2009: Ο θάνατος των εφημερίδων

default image

Tο Business Insider καταγράφει 105 θανάτους εφημερίδων, 10.000 χαμένες δουλειές, γενική πτώση σε φύλλα και διαφημίσεις

Στο Ιράν

Απελευθερώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος.
Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ταινίες
Οι καλύτερες 250 κινηματογραφικές ταινίες, όπως έχουν ψηφιστεί στο  imdb.com , σε ένα χάρτη μετρό.

Η χρονιά που πέθαναν οι εφημερίδες
Με αυτό τον τίτλο, το Business Insider καταγράφει 105 θανάτους εφημερίδων, 10.000 χαμένες δουλειές, γενική πτώση σε φύλλα και διαφημίσεις.
Πάντως όπως και να ‘χει, οι εφημερίδες με περιεχόμενο μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά αντέχουν.

Οριγκάμι
Και να μην ξέρατε τι είναι, μετά το Prison Break είστε ενημερωμένοι. Δείτε εδώ μερικά φτιαγμένα από χαρτονομίσματα.

Βίβλος
Όπως τα μάρμαρα του Παρθενώνα, έτσι και η παλιότερη βίβλος που έχει διασωθεί και είναι γραμμένη στα ελληνικά, δεν βρίσκεται συγκεντρωμένη και ολοκληρωμένη κάπου (στην Ελλάδα κατά προτίμηση) αλλά είναι μοιρασμένη σε διάφορα σημεία στον κόσμο. Η Codex Sinaiticus, όπως ονομάζεται, είναι του τετάρτου αιώνα και μέρη της είναι στη Μ. Βρετανία, στη Γερμανία, τη Ρωσία και την Αίγυπτο. Από σήμερα λοιπόν, αυτό το ‘κόσμημα ανεκτίμητης αξίας’ βρίσκεται δωρεάν online. Μπορείτε να τη δείτε εδώ στα αγγλικά, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο η ελληνική εκδοχή του σάιτ δεν είναι ολοκληρωμένη.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ελευθεροτυπία και Μαφία Α.Ε.

Τέχνη
Με web κάμερες .

Στην Ονδούρα
Αναταραχές στην Ονδούρα, σοβαρά πολιτικά προβλήματα. Πολύ καλές φωτογραφίες .

Twitter
Αν ασχολείστε με το microblogging και σας αρέσει το Twitter, τότε πατήστε εδώ για να δείτε μερικές απίθανες οπτικοποιήσεις.

Άσχημα
Δείτε εδώ τις υποψηφιότητες για τα πιο άσχημα αντικείμενα του 2009. Τα περισσότερα πάντως είναι πανέμορφα. Εδώ μπορείτε να δείτε τα βραβευθέντα του 2008.

Σινεμά
Είναι τα φιλμ Star Wars, Star Trek, The Matrix και Harry Potter, το ίδιο πράγμα; Σύμφωνα με αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο, ναι είναι (πηγή georgakopoulos.org )

Στο Νησί
Όταν η γυναίκα σου είναι απρόσεκτη με το Facebook, μπορεί να σου στοιχίσει τη δουλειά σου. Και τι δουλειά… Διαβάστε εδώ για την απίστευτη γκάφα.

Φωτό της ημέρας
Μέλη της Oxfam έχουν ντυθεί σαν αρχαίοι Ρωμαίοι με μουτσούνες Ομπάμα, Μπερλουσκόνι, Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ. και διακωμωδούν τη σύνοδο G8 που πραγματοποιείται στην Ιταλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα