Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

default image

Συγκινημένοι οι συγγενείς των θυμάτων πήραν μέρος στις τελετές μνήμης των θυμάτων στις ΗΠΑ. Κράτησαν ενός λεπτού σιγή και στον Λευκό Οίκο, παρουσία Ομπάμα (Pics+Vid)

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Στη συνέχεια άρχισε η τελετή για τις οικογένειες των θυμάτων στο μέρος στο οποίο βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που καταστράφηκαν από τις επιθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων.

Το κλίμα ήταν βαρύ ακόμα για τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους τη σκοτεινότερη ημερομηνία για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στάθηκαν σιωπηλοί για να παρακολουθήσουν το γνωστό τελετουργικό στο σημείο μηδέν, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή του Προέδρου Ομπάμα και της συζύγου του, στη Βιρτζίνια και την Πενσιλβάνια.

Η χορωδία έψαλλε τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια διαβάστηκαν ένα προς ένα τα ονόματα των θυμάτων.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο Gerard Chipura, 45 ετών, ο οποίος έχασε τον αδερφό του κατά την επίθεση.

”Χαίρομαι που βρίσκεστε όλοι εδώ για να τιμήσετε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους άδικα. Είναι χιλιάδες εκείνοι που ”έφυγαν” εκείνη τη μέρα” δήλωσε ο 45χρονος.

”Είναι πραγματικά δύσκολο να ζείτε κάθε μέρα με την απώλεια, αλλά μην τους αφήσετε να καταστρέψουν δύο ζωές. Η μία ζωή που χάθηκε τότε ήταν αρκετή. Προσπαθήστε να ζείτε όπως θα ήθελε το αγαπημένο σας άτομο” συμπλήρωσε συγκινημένος.

Στην τελετή αυτή δεν αναμένεται να εκφωνηθεί πολιτική ομιλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα