Χρόνια πολλά National Geographic!

default image

Από 35% ως 67% κυμάνθηκε η χθεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και είχε ένα μέσο όρο 56% περίπου. Να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε κάτι καινούργιο

Έξοδος

Κανονικά ήταν για αύριο, αλλά λόγω της απεργίας, την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το περιοδικό Έξοδος ως ένθετο της Ελευθεροτυπίας.

Men’s Health
Το αντρικό περιοδικό Men’s Health κλείνει 5 χρόνια και το γιορτάζει με ένα συλλεκτικό τεύχος. Καλή συνέχεια.

Στο τσαντίρι
Από 35% ως 67% κυμάνθηκε η χθεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και είχε ένα μέσο όρο 56% περίπου. Να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε κάτι καινούργιο και ίσως το κόνσεπτ έχει αρχίσει να κουράζει. Χρειάζεται μια φρεσκάδα και οι “συναυλίες” στο δεύτερο μισό της εκπομπής δεν βοηθούν.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Τουλάχιστον δέκα πολιτικές εφημερίδες έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη λέξη εκλογές. Η Καθημερινή για σήμερα γιατί μας άρεσε η φωτογραφία με τα χρηματιστήρια να πιάνουν πάτο και σαν να μην έφτανε αυτό να γυρίζει ανάποδα και η ομπρέλα.

Σινεμά
Πάνω από 50 χιλ. θεατές παρακολούθησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Κάθε χρόνο και καλύτερα.

National Geographic
Για εμάς είναι τα πιο σημαντικά γενέθλια αυτό τον μήνα. Ένα από τα καλύτερα και ιστορικότερα περιοδικά, το National Geographic , κλείνει δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με τα 120 τεύχη του, με τα εξαιρετικά άρθρα και τις απίθανες φωτογραφίες του έχουμε ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Γης και το ευχαριστούμε γι’ αυτό. Να σημειώσουμε βέβαια πως στην Ελλάδα υπάρχει 10 χρόνια, παγκοσμίως όμως έχει 120 χρόνια ιστορίας (Οκτ. 1888 το πρώτο τεύχος).
Στο τεύχος Οκτωβρίου περιέχεται και μια επετειακή έκδοση με μερικά από τα σημαντικότερα άρθρα του N.G, όπως αυτό για το Ευαγγέλιο του Ιούδα, το βλέμμα της Αφγανής προσφυγοπούλας, τον τάφο του Τουταγχαμόν.

Ελλαδάρα

Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Herald Tribune σχετικά με το πως ήταν η περίφημη μεσογειακή διατροφή μας και πως κατάντησε τα τελευταία χρόνια.

Nasa
Γενέθλια έχει και Nasa αφού σήμερα κλείνει τα 50 της χρόνια.

Μπάλα
Τετάρτη
ΝΕΤ 21.45, Ανόρθωση – Παναθηναϊκός
Πέμπτη
ΑΝΤ1 21.40, Ολυμπιακός – Νόρτζελαντ
Όλα live στo SPORT 24

ALPHA
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 16.45 έχει πρεμιέρα η νέα εκπομπή του Alpha με τίτλο ‘TASPY TV’. Οι Σωτήρης Διαμαντής και Ευαγγελία Αραβανή θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν με χιούμορ και ανατρεπτικό τρόπο τις μεγάλες και μικρές ειδήσεις του κόσμου μας.

TV
Δεν έχει ειδήσεις σήμερα, ενώ έχουμε περιέργεια να δούμε τι θα γίνει με τη μετάδοση του αγώνα στην Κύπρο.

MEGA
Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το Mega μια σειρά ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ γεύσης με το “κακό παιδί της κουζίνας”, Anthony Bourdain . Σκεφτείτε κάτι σαν τις εκπομπές του Ηλία Μαμαλάκη που ταξιδεύει και μας δείχνει πολλά μέρη του κόσμου, παράλληλα με τις συνήθειες του λαού και τη παραδοσιακή μαγειρική του, με όμως ένα παρουσιαστή με πολύ βρώμικο στόμα (όσοι έχετε δει κάποια εκπομπή του ή έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο του Bourdain ξέρετε τι λέμε). Πολύ καλή εκπομπή, μπράβο στο Mega.

Ω Σκάρλετ
Αν σας αρέσει η Σκάρλετ Γιοχάνσον, κυρία Ρέινολντς από προχθές, μη χάσετε μερικές από τις πιο ζουμερές δηλώσεις της, όπως τις έχει συλλέξει το ΜΕΝ 24 .

Στις ΗΠΑ
Φαίνεται πως έδυσε για την εφημερίδα New York Sun . Χθες Τρίτη βγήκε το τελευταίο φύλλο της, μετά από 6 χρόνια παρουσίας. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2002 και επεδίωξε να λανσαριστεί σαν το αντίπαλο δέος της New York Times, όμως τα οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν σε λουκέτο (τους τελευταίους έξι μήνες πουλούσε κάτω από 18.000 φύλλα). Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι ενώ το 2007 η N.Y.Sun ισχυριζόταν ότι τη διάβαζαν 150 χιλ. άνθρωποι την ημέρα, αποδείχτηκε πως τότε πουλούσε μόλις 13 χιλ. φύλλα.

Φωτό της ημέρας
Το στιγμιότυπο είναι από την Ινδία, όπου δεκάδες παιδάκια διαγωνίζονται για το ποιο μοιάζει περισσότερο στον Μαχάτμα Γκάντι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 139 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ηγέτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα