Άγρια κόντρα Άδωνι – Βούτση για τη Βίλα Αμαλία και τη φορολογική ενημερότητα

Άγρια κόντρα Άδωνι – Βούτση για τη Βίλα Αμαλία και τη φορολογική ενημερότητα

Τι οδήγησε στον άγριο καυγά που ξέσπασε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Βούτση για τη Βίλα Αμαλία και όχι μόνο (Vids)

Καυγάς μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Βούτση ξέσπασε στον τηλεοπτικό “αέρα” του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της Πέμπτης. Ευθύνες επέρριψε ο βουλευτής της Ν.Δ. για “ιδεολογική ηγεμονία” στα επεισόδια που “έκαψαν την Αθήνα”. “Ξεπουλάτε τη χώρα, απάντησε ο Νίκος Βούτσης”.

“Καλύπτετε τους κουκουλοφόρους” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε το κυβερνών κόμμα με τους Απριλιανούς.

Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, ζήτησε “συγνώμη που η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε στην επανίδρυση που εξαγγείλαμε το 2004”.

Ο Νίκος Βούτσης, Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, έθιξε στη συνέχεια το ζήτημα ότι χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και η ΔΕΗ τους το κόβει.

Άμεσα αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης,  ο οποίος  τόνισε πως θα καταθέσει τροπολογία σύμφωνα “με την οποία όσοι αποδεδειγμένα δε μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, δε θα το πληρώνουν αρκεί να το αποδεικνύουν στη ΔΕΗ και οι λογαριασμοί τους θα μοιράζονται σε αύξηση του ρεύματος για όλους τους υπόλοιπους πολίτες”.

“Η κοινωνική εισφορά που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες δεν πάνε σε αυτούς που έχουν ανάγκη” αναρωτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου. Πώς θα ονομάσετε αυτήν την τροπολογία “Κοινωνική εισφορά 2”;

Και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και αυτές οι αυξήσεις δεν αρκούν. Είμαστε ακόμα μείον”.

Για εγκληματικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν με τα ίδια τα ταμεία μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το να επικεντρώνουμε σήμερα μόνο στην σωστή πλευρά στην καταπολέμηση των συντάξεων μαϊμού μία αφήγηση για να ξεφύγουμε από ευθύνες δεκαετιών.

Ο Κ. Βούτσης έθεσε και το θέμα της άρσης της φορολογικής ενημερότητας. Πρόκειται για πράξη νομοθετικού περιεχομένου με βάση την οποία δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα μέχρι και τις 31/12 όσοι συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα έργα και θα εισπράξουν απολαβές κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να βάλει λουκέτο σε μικρές επιχειρήσεις.

Άμεση ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη εξηγώντας ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για να απορροφηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

“Εάν τα λεφτά δεν απορροφηθούν χάνονται όχι μόνο δεν τα παίρνει το κράτος αλλά χρωστάει κιόλας.

Εάν τα χάσουμε θα κλείσουμε πολύ περισσότερα εκατομμύρια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα