Οι πλούσιοι άνθρωποι του προέδρου

default image

Με τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους ανθρώπους από τον χώρο της τεχνολογίας συνέφαγε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τα χρυσά παιδιά και η περιουσία τους (Pics)

Ήταν στις 18 Φεβρουαρίου όταν δώδεκα αστέρες από το χώρο της τεχνολογίας δείπνησαν με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Όλοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι του προέδρου προέρχονταν από τη Silicon Valley, και το δείπνο διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες.

Δημοσίευμα της Ντέλι Μέιλ αναλύει τις προσωπικές περιουσίες των προσκεκλημένων που ανέρχεται σε 1 τρις δολάρια! Δείτε για ποιους πρόκειται.

ERIC SCHMIDT

Ο executive chairman  της Google. Μετά από δέκα χρόνια στη θέση του CEO ο Eric Schmidt ολοκληρώνει τη θητεία του και τη θέση του παίρνει πλέον ο Larry Page, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της εταιρίας. Η Προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

ARTHUR D LEVINSON

Πρόεδρος της Genentech. Είναι η κορυφαία βιοτεχνολογική επιχείρηση του πλανήτη. Από την ίδρυσή της, το 1976, η Genentech επέτρεψε στους ερευνητές της να δημοσιοποιούν τα ευρήματά τους σε ακαδημαϊκά περιοδικά έντυπα, κάτι πολύ σημαντικό για την ανύψωση του επιπέδου της σταδιοδρομίας των επιστημόνων. Η Προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 850 εκατομμύρια δολάρια.

 

JOHN T CHAMBERS

Ο πρόεδρος της Cisco Systems. Η εταιρία του είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά της διαδικτύωσης.Η Προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

JOHN DOERR

Της εταιρίας Kleiner Perkins Caufield & Byers. Με περιουσία 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

LARRY ELLISON

Mε συνολικές αμοιβές που αγγίζουν τα 1,84 δισ. δολάρια, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Larry Ellison, κέρδισε τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου μάνατζερ της τελευταίας δεκαετίας στις ΗΠΑ. Σήμερα η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

REED HASTINGS

Πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο τρίτος άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Time. Ειναι διευθύνων σύμβουλος της Netflix, η μετοχή της οποίας σημείωσε την τελευταία χρονιά άνοδο της τάξης του 200%.  Η περιουσία του ανέρχεται σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

JOHN L HENNESSY

Είναι ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Stanford.  Η περιουσία του ανέρχεται σε 31.4 εκατομμύρια δολάρια.

 

CAROL BARTZ

Διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με τις εταιρείες Sun Microsystems και 3Μ, Ιntel και Cisco Systems. Ήταν για 14 χρονιά Executive Chairman στην Autodesk.    Αντικατέστησε τον Jerry Yang . Η περιουσία της ανέρχεται σε 47.2 εκατομμύρια δολαρια.

 

DICK COSTOLO

CEO της Twitter. Είναι ο νέος Twitter CEO μετά από δύο χρόνια του Evan Williams σε αυτή την θέση. Η Προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 120 εκατομμύρια δολάρια.

 

MARK ZUCKERBERG

ο Zuckerberg μαζί με τους Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin και Chris Hughes δημιούργησαν την πιο δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ενώ φοιτούσαν ακόμη στο Harvard. Είναι χαρακτηριστική η επιτυχία του Facebook, που το περιοδικό Time τον κατέταξε στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2008, ενώ στις αρχές του 2010 αναδείχτηκε ο πιο πλούσιος αυτοδημιούργητος με περιουσία που ξεπερνάει ήδη το 13,5  δισεκατομμύριο δολάρια.

 

STEVE JOBS

Είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar.Τον Ιανουάριο του 2010 ο Τζομπς παρουσίασε το iPad. Κατά το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times. Η περιουσία ανέρχεται σε 8,3 δισεκατομμύρια δολαρια.

 

STEVE WESTLY

Πρόεδρος της The Westly Group . Είναι ένθερμος υποστηρικτής του πρόεδρου και συνέβαλε οικονομικά για την καμπάνια του το 2008. Η περιουσία του ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα