Αποτυπώματα παγίδευσαν τον δράστη της Πεύκης

Αποτυπώματα παγίδευσαν τον δράστη της Πεύκης
18-5-2011-Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών έγινε πριν από λίγο στην περιοχή της Πεύκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων σοβαρά στο στήθος, αλλά και ένας ιδιώτης.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του ένοπλου δράστη που το απόγευμα της Τετάρτης άνοιξε πυρ κατά ανδρών της αστυνομίας. Αποτυπώματά του βρέθηκαν σε γιάφκες

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, δίνονται στη δημοσιότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τα στοιχεία ταυτότητας του ένοπλου δράστη, ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα τραυματίστηκε στην Πεύκη, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και από έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση εναντίον δύο αστυνομικών τραυματίζοντας τους ευτυχώς ελαφρά.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε την 06-04-1990 στο Μαρούσι Αττικής,

Δακτυλικά αποτυπώματα του Θεόφιλου Μαυρόπουλου ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί:

*Σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14-03-2011 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

*Σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου την 14-03-2011 είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών ενεργειών για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη φωτογραφία είδαν οι γονείς του και αμέσως έσπευσαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο γιος τους.

Η αναγνώριση του με άλλο τρόπο θα ήταν πολύ δύσκολη, αφού από τον έλεγχο των δαχτυλικών αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι δεν είναι σεσημασμένος.

Το χρονικό της άγριας καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν όταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στην Πεύκη, προκειμένου να ελέγξει δύο υπόπτους, μετά το τηλεφώνημα για ύποπτες κινήσεις.

Οι αστυνομικοί αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες και ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί – ο ένας πολύ σοβαρά.

Τραυματίστηκε επίσης και ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ένας εκ των δραστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω του βρέθηκε γεμιστήρα όπλου. Οι αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα, τα οποία σταμάτησαν τις σφαίρες.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και ο πολίτης στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ένας εκ των αστυνομικών, ο οποίος έχει δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ένας εκ των δραστών, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, έκλεψε το περιπολικό, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16 στην Κηφισιά.

Μέσα στο περιπολικό βρέθηκε όπλο που ανήκει σε αστυνομικό, ενώ ο κακοποιός διέφυγε και αναζητείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα