Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γρηγορόπουλου

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γρηγορόπουλου

Με βασική μάρτυρα, που είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι της να αναιρεί την κατάθεσή της σχετικά με το σημείο που έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής

Ανατροπή στη δίκη των ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Το σημείο που έπεσε νεκρός ο 15χρονος αμφισβητείται, καθώς η μάρτυρας  που παρακολούθησε τη σκηνή από το μπαλκόνι της που βλέπει στην οδό Τζαβέλα αναίρεσε την κατάθεσή της.

Η μάρτυρας στην κατάθεσή της στο δικαστήριο δεν ήταν σίγουρη για το σημείο και σε σχέση με τα όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία, υπάρχει διαφορά μεταξύ του σημείου που είχε υποδείξει,  και του σημείου που εμφανιζεται στην αυτοψία.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την κατάθεσή της, η γυναίκα δεν είδε ακριβώς που έπεσε ο Α. Γρηγορόπουλος, καθώς για λίγο μπήκε στο σπίτι της. Στο δικαστήριο, είπε ότι είδε κάποιο παιδί να έχει σκύψει, χωρίς να μπορεί να βεβαιώσει ότι ήταν ο μαθητής.

Η μάρτυρας παραδέχθηκε ότι στην ουσία το συμπέρασμά της για το πού έπεσε τραυματισμένος θανάσιμα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ήταν αυθαίρετο.

Η κατάθεση, που αποτελεί αναίρεση των όσων είχε πει στην αστυνομία, μετά το περιστατικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο δικαστήριο

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη δίωξή της για ψευδορκία και τη σύλληψή της με τη διαδικασία του Αυτόφωρου. Η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή ζήτησαν την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος με τους αστυνομικούς που είχαν κάνει την αυτοψία. Με απόφαση του δικαστηρίου τα πρακτικά θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Η σημερινή αναίρεση είναι γεγονός πολύ σημαντικό, όσον αφορά τη διαδικασία, καθώς το σημείο που έπεσε το παιδί συνδέεται άμεσα και με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή για εξοστρακισμό της σφαίρας που στέρησε τη ζωή του 15χρονου μαθητή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα