“Καθαρό” το όπλο της Πεύκης

“Καθαρό” το όπλο της Πεύκης
18-5-2011-Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών έγινε πριν από λίγο στην περιοχή της Πεύκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων σοβαρά στο στήθος, αλλά και ένας ιδιώτης.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις, το όπλο της συμπλοκής στην Πεύκη. Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

“Καθαρό” αποδεικνύεται το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από ένοπλους δράστες στο σημείο της συμπλοκής με αστυνομικούς, το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Πεύκης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, το όπλο τύπου Glock που βρέθηκε στο σημείο, μαζί με ένα μπιτόνι βενζίνης και μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές αναλύσεις.

Ωστόσο, οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη που τραυματίστηκε στην συμπλοκή.

19-5-2011-ΑΘΗΝΑ-Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δημοσίευση φωτογραφίας ένοπλου άγνωστου δράστη που πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση δύο αστυνομικούς στην περιοχή της Πεύκης . Eurokinissi

 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο τραυματίας να είναι από το χώρο των αντιεξουσιαστών, κάτι το οποίο όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, καθώς δεν είχε χαρτιά πάνω του και λόγω της κατάστασής του δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευθεί η ταυτότητά του.

Ο δράστης δεν φέρεται να είχε μαζί του την ώρα της συμπλοκής ούτε κλειδιά, ούτε κινητό τηλέφωνο ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν πλέον βέβαιο ότι η συμπλοκή της Πεύκης έχει σχέση με οργάνωση “αντάρτικου πόλης” και όχι με δράση ομάδας ποινικών. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για περιφερειακό μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, ο ένας στη θωρακική χώρα και ο δεύτερος στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, ενώ ο τραυματίας δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Το χρονικό της άγριας καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν όταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στην Πεύκη, προκειμένου να ελέγξει δύο υπόπτους, μετά το τηλεφώνημα για ύποπτες κινήσεις.

Οι αστυνομικοί αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες και ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί – ο ένας πολύ σοβαρά.

Τραυματίστηκε επίσης και ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ένας εκ των δραστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω του βρέθηκε γεμιστήρα όπλου. Οι αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα, τα οποία σταμάτησαν τις σφαίρες.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και ο πολίτης στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ένας εκ των αστυνομικών, ο οποίος έχει δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ένας εκ των δραστών, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, έκλεψε το περιπολικό, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16 στην Κηφισιά.

Μέσα στο περιπολικό βρέθηκε όπλο που ανήκει σε αστυνομικό, ενώ ο κακοποιός διέφυγε και αναζητείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα