Ο Χρόνης Σπανουδάκης στο TedxAcademy

Ο Χρόνης Σπανουδάκης στο TedxAcademy

Ο Χρόνης Σπανουδάκης, ομιλητής του TedxAcademy, θα αναλύσει τα επιτεύγματα της ομάδας TUCer. Η παρουσία του αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1977. Σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και είναι Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ομάδας TUC Eco Racing, που κατασκευάζει πρωτότυπα οχήματα μηδενικών ρύπων και έχει βραβευθεί δύο φορές στους διεθνείς διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon.

Η ομάδα TUCer αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και κατασκευάζει οχήματα, τα οποία αναπτύσσονται εξ’ ολοκλήρου στο Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και στο Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κάθε όχημα αποτελεί πλατφόρμα πειραματισμού για προβλήματα που σχετίζονται με την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης, την οδηγική ασφάλεια αλλά και την αυτόνομη πλοήγηση.

Πέρα απ’ όλα αυτά, ο Χρόνης Σπανουδάκης έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ανάπτυξης μη επανδρωμένων οχημάτων, τα οποία έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για τη μεταφορά ρομποτικής τεχνολογίας.

Κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου & Αεροναυπηγού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο αυτή τη στιγμή είναι Υποψήφιος Διδάκτορας.

Περιμένουμε την ομιλία του στο TEDxAcademy της Αθήνας με μεγάλη ανυπομονησία.

“Το TedxAcademy 2012 έχει ως θέμα Το Ταξίδι.

Για αίτηση κράτησης θέσης επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.tedxacademy.com/form

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα