”Ο Αη Βασίλης μας” της Μυρσίνης Βιγγοπούλου στη δημοκρατία του Σαββάτου

”Ο Αη Βασίλης μας” της Μυρσίνης Βιγγοπούλου στη δημοκρατία του Σαββάτου

Αυτό το Σάββατο η δημοκρατία προσφέρει ένα διδακτικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Το αριστούργημα της Μυρσίνης Βιγγοπούλου μπορεί να γίνει δικό σας (Vid)

”Ο Αη Βασίλης μας” ο Μέγας Άγιος των Παιδιών κυκλοφορεί στα περίπτερα με τη δημοκρατία. Μια συγκινητική ιστορία   μέσα από τα μάτια ενός παιδιού  για τον αληθινό Άγιο Βασίλη της Ορθοδοξίας.

Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου μάς διηγείται την ιστορία του μικρού Βασίλη, που μεγαλώνει διαβάζοντας ένα βιβλίο για τη ζωή του Μεγάλου Βασιλείου. Αυτό θα τον συγκινήσει και θα του δώσει θάρρος για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής του, έχοντας για συμπαράσταση το δάσκαλό του, τον ”κύριο Ακάθιστο”,  και τον γεμάτο πνεύμα θυσίας ιερέα του χωριού τους.

Η ιστορία αυτή μας μεταφέρει σε παλιότερους χρόνους, για να θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι πώς περνούσε ο κόσμος στο χωριό και πώς ζούμε σήμερα στην πόλη.

Οι γραφικοί χαρακτήρες των απλών ανθρώπων, τα ήθη, τα έθιμα και οι δοξασίες της κάθε εποχής ξεδιπλώνονται παράλληλα με το βίο, αλλά και τα θαύματα του Αγίου Βασιλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα