Ο Τατούλης και ο Γλυκούλης

default image

Απολαυστικός ο Λαζόπουλος χθες. Highlight, τα δυο πιτσιρίκια που έριχναν αγκωνιές το ένα στο άλλο πίσω από τον καλεσμένο βουλευτή Πέτρο Τατούλη

Παγκόσμια Λίστα Πλουσίων

Μη φοβάστε, δεν πρόκειται για κάποιο site που θα σας μελαγχολήσει αναφέροντας πόσα εκατομμύρια ευρώ βγάζει ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και κάποιος Σεΐχης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το Global Rich List ασχολείται με το δικό σας εισόδημα.
Πληκτρολογήστε το και δείτε τη θέση σας στην παγκόσμια κατάταξη. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.


ΝΕΤ

Σήμερα στις 22.00 ξεκινά ο νέος κύκλος εκπομπών για το ‘Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη’. Η αρχή θα γίνει με το Μαρόκο.

Obama vs McCain
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ (αμήν και πότε, βαρεθήκαμε πια) και το περιοδικό New York δημοσίευσε τα πιο αποδοτικά τηλεοπτικά σποτ της προεδρικής καμπάνιας των δυο υποψηφίων.

Yπότιτλοι

Πάει το  greeksubs.com , πάει και το greektvsubs.gr πάει και το subtitles.gr, πάνε (σχεδόν) όλα τα sites που προσφέρουν ελληνικούς υπότιτλους για dvd και ξένες σειρές. Η υπηρεσία τους είναι απενεργοποιημένη (πληροφορίες εδώ και εδώ ). Ο λόγος είναι η δραστηριοποίηση της ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) όπου με σχετική επιστολή, μέσω email, απείλησε με μηνύσεις και ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Τα sites επιφυλάσσονται και κάνουν λόγο για “γκρι ζώνη” και νομικό κενό. Ο e-lawyer έχει διαφορετική (και αντίθετη) γνώμη.

Yπότιτλοι 2

Άποψή μας είναι ότι το μόνο που θα καταφέρει η ΕΠΟΕ είναι ο πολλαπλασιασμός τέτοιων προσπαθειών και ότι η λογική “ κλείνω αυτό που δεν καταφέρνω να  λειτουργήσω ορθολογικά”” δεν έχει αποδώσει στο ίντερνετ. Ας μη ξεχνάμε ότι οι ιστοσελίδες αυτές φτιάχνουν και υπότιτλους ελληνικών σειρών για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

MEGA
Σήμερα στις 21.30 θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ελβετία. Το προηγούμενο παιχνίδι που έδωσε η Ελλάδα με τη Μολδαβία το Σάββατο σημείωσε τηλεθέαση 37,2% και παρακολουθήθηκε από περίπου 1,5 εκατ. άτομα.

Manifesto
Δείτε εδώ ένα νέο, αποκλειστικά online, περιοδικό με τίτλο, Manifesto.

Στις ΗΠΑ
Φταίει ο ιδιοκτήτης ενός σάιτ ή ενός μπλογκ για τα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες του; Για τις ΗΠΑ πλέον όχι. Δικαστήριο απέρριψε μήνυση κατά της ιστοσελίδας ConsumerAffairs.com , μια και έκρινε πως δεν ήταν δικιά της ευθύνη τα σχόλια δυσαρεστημένων πελατών προς τρίτους. Το σκεπτικό ήταν ότι η ιστοσελίδα απλά τα φιλοξενεί, δεν σημαίνει όμως πως τα υιοθετεί.

Αφίσες
Την άλλη φορά σας δώσαμε ένα λινκ με απίθανα πόστερ από συναυλίες. Για σήμερα έχουμε 50 πανέμορφες αφίσες κινηματογραφικών ταινιών.
Ο Τατούλης και ο Γλυκούλης (Λάκης)
Απολαυστικός ο Λαζόπουλος χθες. Highlight, θα μας επιτρέψετε, τα δυο πιτσιρίκια που έριχναν αγκωνιές το ένα στο άλλο πίσω από τον καλεσμένο-έκπληξη βουλευτή Πέτρο Τατούλη. Στα νούμερα, ο Τατούλης έφτασε μέχρι το 64,3% και ο Γλυκούλης μέχρι 34%. Όσο έπαιζαν ταυτόχρονα, ο Τατούλης ήταν στο 43% και ο Γλυκούλης στο 33%.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος για το παρεμβατικό και αμιγώς πολιτικό πρωτοσέλιδο. Επιτέλους.

Μη διαβάζετε
Πόσοι από εμάς διαβάζουμε τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων που επισκεπτόμαστε; Ασφαλώς κανείς. Ευτυχώς γιατί σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ αν όλοι οι χρήστες του διαδικτύου της χώρας έκαναν το παραπάνω, αυτό θα στοίχιζε στην οικονομία της Αμερικής 365 δισ. δολάρια το χρόνο. Ένα δισεκατομμύριο τη μέρα δηλαδή. Αυτό το εξηγούν ως εξής: Επειδή οι Όροι Χρήσης αποτελούνται συνήθως από χιλιάδες λέξεις, αν ο κάθε ένας Αμερικανός που επισκεπτόταν το κάθε σάιτ έστω και μια φορά το χρόνο, θα ξόδευε εκατοντάδες ώρες για να τις διαβάσει όλες και αυτό θα κόστιζε στην παραγωγικότητα 3.000 δολάρια για τον καθένα το χρόνο (τόσο το έβγαλαν).
Παλαβά πράγματα βέβαια. Η λύση δεν είναι να μην τις διαβάζουμε αλλά να είναι πιο απλές και πιο περιεκτικές.

Τηλεπαράθυρα
Ακόμα και στην ελληνική πατέντα των τηλεπαραθύρων, οι Αμερικάνοι, μέσω του CNBC, μας έβαλαν τα γυαλιά . Απορία: Ο πάνω δεξιά πού πήγε;

Φωτό της ημέρας

Αιωνία η μνήμη της αναπτυσσόμενης οικονομίας ( λεπτομέρεια από καλλιτεχνική παρέμβαση σε πολυσύχναστο δρόμο)


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα