Σαράντα οικονομικοί αναλυτές “βλέπουν” για την Ελλάδα ύφεση και ανεργία

Σαράντα οικονομικοί αναλυτές “βλέπουν” για την Ελλάδα ύφεση και ανεργία

Δείτε τι εκτιμούν για τη κρίση 40 οικονομικοί αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Τι προβλέπουν για την Ελλάδα

Βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας και μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων εκτιμούν ότι θα χτυπήσει τις πιο ευάλωτες οικονομίες στην ευρωζώνη, 40 οικονομικοί αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, δείχνει ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα βρεθούν στη χειρότερη κατάσταση από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ύφεση γύρω στο 5%, μεγαλύτερο ποσοστό από το 3,7% που είχε αρχικά προβλεφθεί τον Ιανουάριο, ενώ εκτιμούν ότι η ανεργία το 2013 θα εκτοξευτεί άνω του 23%.

Μεταξύ άλλων, για την Ισπανία οι αναλυτές ήταν απαισιόδοξοι. Εκτίμησαν ότι η Ισπανία θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 23,6% τον Φεβρουάριο ενώ αναμένεται να φτάσει στα τέλη του χρόνου μπορεί να φτάσει το 24% και το 24,1% το 2013.

Γενικά, η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 1,5% το 2012.

Η οικονομία της Πορτογαλίας θα συρρικνωθεί κατά 3,5% φέτος και δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους φέτος και το επόμενο έτος.

Τέλος, η Ιρλανδία ήταν η μόνη οικονομία από τις τέσσερις η οποία θα αναπτυχθεί αυτό το έτος και το επόμενο αν και με ποιο αδύναμο ρυθμό από ό,τι προβλεπόταν τον Ιανουάριο.

“Είναι πολύ νωρίς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να έχουν θετικό αντίκτυπο”, τόνισε ένας εκ των αναλυτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα