Το 2012 με τη “ματιά” του NEWS 247

Το 2012 με τη “ματιά” του NEWS 247

Καθώς το 2012 μας αποχαιρέτησε, το NEWS 247 κάνει ένα "flashback" στις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές στιγμές... στα πολύ δικά του θέματα. Θυμηθείτε μαζί μας άρθρα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας

Επιχειρώντας μία υποτυπώδη ανασκόπηση του 2012 μέσα από τη “ματιά” και την δημοσιογραφική πένα (σ.σ. πληκτρολόγιο) των συντακτών του NEWS 247, συνειδητοποιώ το εξής, ότι ήταν ακόμα μία χρονιά 24/7, όπως πολύ εύστοχα, έναν χρόνο πριν, είχε πει και ο συνάδελφος (και νυν αρχισυντάκτης Νο 2 του NEWS 247) Μάνος Χωριανόπουλος.

Αυτή ειδικά η χρονιά όμως, ήταν σε πολλά επίπεδα δυσκολότερη και πιο απαιτητική από κάθε άλλη, ωθώντας στα όρια όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους συντάκτες του NEWS 247, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν στους αναγνώστες του site, όλες τις εξελίξεις με σοβαρότητα, αντικειμενικότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

“Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”, λένε, κι απ’ αυτό κρατώ για την περίπτωσή μας το εξής… ότι πράγματι, το NEWS 247 είναι για μας το σπίτι μας, αφού ως γνήσια δημοσιογραφική “οικογένεια”, περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, κυνηγώντας τις ειδήσεις στον χώρο εργασίας και στον δρόμο, ανεξαρτήτου ώρας ή άλλων συνθηκών.

Γι’ αυτό και φέτος, επιλέξαμε, αντί μιας διαδρομής στα γεγονότα που στιγμάτισαν το 2012 σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας τα θέματα που κληθήκαμε να καλύψουμε, για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας!

Και κάπως έτσι, η ομάδα του NEWS 247: Δέσποινα Δημά, Σοφία Κατσαρέλη, Μίκα Κοντορούση, Μαρίνα Κουτσούμπα, Ανθή Κουτσουμπού, Μαρίνα Χατζηδημητρίου και Χρήστος Δεμέτης, Στέλιος Μπαμιατζής, Στέφανος Νικήτας, Μάνος Χωριανόπουλος και τον αρχισυντάκτη (Νο 1) Φώτη Νάκο, σας υπενθυμίζει ένα μόνο μέρος από τα θέματα που μας απασχόλησαν τη χρονιά που φεύγει…

(Οι κυρίες προηγούνται. Κατά τα άλλα, τα ονόματα είναι με αλφαβητική σειρά, για ευνόητους λόγους. Είπαμε, είμαστε μία αγαπημένη οικογένεια, μην τα χαλάσουμε χρονιάρες μέρες!)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Πρωθυπουγός Αντώψνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευταγ. Βενιζέλος λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στην Βουλή την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων. Στην σύτσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιώργος Βρούτσης(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

 

Εκλογές, να ‘χαμε 1 ευρώ για κάθε αναμέτρηση!

Η περίοδος που μεσολάβησε έως τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν αναμφίβολα η πιο γεμάτη – σε δημοσιογραφικό επίπεδο – του 2012, αφού οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή ήταν καταιγιστικές. Νέα κόμματα γεννήθηκαν, βουλευτές αποχώρησαν από τους κομματικούς σχηματισμούς όπου ανήκαν και προσχώρησαν σε άλλα κόμματα, άλλοτε πρωτοκλασάτα στελέχη έμειναν εκτός Βουλής, νέες πολιτικές δυνάμεις μπήκαν στη Βουλή και και και…

Για την ιστορία να πούμε, ότι οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου διεξήχθησαν από την Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου την Κυριακή 6 του μήνα. Αφού όμως, δεν επετεύχθη ο σχηματισμός κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, στις 17 Ιουνίου, διεξήχθησαν εκ νέου εκλογές (με λίστα) από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συγκρότησαν Κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά και εσείς, ψηφίσατε για την ενημέρωσή σας NEWS 247.

Κι αυτό γιατί, όλους αυτούς τους μήνες και ιδίως όσο πλησίαζαν οι εκλογές, το NEWS 247 άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τους πολιτικούς, υποψηφίους βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων, πραγματοποιώντας Live συνεντεύξεις που μεταδίδονταν στους αναγνώστες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να τους επιτρέπει να θέσουν τις πολύτιμες για τον διάλογο με τον εκάστοτε προσκεκλημένο ερωτήσεις και παρατηρήσεις τους.

Γιάννης Μπαλάφας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θάνος Τζήμερος, Στέφανος Μάνος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Κοντούλη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Αϊβαλιώντης, Γιάννης Πανούσης, Παύλος Χαϊκάλης, Ρένα Δούρου,  Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μαρκάτος, Μιλένα Αποστολάκη, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Ραγκούσης,  Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γρηγόρης Ψαριανός δέχτηκαν την πρόσκληση του NEWS 247 και συμμετείχαν στο Live Chat με τον Φώτη Νάκο.

Εκτός αυτών όμως, κι άλλα πολιτικά πρόσωπα παραχώρησαν συνεντεύξεις στο μέσο μας. Μεταξύ αυτών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες δε οι πολιτικές εξελίξεις μεταδίδονταν μέσω της πρωτοποριακής Live blogging πλατφόρμας μας, όπου η λεπτό προς λεπτό ενημέρωση πήρε άλλη διάσταση με συνεχή ροή, δηλώσεις, βίντεο και φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο και με υψηλή αισθητική.

 

Ενώσαμε τη φωνή μας με τη δική σας και όλης της Ελλάδας

Προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα, στο πλαίσιο των εκλογικών αναμετρήσεων, ανοίξαμε νέους δρόμους προς την περιφέρεια, δίνοντας φωνή στους πολίτες της, που μας μετέφεραν μεταξύ άλλων τις προεκλογικές τους ανησυχίες και σκέψεις και την πρόθεση ψήφου τους (εάν και εφόσον υπήρχε τέτοια).

Όλοι θα θυμούνται την είδηση που “έσκασε”  λίγους μήνες αργότερα και “πάγωσε” προς στιγμήν τους Έλληνες νησιώτες, ότι η Τρόικα ζήτησε την εκκένωση όσων νησιών έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.

Σε πρώτο στάδιο το NEWS 247 βρήκε ποια είναι αυτά τα νησιά “Θερμοπύλες” στην “άγονη γραμμή της Ελλάδας” και μίλησε με τους δημάρχους τους, αλλά και κατοίκους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν παράπονα και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Εν συνεχεία, με την αποστολή μας σε Ρόδο – Καστελόριζο – Χάλκη, δόθηκε εκ νέου η δυνατότητα στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας, να ακουστούν μέσω του NEWS 247, φέρνοντας παράλληλα στο προσκήνιο ενδιαφέρουσες ιστορίες από την καθημερινότητά τους.

Μεταξύ αυτών, η ιστορία του Καστελοριζιού Τσίκου Μαγιάφη, που παντρεύτηκε Τουρκάλα και διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή, της καθηγήτριας που άφησε τη ζωή της στην Πάτρα, για να διδάξει τους μαθητές της Νισύρου και της κας Ελένης Καρύδη, που έχασε τον 19χρονο γιο της σε τροχαίο και έκτοτε στέκεται με μητρική στοργή στο πλευρό θυμάτων.

Ενώ πέντε τουρίστες θα διέθεταν 1.500 ευρώ για να αποχωρήσουν από το Καστελόριζο, εμείς καθηλωθήκαμε στην άκρη της Ελλάδας, λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και απαγορευτικού απόπλου για 5 ακόμα μέρες από το προγραμματισμένο, βιώνοντας ουσιαστικά ένα από τα προβλήματα που κληθήκαμε να καλύψουμε.

** Σημαντική μερίδα στην όποια επιτυχία σημείωσε το site τη χρονιά που πέρασε, ανήκει σε σας, τους χιλιάδες αναγνώστες του, που εξέφραζαν σε καθημερινή βάση τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους στα δημοσιευμένα άρθρα.

Περισσότεροι μάλιστα από 100.000 από εσάς έγιναν “φίλοι” μας, επιλέγοντας για την καθημερινή τους ενημέρωση το NEWS 247.

Επιπλέον, μέσα από την  κατηγορία “Γνώμες”, καταξιωμένοι στον χώρο τους άνθρωποι, ορμώμενοι είτε από θέματα της επικαιρότητας είτε από τις εξελίξεις στον χώρο όπου δραστηριοποιείται έκαστος, έδιναν μία άλλη “νότα” στις ειδήσεις, σχολιάζοντας τις από την δική τους οπτική γωνία.

 

Αθήνα – Βρυξέλλες εις διπλούν

Αυτή τη χρονιά μας δόθηκε η ευκαιρία, να πάρουμε και να δώσουμε στο NEWS 247 έναν άλλον… “ευρωπαϊκό” αέρα, με τις δύο αποστολές μας στις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την πρώτη φορά, στα τέλη Δεκεμβρίου, το NEWS 247 συμμετείχε στην αποστολή που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης για την προβολή των προϊόντων του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης “Wines of Crete”.

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, αφού δοκιμάσαμε τα κρητικά κρασιά (έστω και μετά βίας μία – δύο ποικιλίες),  είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με μέλη του Δικτύου και να φέρουμε στην επιφάνεια προσωπικές τους ιστορίες. Μεταξύ αυτών, η ιστορία των αδελφών Πατεριανάκη, των τριών αδελφών (γυναικών) που ανέλαβαν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση οινοπαραγωγής, του 25χρονου ομογενούς που έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους νέους και του ηγουμένου της Μονής Τοπλού, που εξάγει προϊόντα μέχρι και την Κορέα, ενώ μιλήσαμε με τη Rafaella de Marte, την Ιταλίδα που βρίσκεται πίσω από τα social media του Μάρτιν Σουλτς και ξέρει όλα τα μυστικά του!!

Βέβαια, κάθε αποστολή πάει “πακέτο” και με αντικειμενικές δυσκολίες και τεχνικά απρόοπτα, όπως το “μπλοκάρισμα” στη ν μνήμη της κάμερας, εν μέσω συνέντευξης με ευρωβουλευτές ή την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο, εντός και εκτός ξενοδοχείου. Ευτυχώς όμως, τέλος καλό… όλα καλά!

Για να μην ξεχάσουμε το άλλο… το καλύτερο! Με του που φτάσαμε, πρώτη μέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, νιώσαμε σαν στο σπίτι μας, αφού όλο το κέντρο των Βρυξελλών ήταν αποκλεισμένο από διαμαρτυρόμενους αγρότες και γαλακτοπαραγωγούς! Τέτοιο  κυκλοφοριακό κομφούζιο δεν είχε ξαναγίνει! Και δεν το λέμε εμείς, οι Βέλγοι μας το είπαν!

Μέσα Δεκέμβρη, οργανώνεται και πραγματοποιείται η δεύτερη αποστολή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της επίσκεψης που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Παπανικολάου, για έναν ανοιχτό διάλογο με νέους δημοσιογράφους, με θέμα τον ευρωσκεπτικισμό και τα new media.

Και αυτή τη φορά, το NEWS 247 δεν αρκέστηκε στο να δώσει το παρών σε συνεδριάσεις επιτροπών και ομιλίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά έκανε κι έναν “μίνι” περίπατο στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, όπου δεσπόζει το πλέον αμφιλεγόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης και συνομίλησε με κατοίκους, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους για τον θρησκευτικό “πόλεμο” που ξέσπασε μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

 

Τους φακελώσαμε…

  • Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Καταγράψαμε τον συναγερμό που έχει σημάνει για τους διαθέσιμους υδατικούς πόρους στην Ελλάδα, ενόψει του ορατού κινδύνου λειψυδρίας και τις προτάσεις ειδικών επιστημόνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου.

  • Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7 Απριλίου, η μέρα που έχει οριστεί να τιμάται παγκοσμίως ως Ημέρα Υγείας και το NEWS 257 έφτιαξε σχετικό “φάκελο”.

Ειδικά το 2012, ζήσαμε τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης μέσα από τα πραγματικά νούμερα των αυτοκτονιών και των κρουσμάτων κατάθλιψης.

Το οδοιπορικό στα δημόσια νοσοκομεία, ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων που είναι ” θύματα της κρίσης και πειραματόζωα της δημόσιας υγείας“, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διασώστες και η πορεία των ερευνών για νέα φάρμακα, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που καλύψαμε.

Επιπλέον, σας μεταφέραμε το δύσκολο έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ φέραμε στο φως τη συγκινητική ιστορία γιατρού του νοσοκομείου Μεταξά, που εμπνεύστηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο ” Ακούγοντας τον χρόνο“.

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Χαρ. Πουλόπουλος μιλά αποκλειστικά στην Live Web TV του NEWS 247.

Ο κ. Πουλόπουλος μας μίλησε ακόμη, για τις δράσεις του πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Αρδηττός”, με την ιδιότητα του προέδρου.

  • Αμερικανικές εκλογές

Τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, που ανέδειξαν για δεύτερη φορά πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μπαράκ Ομπάμα καλύψαμε… από όλες τις πλευρές  και κυρίως μέσω ολονύχτιου Live Blog.

Αν και οι λευκοί ψηφοφόροι ψήφισαν Ρόμνεϊ, υπήρξε ένας, που προέβλεψε τη νίκη Ομπάμα.  Αφού κάναμε μία αναδρομή στις προγενέστερες αναμετρήσεις, μιλήσαμε με τους καθηγητές Μ. Ευρυβιάδη, Χ. Γιαλουρίδη και Δ. Καλτσώνη  ενώ χαλαρώσαμε το κλίμα με πιο ανάλαφρα θέματα, όπως τα κατοικίδια των Αμερικανών Προέδρων.

Οι αμερικανικές εκλογές ήταν ένα κρίσιμο κεφάλαιο της διεθνούς πολιτικής σκηνής κι εμείς σας μεταφέραμε όλες τις εξελίξεις και… τα ” παρατράγουδα“.

  • Child Bullying

29 Νοεμβρίου, “ανέβηκε” στο site ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και επιτυχημένα αφιερώματα, για ένα θέμα που γενικώς περνάει στα “ψιλά γράμματα”, αυτό που αφορά το Child Bullying.

Τι είναι όμως Child Bullying, για ποιους λόγους συμβαίνει, πώς εκδηλώνεται στο διαδίκτυο, πώς αντιμετωπίζουν το καψόνι τα Ελληνόπουλα.

Καταγράψαμε ιστορίες παιδιών θυμάτων και θυτών του φαινομένου και αναλύσαμε τους λόγους που σε πολλές περιπτώσεις μένουν κρυφές, ενώ σας παρουσιάσαμε μεταξύ άλλων και τις καμπάνιες κατά του σχολικού εκφοβισμού.

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και το NEWS 247 δεν θα  μπορούσε να μην ασχοληθεί με το μεγάλο στοίχημα ζωής ή θανάτου, το σήμα κινδύνου που εκπέμπει η ΕΕ για την ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού στην Ελλάδα, τη στιγμή που στην Αθήνα διοργανώνονταν πληθώρα εκδηλώσεων.

Παράλληλα, σας μεταφέραμε τα τελευταία στοιχεία, αναφορικά με τα κρούσματα ανά τον κόσμο και τα νέα “όπλα” για την καταπολέμηση του ιού.

 

Οι “καλές” μας οι ειδήσεις

Με εντελώς τυχαία σειρά, αξίζει να αναφερθούμε σε ορισμένα άρθρα – θέματα – ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, που είτε μας έφτιαξαν τη διάθεση είτε είχαν βαρύτητα, λόγω αντικειμένου. Γιατί συνέβησαν… κι εμείς ήμασταν εκεί!

  • Οικονομική κρίση, νεοάστεγοι και κοινωνική προσφορά

Ανεργία, άστεγοι, αυτοκτονίες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά… Μερικά μόνο από τα στοιχεία που δείχνουν την κρίση στην Ελλάδα του 2012. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Των ανθρώπων εκείνων που παλεύουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Βγήκαμε στον δρόμο για ένα συγκλονιστικό νυχτερινό ρεπορτάζ για τους άστεγους. Είδαμε πώς επιβιώνει η νέα τάξη νεοαστέγων σε συνθήκες ολικού παγετού και απόλυτης εξαθλίωσης, ενώ ένας Αργεντίνος μας έμαθε τι σημαίνει πραγματικά οικονομική κρίση.

  • Βραδιά επεισοδίων και ξημέρωμα σε λεηλατημένη πόλη

Ούτε μία ούτε δύο φορές βιώσαμε και αποτυπώσαμε τις συνέπειες επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, που αμαύρωσαν την εικόνα των κατά τα άλλα ειρηνικών διαδηλώσεων εργαζομένων ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικά όμως τον Φεβρουάριο, επεισόδια που κράτησαν όλη νύχτα, με φωτιές και λεηλασίες σε ιστορικά κτίρια, κατέληξε στο ξημέρωμα μίας από τις πιο αποκαρδιωτικές εικόνας του κέντρου.

  • Οι ξένοι στην Ελλάδα φοβούνται να κυκλοφορήσουν

Στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας,που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, το NEWS247 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γραμματέα της κοινότητας Τανζανίας στην Ελλάδα, Καγιού Λιγκοπόρα.

  • Ο Άρης Χατζηστεφάνου και το ” ξέσπασμα του κόσμου”

Το NEWS 247 φιλοξένησε τον συνδημιουργό του Catastroika, Άρη Χατζηστεφάνου. Δείτε τι μας είπε για το σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου, τις εκλογές και τον ρόλο των ΜΜΕ την εποχή του μνημονίου.

  • Ο Μαρκ Μαζάουερ στο NEWS 247

Τα “Oh… it’s an honor” έδιναν και έπαιρναν (μεταξύ μας φυσικά) ημέρες πριν τη συνέντευξη του διεθνούς φήμης ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ, και λίγο πριν τη βράβευσή του στο Μέγαρο Μουσικής. Τι είπε για την Ελλάδα, την οικονομική κρίση, την πολιτική, τη βία αλλά και την Χρυσή Αυγή.

  • Κούτρας: “Ανοιχτό το ζήτημα επιστροφής στη δραχμή”

Γιατί η Ελλάδα μοιάζει παγιδευμένη στην ίδια μέρα επί τρία χρόνια; Πώς εξηγείται η επιμονή της τρόικας σε ένα πρόγραμμα που δεν αποδίδει; Είναι πιθανή η έξοδός μας από το ευρώ; Ο οικονομικός αναλυτής Ανδρέας Κούτρας απάντησε στο NEWS 247.

  • Ο Διομήδης Σπινέλλης λέει “teleiakaipavla”

Τι δήλωσε ο Διομήδης Σπινέλλης για την πρωτοβουλία του κατά της διαφθοράς. Τι είναι το teleiakaipavla.gr, που στοχεύει, πώς θα κινηθεί στο μέλλον.

  • Ο Σκωτσέζος φιλέλληνας που σώζει ζωές

Ο Σκοτσέζος Νευροχειρουργός Alistair John Jenkins που εξειδικεύεται σε οριακές υποθέσεις, δηλώνει φιλέλληνας και αναλαμβάνει δεκάδες ασθενείς το χρόνο από τη χώρα μας. Τι είπε αποκλειστικά στο NEWS247 για την Ελλάδα και τα φακελάκια.

  • Και εγένετο Μποζόνιο. Δηλαδή;

Μεγαλύτερο επίτευγμα του αιώνα μέχρι τώρα; Σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη; “Θεϊκό σωματίδιο”; Ο Καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Τράκας “εκλαΐκευσε” και μας εξήγησε τι είναι εν τέλει το περιβόητο Μποζόνιο Χιγκς.

  • Πετάει πετάει… η τιμή της βενζίνης

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, μίλησε στο NEWS 247 για την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, που σε κάποιες περιοχές της χώρας άγγιξε τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

  • Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου είναι (;) γεγονός

Τι αλλαγές θα φέρει η σχεδιαζόμενη πολύπλευρη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας στη ζωή των πολιτών. Ποια θα είναι η εικόνα του κέντρου, από την Αμαλίας έως την Πατησίων, με άξονα την Πανεπιστημίου και “κορύφωση” τη νέα πλατεία Ομονοίας. Ποια είναι τα οράματα του “Rethink Athens” για την Αθήνα του 2015. Εμείς σας τα αναλύσαμε όλα!

  • Το “ανέκδοτο” με τα 600 δισ. που θα έσωζαν την Ελλάδα

Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Και άμεσα! Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους. Μπορεί όμως; Τι είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι φιλόδοξοι σωτήρες μας, με επικεφαλής τον Αρτέμιο Σώρρα.

  • Tutorpool: Το δίκτυο εθελοντισμού που γέννησε η κρίση

Όσο βαθαίνει η κρίση, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά. Διαβάστε για το Tutorpool, ένα κίνημα αλληλεγγύης στη Παιδεία και τι μας είπαν οι άνθρωποι που πασχίζουν για αυτό.

  • Το παιχνίδι της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει χαθεί

Διαβάστε για την ομάδα ΤUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ανάπτυξη οχημάτων πόλης, οι διεθνές διακρίσεις, και οι προσδοκίες για το 2012. Τι δήλωσαν στο NEWS 247 τα μέλη της.

  • 12.000 άτομα με το βιογραφικό ανά χείρας στις Βρυξέλλες

Πώς εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή Ημερίδα εύρεσης Εργασίας (European Job Day) που έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Τι δήλωσε στο NEWS247, Ελληνίδα που αναζητά εργασία στην Ευρώπη.

  • Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στη Γάζα και γύρισαν

Πώς περιέγραψαν στο NEWS 247 τη στιγμή της απόβασης στο Estelle και τη χρήση βίας που ασκήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μετείχαν στην αποστολή.

  • Ο ελληνικός πολιτισμός θα μας σώσει από τη χρεοκοπία

Ποιες συμβουλές έδωσε ο “Mr. PSI” Robert Apfel στην κάμερα του NEWS 247 για την αποφυγή χρεοκοπίας. Ποιο ήταν το μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες.

  • Uwe Bott: Τα λάθη που άφησαν την Ελλάδα έρμαιο στις αγορές

Αμφιβολίες για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξέφρασε στο NEWS 247 o Uwe Bott, πρόεδρος της Cross-Border Finance Inc. Διαβάστε τι είπε.

  • Το NEWS 247 σε Ignite Athens και TEDx

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξένησε στις 20 Σεπτεμβρίου το πρώτο ελληνικό Ignite Show, έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου. Το NEWS 247 ήταν χορηγός της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμη την αποκλειστική συνέντευξη του Tim O’ Reilly: Τα σχέδια για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πώς το επιχειρησιακό μοντέλο του Steve Jobs μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την ελληνική οικονομία. Και πώς το κράτος δουλεύει καλύτερα, όταν λειτουργεί σαν iPhone.

Ακόμη, γνωρίστε τον Σταύρο Καστρινάκη, ομιλητή του TEDxKalamata. Τι είπε στο NEWS 247 για τις εμπειρίες του στην ελεύθερη κατάδυση.

  • Το NEWS 247 στο Athens Startup Weekend University

”Όταν το Πανεπιστήμιο συνάντησε την Επιχειρηματικότητα”… Το Athens Startup Weekend University ξεκίνησε και το NEWS 247, ως χορηγός επικοινωνίας, ήταν εκεί για να στηρίξει τις προσπάθειες νέων ανθρώπων.

Το Athens Startup Weekend University ”έριξε αυλαία” με τις παρουσιάσεις των επιχειρηματικών σχεδίων και την ανάδειξη του πρώτου. Τι δήλωσε στην κάμερα του NEWS 247 η νικήτρια ομάδα.

  • Το NEWS 247 έκανε “κατάθεση” στην Τράπεζα Χρόνου

“Ο χρόνος είναι χρήμα”, μία φράση που ακούγεται συχνά. Την περίοδο της κρίσης όμως βρίσκει και ουσιαστικό – πρακτικό νόημα, αφού υπάρχουν πλέον και οι τράπεζες χρόνου. Το NEWS 247 μετέφερε στους αναγνώστες του, το πώς δουλεύει και τι εξυπηρετεί μια τράπεζα χρόνου.

…Αυτά ήταν τα περισσότερα από τα θέματα που καλύψαμε και σας μεταφέραμε με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα. Αυτά είναι τα δείγματα γραφής μας, που έκαναν τους αναγνώστες μας, για μία χρονιά ακόμη, να μας εμπιστευτούν για την ενημέρωσή τους.

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του NEWS 247, σας ευχόμαστε ένα πολύ ευτυχισμένο 2013!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα