Ζεστό χρήμα σε τέσσερις τράπεζες

Ζεστό χρήμα σε τέσσερις τράπεζες
Ζημιές με βαριοπούλες στη τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζωρτζ στην Αθήνα προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων.(EUROKINISSI-B.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σε λογαριασμούς που διατηρούν τέσσερις τράπεζες στην ΤτΕ θα περάσουν τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση 18 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί να πιστώσει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν οι τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η πίστωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τίτλους του EFSF.

Στο Υπουργικό, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, θα τεθεί και το θέμα της αναλογίας με την οποία θα καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από κοινές μετοχές ή μετατρέψιμους ομολογιακούς τίτλους.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι οι όροι της συμμετοχής των μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, θα αναφερθεί κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού στους όρους της σύμβασης προεγγραφής που αφορά στην ενίσχυση του κεφαλαίου των τραπεζών.

Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα υπογράψουν συμφωνίες προεγγραφής με το ΤΧΣ ώστε να λάβουν τα συγκεκριμένα ποσά.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να διευκρινίσει πως θα καλυφθεί από τις τράπεζες με μετοχές και μετατρέψιμα ομόλογα η ενίσχυση των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα