Γιάννης Ραγκούσης στο NEWS 247: “Ο Σαμαράς έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής”

Γιάννης Ραγκούσης στο NEWS 247: “Ο Σαμαράς έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής”

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β' Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης, για το μεταναστευτικό, τη Χρυσή Αυγή, τον Αντώνη Σαμαρά και τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας (Vids)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τετάρτη φιλοξενήθηκε o υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης.

“Αν μείνουμε ακυβέρνητοι, ζήτω που καήκαμε”

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι δυνατός ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης συνεργασίας, είπε πως “έχει παρέλθει η εποχή, κατά την οποία σχηματίζονταν κυβερνήσεις αυτοδυναμίας”.

“Αυτό είναι μία θετική εξέλιξη, παρότι συμμετέχω σε ένα κόμμα που χάνει την δυνατότητα να κυβερνά αυτοδύναμο. Έχει κλείσει αυτός ο κύκλος της μεταπολίτευσης και με έναν τρόπο, που μας προβληματίζει όλους. Νομίζω, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη ούτε μία ώρα μετά τις εκλογές. Εάν δίπλα στα οικονομικά της προβλήματα η Ελλάδα βάλει και το πρόβλημα της ακυβερνησίας, ζήτω που καήκαμε”.

Εν συνεχεία ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, για τη θέση του κόμματός του να πετύχει αυτοδυναμία, αλλιώς δεν κυβερνά, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η κατάρρευση της χώρας και το τέλος της προσπάθειας.

“Η ΝΔ έχει πολύ κακώς ενσωματώσει στη ρητορική του πολιτική, οτιδήποτε λέει η Χρυσή Αυγή”, πρόσθεσε.

“Θεωρώ πολύ σημαντικό για τον τόπο, να προσκληθεί στην κυβέρνηση συνεργασίας και το κόμμα του κ. Κουβέλη. Στην πραγματικότητα, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Αν μας φέρει ρεαλιστικές λύσεις ο κ. Κουβέλης, τότε εμείς θα πρέπει να τις υιοθετήσουμε. Εάν πάλι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση – συνταγή, κι αυτό θα είναι πολύ θετικό για τους πολίτες”, πρόσθεσε.

“Ο Αντώνης Σαμαράς είναι διπλοπρόσωπος”

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι “η κυβέρνηση Παπαδήμου μας βοήθησε πολύ σαν κοινωνία και πολιτικό σύστημα να καταλάβουμε, ότι ούτε οι πολιτικοί είναι όλοι καλοί ή κακοί, ούτε οι όλοι οι τεχνοκράτες είναι όλοι καλοί ή κακοί”.

“Πιστεύω πραγματικά, ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα ήταν καλός πρωθυπουργός για τη χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έβαζα βέτο εάν εκλεγώ βουλευτής. Όμως δεν θα δεχόμουν να ενταχθώ σε μία κυβέρνηση υπό τον κύριο Σαμαρά, γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι διπλοπρόσωπος και δεν θα είναι ένας πρωθυπουργός χρήσιμος για τη χώρα. Βέβαια, εάν τα κόμματα συμφωνήσουν ότι αυτός θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός, προφανώς δεν θα πω όχι”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το ‘λεφτά υπάρχουν’ το πήρε ο κόσμος στραβά”

Αναφερόμενος στο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”, είπε ότι το βασικό σύνθημα του πρώην πρωθυπουργού ήταν το “Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” και όχι αυτό που τον στιγμάτισε, κάνοντας λόγο για βίαιη παραποίηση των πραγματικών του λεγομένων.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως αυτό που εννοούσε ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν ότι λεφτά υπάρχουν για να τα μοιράσουμε και να κάνουμε σπατάλες, αλλά ότι βρίσκονται σε τομείς, όπως η φοροδιαφυγή.

“Κακό στη χώρα έκανε ο Καραμανλής που λειτουργούσε και ξόδευε λεφτά  που δεν υπήρχαν με το ‘λεφτά υπάρχουν’, ενώ όπως υπογράμμισε, υπήρξε κι ένα θέμα με τη στάση πολλών πρωτοκλασάτων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως της κας Κατσέλη, που εκ των υστέρων παραδέχθηκε, πως δεν προέβλεψε τις συνέπειες κινήσεων και αποφάσεων.

“Αν θέλετε, μπορούμε να καταδικάσουμε τον κ. Παπανδρέου που είπε ότι ‘λεφτά υπάρχουν’. Όμως ‘λεφτά υπάρχουν’ λέει με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας, η κα Παπαρήγα, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος”, σημείωσε.

“Το ΠΑΣΟΚ είχε πρόβλημα να πείσει”

“Το ΠΑΣΟΚ είχε πρόβλημα να πείσει”, είπε ακόμη, κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά που δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει το κόμμα.

“Το κλείσιμο της Βουλής επί κυβέρνησης Παπαδήμου στιγματίστηκε από τροπολογίες ντροπής, όπως αυτή του Μάκη Βορίδη και αυτή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων”, σημείωσε.

Επιπλέον, όπως είπε “Δεν γίνεται να κάνω προεκλογικό αγώνα και να ξέρω, ότι πριν από λίγο καιρό συμμετείχα σε ένα ρουσφετολογικό πάρτι που μας γύρισε δεκαετίες πίσω. Υποχώρηση στις αρχές μου δεν πρόκειται να κάνω”.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για το λάθος, τα αντανακλαστικά που έρχονται από την αντίληψη του παλαιού παρελθόντος τα οποία συνεργάστηκαν με την καθυστέρηση, με αποτέλεσμα την αναστολή αλλαγών που θα εξασφάλιζαν σημαντικά χρήματα για το κράτος, ώστε να χρειαστεί να γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

“Οι πολίτες λένε τα αυτονόητα κι έχουν δίκιο. Αλλά τώρα την Κυριακή, οι πολίτες  έχουν την ευθύνη να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα. Ακρογωνιαίος λίθος για να πάμε μπροστά η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος”, είπε κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις πολιτών, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

“Η κρίση στη σχέση μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών δεν πρέπει να διαρκέσει, γιατί κανένας στρατός δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν πόλεμο, εάν οι στρατιώτες δεν πιστεύουν στους στρατηγούς”, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενότητας.

Ακόμη, όπως υποστήριξε, το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ξοδέψει πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που διέθετε, ενώ τώρα, για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.

“Η προσπάθεια πυρόσβεσης της φωτιάς που έβαλαν οι ίδιοι οι εμπρηστές, φτάνει στο τέλος της, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού”, τόνισε.

“Ντρέπομαι για το άρθρο 86 του Συντάγματος”

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να αλλάξει η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, απάντησε, “πολλά”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

“Ντρεπόμαστε για αυτούς που έκαναν ρεμούλες και κυρίως γ’ αυτούς που προέρχονται από τον δικό μας χώρο”, τόνισε αναφερόμενος στον κ. Τσοχατζόπουλο.

“Όμως το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος, αλλά το Σύνταγμα, που στο άρθρο 86 προβλέπει αυτήν την ασπίδα που λειτούργησε υπέρ κακών και επιζήμιων βουλευτών, αλλιώς ο νόμος θα είχε αλλάξει ήδη”.

Αναφερόμενος στην ανάγκη όπως είπε, αλλαγής του εκλογικού νόμου και του αριθμού των βουλευτών, είπε ότι εκεί δεν χρειάζεται Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά πολιτική βούληση.

“Ο κ. Σαμαράς πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος”

Ερωτηθείς για την παράνομη μετανάστευση, αναφέρθηκε στον λεγόμενο “Νόμο Ραγκούση” που όπως είπε αφορά αποκλειστικά στους ομογενείς μας, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και δίνει την ελληνική ιθαγένεια, σε όποιον τη ζητάει και την αξίζει.

Σχολιάζοντας την επίθεση που έχει δεχθεί προσωπικά γι’ αυτόν τον νόμο από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος και έχει προαναγγείλει την ακύρωσή του, είπε ότι “ο κ. Σαμαράς, με την άφρονα απόφασή του να ανοίξει τα σύνορα, έγινε ο πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος κι έχει τεράστια προσωπική και ιστορική ευθύνη”.

“Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής” κι αυτό έχει, όπως είπε, ενισχύσει την απήχηση της Χρυσής Αυγής στους πολίτες.

“Το δεύτερο που ενίσχυσε τη Χρυσή Αυγή είναι η αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση του κενού της επίσημης Πολιτείας.

“Η επίσημη πολιτεία πρέπει αντί να βρίζει τη Χρυσή Αυγή να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών, γιατί αυτοί οι άνθρωποι για να πιάνονται από τη Χρυσή Αυγή, κάποια ανάγκη έχουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Tο NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι!

* Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός, στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα