Τα νέα laptop της Apple

Τα νέα laptop της Apple

Το βαρύ πυροβολικό των προϊόντων της κατέβασε στο γήπεδο η Apple και το ΜΕΝ 24 σας τα παρουσιάζει.

Το βαρύ πυροβολικό των προϊόντων της κατέβασε στο γήπεδο η Apple και το ΜΕΝ 24 σας τα παρουσιάζει.Η Αυτού Μεγαλειότης Steve Jobs παρουσίασε τα καινούρια και πλήρως ανανεωμένα macbook και macbook pro που θα πρωταγωνιστήσουν τις μέρες των εορτών αλλά και τα επόμενα χρόνια. Στην παρουσίαση είχε συμμετοχή και ο αρχι-designer της Αpple Jony Ive (βλ. σχεδίαση ipod, powerbook, macmini, imac, iphone…).



Νέα σχολή δημιουργείται με το νέο macbook μιας και πλέον τα laptop της Apple έχουν σώμα συμπαγές κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Και όταν o Jobs λέει συμπαγές το εννοεί, μια πλάκα αλουμινίου σκαλίζεται στην κυριολεξία ώστε να πάρει μορφή, σαν κι αυτή:








Προσέξτε σε αυτή την φωτογραφία ότι όλα τα κάθετα επίπεδα αλουμινίου αλλά ακόμα και η σίτα του αεραγωγού (στο βάθος) δεν είναι εξαρτήματα που φτιάχτηκαν ξεχωριστά και τα κόλλησαν στην επιφάνεια, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά είναι όλα μαζί ένα σώμα εν τη γενέση τους!




Κλικ








Όλοι αυτοί που γκρίνιαζαν ότι τα macbook έχουν μόνο ένα κουμπί για click πλέον θα τα βρουν σκούρα μιας και εξαφανίστηκε και αυτό το τελευταίο κουμπί! Η νέα γυάλινη και 30% μεγαλύτερη επιφάνεια αφής είναι και κουμπί ταυτόχρονα. Και αν το iphone ήταν η πρώτη συσκευή με οθόνη αφής που καταλάβαινε τις κινήσεις των 2 δαχτύλων, το macbook air καταλάβαινε 3 δάχτυλα, τα νέα macbook καταλαβαίνουν τις κινήσεις 4 δάχτυλων. Για παράδειγμα μπορείς να ρυθμίσεις μόλις ακουμπάς και τα 4 δάχτυλα στο touchpad να σου δείχνει το desktop ή όλα τα προγράμματα που έχεις εκείνη τη στιγμή ενεργά.




Ας ξεχάσουμε…








Τέρμα οι ματ οθόνες! Από εδώ και πέρα όλα τα macbook θα κατασκευάζονται με γυαλιστερές (glossy) LED οθόνες. Τα macbook θα έχουν οθόνες 13.3’ ιντσών ενώ τα pro 15.4’.



Επίσης, ξεχνάμε οριστικά το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα των mac και περνάμε οριστικά στην εποχή του συνδυασμού γκρι – μαύρο και αλουμινίο – γυαλί.



Τι άλλο να ξεχάσουμε; το firewire! Η χαρακτηριστική θύρα επικοινωνίας όλων των προϊόντων της apple (ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο ipod δούλευε και φόρτιζε μόνο μέσω firewire). Έτσι μετά το air, και το macbook χάνει την θύρα firewire, εν αντιθέσει με το pro που διατηρεί την μία από τις δύο που είχε και πιο συγκεκριμένα την 800άρα.




Βlu-Ray Disc; (άκυρο!)



Σε περίπτωση που περιμένατε υποστήριξη blu-ray από τα mac ξεχάστε το και αυτό μιας και όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό αλλά ο Jobs είπε γι’ αυτό ότι έχει ένα σωρό προβλήματα. Άλλωστε είναι ένα θέμα που δεν καίει την Αpple μιας και προτιμά να ωθήσει τον κόσμο στην αγορά ταινιών HD από το iΤunes.




Σκληρός








Χάρη στον καινούριο σχεδιασμό των macbook η πρόσβαση στον σκληρό (κάτω αριστερά στη φωτογραφία) είναι πλέον υπόθεση 2-3 λεπτών.



Έτσι με το που φθηνύνουν οι SSD, η τεχνολογική αναβάθμιση του σκληρού θα γίνεται τάχιστα. Ο δείκτης της κατάστασης της μπαταρίας δεν θα είναι πλεον ενσωματωμένος στην μπαταρία αλλα στο πλάι του macbook ώστε να μην χρειάζεται να το σηκώνετε για να δείτε πόσο μπαταρία έχετε.




iPhone calling macbook



Η συνεργασία με το iphone γίνεται ακόμα πιο στενή μιας και το headset του τηλεφώνου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ακουστικά και μικρόφωνο για το macbook αλλά και να χειριστούμε το itunes!




Καινοτομία








Η Apple αφήνει πίσω της τα vga και dvi και περνάει στην τεχνολογία του displayport, ένα καινούριο πρότυπο που θα αναμένεται να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια. Το displayport είναι ανοικτό πρωτόκολλο επικοινωνίας και θα ανταγωνιστεί με το ήδη υπάρχον HDMI. Πλεονέκτημα του είναι ότι επιτρέπει μεγαλύτερη μεταφορά δεδομένων και ευκολότερη διασύνδεση μεταξύ συσκευών.




Πληκτρολόγιο








Καθιερώνεται πλέον το μαύρο πληκτρολόγιο το οποίο στα pro αλλά και στο ακριβό macbook των 2.4 Mhz είναι εσωτερικά φωτιζόμενο.




Ισχύς








Οι καινούριοι επεξεργαστές πλέον φτάνουν στη συχνότητα 2.4MHz και 2.53MHz για τα macbook και τα pro αντίστοιχα. Αλλά η ουσιαστική διαφορά είναι οι καινούριες κάρτες γραφικών και τα εγκαίνια της συνεργασίας με την nvidia χάρη στην οποία οι επιδόσεις στα παιχνίδια είναι πενταπλάσιες. Η nvidia παίρνει τη θέση της intel πλέον στην κάρτα γραφικών αλλά και στο chipset του υπολογιστή.




Οικολογικό «μήλο»



Ταυτόχρονα η Apple μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε, προσπαθεί να βελτιώσει το οικολογικό της προφίλ τονίζοντας συνεχώς πόσο πολύ ανακυκλώσιμα είναι τα προϊόντα της, εξού και η χρησιμοποίηση αλουμινίου και γυαλιού.Αλλά και ότι η συσκευασία των νέων macbook είναι 40% μικρότερη οπότε χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια από την Ασία για να μεταφερθούν τα προϊόντα περιορίζοντας την μόλυνση της ατμόσφαιρας.




Πόσο πάει το κιλό;



Οι τιμές των νέων macbook ξεκινάνε από 1299$ και των pro από 1999$. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να διατίθεται το παλιό φτηνό macbook με 999$ αλλά και το παλιό macbook pro με την οθόνη των 17 ιντσών με 2799$




Κανά αστείο περιστατικό δεν έγινε;








Ο Jobs δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ένα μέρος της επιτυχίας των mac οφείλεται στην αποτυχία των windows vista και θέλησε να διασκεδάσει τις φήμες για την υγεία του παρουσιάζοντας την πίεση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα