυναμιών”

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β' Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη, για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, την Αριστερά και το πλάνο του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση (Vids)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τετάρτη φιλοξενήθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη.

“Επικίνδυνες δυνάμεις σαν τη Χρυσή Αυγή”

Ερωτηθείσα για την πληγείσα αξιοπιστία της πολιτικής η κα Αποστολάκη είπε ότι “από την αρχή της δεκαετίας του 2000, αυτό το αίσθημα της συνέπειας, που έδενε τους πολίτες με τα κόμματα αδυνάτισε για να φτάσει στα σημερινά δεδομένα, που είναι πολύ ανησυχητικά.

“Είναι κι αυτή η αίσθηση της γενικευμένης ατιμωρησίας που επιβάρυνε το κλίμα κι αυτό το τέλος εποχής πρέπει να σημάνει την αρχή μίας νέας, μέσα από τη γλώσσα της αλήθειας  και πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν αντανακλαστικά πολύ πιο γρήγορα και θα δίνουν δείγματα γραφής”, πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στις εκδηλώσεις ακραίας βίας σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Αναφερόμενη στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής υποστήριξε, ότι δυνάμεις τέτοιου είδους είναι πολύ επικίνδυνες.

“Βρέθηκα αντιμέτωπη με μια πορεία 200 ξυρισμένων μοτοσικλετιστών, οι οποίοι σταμάτησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και χαιρέτισαν ναζιστικά. Το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό”, είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για το πελατειακό σύστημα, στο οποίο δεν ήταν όλοι όπως είπε συμμέτοχοι και δεν το στήριξαν όλοι.

“Μπορείς να τιμωρήσεις, τιμωρώντας πρόσωπα που συνδέθηκαν με πρακτικές. Το πελατειακό σύστημα δεν το εξέφρασαν όλοι. Δεν ήταν όλοι συμμέτοχοι. Γι’ αυτό και η ψήφος δεν πρέπει να είναι ψήφος οργής των πολιτών, αλλά ψήφος τιμωρίας πρακτικών”.

“Είμαστε σε πόλεμο και το 1.000.000 άνεργοι είναι τα θύματα αυτού του πολέμου”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το κακό ξεκίνησε το 2009 με τα ψεύτικα στοιχεία της ΝΔ”

Όπως υποστήριξε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόβλημα υπήρχε και πριν το 2009, οπότε όμως κανείς δεν είχε εικόνα της πραγματικής κατάστασης.

“Τα στοιχεία για το έλλειμμα της ΝΔ απείχαν πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Άρα, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μία στιγμή και σε μία συγκυρία που η χώρα είχε καταρρεύσει”, σημείωσε κάνοντας αναφορά στην αυτοκριτική που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτήρισε “γενναία πολιτική πράξη”.

“Η ευθύνη είναι σαφέστατα  και πρώτα και  καλύτερα στα κόμματα εξουσίας, όμως τώρα που η κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική αλλά όλα καταρρέουν, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από την αρχή. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, πολλά δεν πήγαν όπως έπρεπε να έχουν πάει”, σημείωσε αναφερόμενη στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και τη σύγκρουση του κόμματος με πελατειακές λογικές και συνήθειες.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε την αποφασιστικότητα και καθυστέρησε σε πολλά πράγματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όμως όπως είπε στη συνέχεια, “το ΠΑΣΟΚ είναι μία δύναμη ευθύνης”, που “δεν ενδιαφέρεται να έχει πέντε δέκα βουλευτές παραπάνω” και που “έβαλε πλάτη” σε υπέρβαση πρακτικών και για τον λόγο αυτόν, έχει σήμερα το δικαίωμα να μιλάει με τον λαό, μέσα από το “συγγνώμη”, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

“Δεν λέει όμως κανείς, ότι εγγυάται την πληρωμή μισθών και συντάξεων τον Ιούλιο ή ότι δεν θα έχουμε σκηνές έξω από τα σούπερ μάρκετ, σε μία χώρα που έχει καταρρεύσει. Γιατί είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά η χώρα δεν έχει καταρρεύσει, δεν έχουμε πιστωτικό γεγονός”, πρόσθεσε.

“Φειδωλό σε αυτά που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ”

Ερωτηθείσα γιατί οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ είπε πως το σημαντικό “δίπολο”, είναι τι λέει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τι λένε οι άλλοι.

“Το 2015 λέμε εμείς θα υπερβούμε το μνημόνιο και θα μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά”.

“Υπάρχουν κάποιες δυνάμεις, που είναι καθαρές και έντιμες. Η κα Παπαρήγα είναι καθαρή, δεν τη φοβίζει η δραχμή, όμως παραλείπει να πει, ότι η δραχμή αυτή δεν θα είναι αυτή που ψωνίζαμε το 2000”, σημείωσε.

“Υπάρχουν όμως δυνάμεις που δεν έχουν διαπραγματευτεί με κανέναν και αυτά που λένε, τα λένε εκ του ασφαλούς. Ο ισχυρισμός ότι δεν θα μας πετάξουν από το ευρώ επειδή έχει κόστος, έχει και την άλλη πλευρά. Σε ό,τι αφορά την καταβολή συντάξεων στο εσωτερικό όμως, οι δανειστές θα σου πουν βγάλ’ τα πέρα μόνος σου”, πρόσθεσε.

“Η διαφορά που υπάρχει σήμερα, είναι ότι ήδη υπάρχουν δύο χρόνια αιματηρών θυσιών, που επεβλήθησαν με έναν τρόπο οριζόντιο και άδικο”, άρα δεν πρέπει να “αυτοκτονήσουμε” πετώντας τις θυσίες των δύο αυτών χρόνων.

Εν συνεχεία, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ είναι φειδωλό σε αυτά που υπόσχεται και οι περικοπές που θα επιβληθούν δεν θα είναι οριζόντιες, “γιατί αυτά τα δύο χρόνια έγιναν πράγματα”.

Αναφερόμενη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είπε ότι η άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι ένα από τα σημαντικά βήματα που έγιναν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια.

“Τώρα έχουμε πολλά εργαλεία στα χέρια μας, που θα μας βοηθήσουν να μην προχωρήσουμε σε άλλες οριζόντιες περικοπές”, είπε.

“Ζούμε το τέλος των αυτοδυναμιών”

Για το ενδεχόμενο μη επίτευξης αυτοδυναμίας ή μετεκλογικού σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, έκανε λόγο για “πρωτοφανή ρευστότητα που έχει να κάνει με την ανασφάλεια του κόσμου. Είναι προφανές ότι ζούμε το τέλος των αυτοδυναμιών”.

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι ήταν μεταξύ των βουλευτών που είχαν προτείνει το Μνημόνιο να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ώστε και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν ευθύνη.

“Οι όροι που θέτει η ΝΔ είναι κατώτεροι των περιστάσεων”

Για την Αριστερά, σημείωσε  ότι “Αριστερά της ευθύνης είσαι, όταν αναλαμβάνεις το βάρος της ευθύνης” κι έχουμε μία περίοδο μπροστά μας, μέχρι το 2015 για να βγούμε από την κρίση, που πολλές δυνάμεις δεν μπορούν να το σηκώσουν.

Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη της προς τον κ. Σαμαρά, εστιάζοντας στην επιμονή του για επίτευξη αυτοδυναμίας.

“Επειδή η χώρα καταρρέει και για μας αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας”, όροι όπως η αυτοδυναμία εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες. “Οι όροι που θέτει η ΝΔ ενόψει εκλογών είναι κατώτεροι των περιστάσεων και το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει κανενός τέτοιου είδους όρο”, τόνισε.

Αναφερόμενη στο αίτημα μείωσης του αριθμού των βουλευτών συνδέεται όπως είπε με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι αυτό που χρειάζεται είναι ένα “αξιοπρεπές πολιτικό σύστημα”, αντάξιο της ψήφου των πολιτών.

“Η χώρα έχει ανάγκη από αυτοδύναμους και αυτάρκεις πολιτικούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη τέλος στην τάση επιστροφής πολλών πολιτών στην επαρχεία, είπε ότι “η πρώτη βασική επιλογή είναι να ξαναστήσουμε την παραγωγή στην ύπαιθρο και το δεύτερο να χτυπήσουμε τους μεσάζοντες”.

“Ζήσαμε το τελευταίο διάστημα το λεγόμενο ‘κίνημα της πατάτας’. Πρέπει να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς και παρεμβάσεις που θα μπορούν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Tο NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι!

* Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός, στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα