Βλέπουν φίλους του WikiLeaks

default image

Απάντηση, θεωρούν οι ολλανδικές αρχές, στη σύλληψη νεαρού οπαδού του ιστότοπου WikiLeaks, τις κυβερνοεπιθέσεις στην αστυνομία και την εισαγγελία της χώρας. Πανομοιότυπος ο τρόπος με εκείνον στη Σουηδία και αλλού.

Τους ιστότοπους της αστυνομίας και της εισαγγελίας στην Ολλανδία έβαλαν στόχο σήμερα χάκερς οι οποίοι είχαν “προφανώς” σχέση με τη σύλληψη ενός νεαρού οπαδού του ιστότοπου WikiLeaks, ο οποίος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

“Οι δύο ιστότοποι έπεσαν θύματα επιθέσεων μέσω άρνησης των υπηρεσιών τους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομ Λούιγε, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι ιστότοποι “δεν ήταν προσβάσιμοι ή ήταν δύσκολα προσβάσιμοι”.

“Η επίθεση έχει προφανώς σχέση με τη σύλληψη ενός αγοριού 16 ετών”, δήλωσε από την πλευρά της η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ο ιστότοπός της δεν περιέχει “ευαίσθητες πληροφορίες”.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε μία οργάνωση με την ονομασία “AnonTarget” με ανακοίνωσή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, “σε απάντηση στη σύλληψη ενός μαχητή 16 ετών”, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο νεαρός, που συνελήφθη τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Χάγη, παραδέχθηκε ότι πήρε μέρος στις κυβερνοεπιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οπαδοί του WikiLeaks κατά των ιστότοπων της Mastercard και της Visa και για τον οποίον δικαστής στο Ρότερνταμ διέταξε την προσωρινή του κράτηση για 13 ημέρες.

Οι κυβερνοπειρατές έχουν αυξήσει από την Τετάρτη τις επιθέσεις εναντίον εταιρειών που εμποδίζουν τον WikiLeaks να έχει πρόσβαση σε δωρεές ή που του επιτίθενται. Μετά τη Visa τη Mastercard και την PayPal, ο ιστότοπος της σουηδικής κυβέρνησης ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα