Μη με σκουντάς γιατί θα σε τσιγκλίσω

default image

Το Facebook τώρα και στα ελληνικά. Το Wall to Wall έγινε Τοίχο τοίχο (το νου σας), ενώ γενικά πέφτει πολύ σκούντημα

Έχω ένα μυστικό

Αύριο Δευτέρα στις 22.00 ξεκινά και η πολυσυζητημένη σειρά του Alpha για τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ‘Έχω ένα μυστικό’. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ για τη ζωή της μητέρας του, ενώ στη σκηνοθεσία είναι η Ρέινα Εσκενάζυ. Στο πρώτο επεισόδιο πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κιμούλης, Μιχάλης Ρέππας και η Ιφιγένεια Τζώλα που υποδύεται την Α.Β σε μικρή ηλικία.

Παλιό αλλά καλό
Όσοι δεν γνωρίζετε ήδη το Worldometers ίσως σας φανεί λίγο τρομακτικό. Στο σάιτ αυτό υποτίθεται βλέπουμε, βάσει των στατιστικών, σε πραγματικό χρόνο ποιος είναι ο πληθυσμός της Γης, πόσα παιδιά γεννιούνται σήμερα, πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα, πόσοι υπολογιστές και πόσα ποδήλατα πουλιούνται σήμερα και άλλα πολλά. Ρίξτε μια ματιά , είναι αρκετά εθιστικό.

Κυριακάτικες
Την περασμένη Κυριακή το Βήμα βρέθηκε και πάλι στην κορυφή με 213 χιλ. φύλλα. Δεύτερο το πρώτο Θέμα με 201, στις 168 χιλ. η Ελευθεροτυπία. Η καθημερινή και το Έθνος είχαν 160 και 142 αντίστοιχα, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος 87. Αύξηση 132% για την Espresso, χάρη στην εγκυκλοπαίδεια ‘Η σεξουαλική μας ζωή’ της Αν Χόπερ και 43 χιλ. φύλλα.

Πλοήγηση
Ένα μήνα μετά το λανσάρισμα του browser της Google, Chrome, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στις συνήθειες των χρηστών του ίντερνετ. Ο Internet Explorer συνεχίζει να έχει μερίδιο γύρω στο 71%, ο Firefox γύρω στο 20%, ο Safari είναι κοντά στο 7% και οι Chrome, Opera και Netscape κάτω από το 1% ο καθένας.

Γαλέρα
Τρία χρόνια γιορτάζει το “αγωνιστικό” περιοδικό Γαλέρα. Χρόνια πολλά.

Athens News
Πολύ ευχάριστα τα νέα που διαβάζουμε στο μπλογκ που στήθηκε για να μην κλείσει η Athens News. Σύμφωνα με τον εκδότη κύριο Ψαρόπουλο, υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών και έτσι η αγγλόφωνη εφημερίδα μένει ανοιχτή. Διαβάστε εδώ περισσότερα. Κρίμα θα ήταν. Πουλάει 3,5 – 4 χιλ. φύλλα την εβδομάδα.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Αυριανή για το “Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι για λόγους ασφαλείας μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στη σιγουριά των ελληνικών τραπεζών’. Καλώς ήρθε το Ευρώ!

Τηλεθέαση
Την εβδομάδα 22 με 28 Σεπτεμβρίου το MEGA (πως κι έτσι;) ήταν πρώτο με μάλιστα το υψηλότατο ποσοστό 19,7%. Πέντε μονάδες πίσω ο ΑΝΤ1 (14,7%), στο 12,9% ο ALPHA. Από κοντά το ALTER με 12,7%, πεσμένο το STAR και μόλις 10,5%. Στο 9% η ΝΕΤ, στο 3,6% ο ΣΚΑΪ.

Μπάλα
Το παιχνίδι Ολυμπιακός – Νόρτζελαντ έκανε τηλεθέαση 26,2% και το παρακολούθησαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι.

Παρόν
Η σπουδαιότερη ενότητα της εφημερίδας Παρόν, οι Τυπολογίες, έκλεισαν προχθές 15 χρόνια! Πολλές ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια και πιο αποκαλυπτική ματιά στον κόσμο των media.

MEGA
Μια από τις σειρές που αναμένεται (και ελπίζουμε να μην διαψευσθούμε) να πρωταγωνιστήσουν φέτος ξεκινά αύριο Δευτέρα στις 22.00. Ο λόγος για την κωμική σειρά L.A.P.D.
Γενικά πάντως είναι πάρα πολλές οι νέες σειρές σε όλα τα κανάλια. Πόσες θα είναι καλές όμως; Ειδικά φέτος που το έριξαν στις κωμωδίες με πόσες από αυτές θα γελάσουμε; Και μία να βγει καλή ευχαριστημένοι να είμαστε.

Φέισμπουκ
Το Facebook τώρα και στα ελληνικά. Το Wall to Wall έγινε Τοίχο τοίχο (το νου σας), ενώ γενικά πέφτει πολύ σκούντημα. Βέβαια αν προτιμάτε τα αγγλικά μπορείτε από κάτω κάτω να το αλλάξετε. Ενδιαφέρον πάντως έχει και η πειρατική αγγλική έκδοση.

Google
Το Google Blog Search άλλαξε. Τώρα πια δεν σας βγάζει μια απλή μηχανή αναζήτησης για  λέξεις που έχουν γραφεί σε μπλογκς, αλλά και μια σειρά από ειδήσεις και νέα ποστ σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Είναι πλέον κάτι σαν το Google News αλλά για blogs.

Google beta
Ασφαλώς το Google Blog Search είναι σε μορφή beta, όμως σύμφωνα με αυτό εδώ το άρθρο, το 45% των προϊόντων της Google είναι σε beta! Μερικά από αυτά μάλιστα όπως το Gmail, δεν θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό να έχουν αυτή τη σήμανση που υποδηλώνει πως ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο.

Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ
Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΚ σε κοινή σημερινή τους ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε «συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού για τη μετάδοση του αγώνα  Ανόρθωση – Παναθηναϊκού την 1η Οκτωβρίου …» από την ΝΕΤ.
Προφανώς, από εσφαλμένη πληροφόρηση και πλήρη άγνοια των κρατουσών συνθηκών, η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΚ παραγνωρίζουν ότι η ΕΡΤ το μόνο που έκανε ήταν να χρησιμοποιήσει τον διεθνή ήχο της μετάδοσης με το κυπριακό σχόλιο, όπως άλλωστε είχε απόλυτα το συμβατικό δικαίωμα.
Ίσως θα ήταν προσφορότερο, για την αποφυγή αναγραφής ανακριβειών, η ΠΟΕΣΥ να ζητά στο μέλλον πληροφορίες ως προς τις συνθήκες τέτοιων μεταδόσεων, πληροφορίες οι οποίες είναι διαθέσιμες  σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Φωτό της ημέρας
Από επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Καμιά φορά κάνουν και μερικά ωραία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα