Στην ίδια πλατφόρμα με το Lada, το Datsun των 2.300 ευρώ

Στην ίδια πλατφόρμα με το Lada, το Datsun των 2.300 ευρώ

Από τη στιγμή που η Nissan ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στην αναβίωση της μάρκας Datsun που βρισκόταν σε αδράνεια, ήταν γνωστό πως στα αυτοκίνητα που θα δούμε με το σήμα της δεν θα περιλαμβάνονταν οχήματα όπως για παράδειγμα έναν νέο 240Ζ, αλλά μικρά ΙΧ με στόχο την κατάκτηση των αναδυόμενων αγορών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Datsun θα λειτουργήσει στο γκρουπ των Renault – Nissan ως μια νέα Dacia.

Πριν λίγες ημέρες η Nissan αποκάλυψε ότι τα νέα, χαμηλού κόστους μοντέλα της Datsun θα μοιραστούν την ίδια πλατφόρμα με μοντέλα της ρωσικής Lada, η οποία στα μέσα του 2014, θα περάσει στην ιδιοκτησία της Renault-Nissan Alliance.

«Τα νέαν μοντέλα της Datsun θα κατασκευαστούν στη νέα πλατφόρμα που θα συναργολογείται το Lada Kalina» τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, o Κόλιν Ντόυζ.

Ο Ντότζ είπε επίσης ότι για τα αυτοκίνητα από τις δύο μάρκες θα χρησιμοποιηθεί μια κοινή αρθρωτή πλατφόρμα με κοινόχρηστα στοιχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαβάνονται το σύστημα πέδησης και καυσίμων, μηχανικά μέρη, κομμάτια του συστήματος διεύθυνσης κλπ. Παράλληλα όμως ο Ντότζ ξεκαθάρισε ότι  «το πάνω μέρος του αμαξώματος και το εσωτερικό θα είναι εντελώς διαφορετικό, δεν θα μπορείτε να το δείτε ως Lada».

Η Datsun θα αποκαλύψει τα δύο πρώτα μοντέλα της προς το τέλος του 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν σε Ρωσία, Ινδία και Ινδονησία το επόμενο έτος. Ένα τρίτο  μοντέλο θα φτάσει στην αγορά το 2015, ενώ το σχέδιο της  Datsun είναι η επέκτασή της και σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Σε μια προηγούμενη έκθεση, η Wall Street Journal αναφερόμενη σε πηγές της εταιρείας, περιλαμβανομένου και του προέδρου των Nissan-Renault Κάρλος Γκόσν, επεισημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης για τα νέα Datsun θα είναι στις 2.300 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα