Syrena Sport. Ένα supercar από την Πολωνία βασισμένο στο Nissan 370Z

Syrena Sport. Ένα supercar από την Πολωνία βασισμένο στο Nissan 370Z
Syrena Sport. Το φιλόδοξο πείραμα των Πολωνών

Χρησιμοποιώντας το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Nissan 370Z και τα χρήματα ενός πλούσιου επιχειρηματία, μια φιλόδοξη ομάδα Πολωνών ετοιμάζεται να «αναστήσει» μια φίρμα αυτοκινήτων, την Syrena, που ήταν δημοφιλής στην πατρίδα τους τις 10ετίες του 1950-70.

Η βιομηχανία αυτοκινήτων είναι γεμάτη από μάρκες οι οποίες, για τον έναν ή για τον άλλο λόγο,  έχουν περάσει στο περιθώριο. Δεν είναι ασυνήθιστο, δεδομένης της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο της κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμη και για ορισμένες από τις θρυλικές μάρκες του παρελθόντος, να υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι η μάρκα θα ξαναγεννηθεί, αν υπάρχει κάποιος πρόθυμος να τη χρηματοδοτήσει.

Στην Πολωνία, η Syrena ήταν κάποτε ένα εμπορικό σήμα που τα αυτοκίνητά της κυκλοφορούσαν στους δρόμους της χώρας στην δεκαετία του ’50 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ενώ πάντως η φίρμα κατασκεύαζε αυτοκίνητα για αρκετό χρονικό διάστημα, η ειρωνεία είναι ότι το μοντέλο με το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν με Syrena ήταν αυτό που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή: το Sport Syrena.

Σήμερα, χάρις στον επιχειρηματία, Rafal Czubaj, η Sport Syrena μπορεί τελικώς να μπει στην παραγωγή. Με τη βοήθεια μιας ομάδας που περιλαμβάνει τον σχεδιαστής Pavlo Burkatskyy.

Χρησιμοποιώντας το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Nissan 370Z, το Sport Syrena συνδυάζει στην εξωτερική του εμφάνιση επιθετικές καμπύλες. Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν σαφείς εικόνες, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα συνδυάζει ρετρό στοιχεία με πολυτελή υλικά.

Το αυτοκίνητο θα τροφοδοτείται από έναν 3.7-λίτρων V-6 κινητήρα που θα 330 ίππους στην ατμοσφαιρική έκδοσή του και 450 άλογα στην υπερτροφοδοτούμενη. Η τελευταία αναμένεται να έχει  εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα