Καρατζαφέρης: “Κανείς δεν αποκλείει κραχ και επιστροφή στη δραχμή”

Καρατζαφέρης: “Κανείς δεν αποκλείει κραχ και επιστροφή στη δραχμή”
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, παραχωρεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, Σάββατο 31 Μαρτίου 2012. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) Eurokinissi

Για προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων κατηγόρησε ο Γ. Καρατζαφέρης τους κ.κ. Βενιζέλο, Σαμαρά, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα συνεργασίας. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε στη διακαναλική συνέντευξή του στο Ζάππειο (Vid)

Για παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Είναι η ώρα να ακουστούν αλήθειες, δεν μπορούμε να πάμε στις κάλπες με κούφιες υποσχέσεις”, είπε ο  κ. Καρατζαφέρης, ξεκινώντας την ομιλία του, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξής του.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, παρομοιάζοντας το πρόγραμμά του με την “αγωνιώδη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Όλα αυτά που λέει ότι θα κάνει, γιατί δεν τα έκανε τους τελευταίους πέντε μήνες”, διερωτήθηκε.

“Μπορεί να κάνει τίποτα από όσα λέει ο κ. Σαμαράς, χωρίς την έγκριση του κ. Τόμσεν; Γιατί δεν λένε την αλήθεια στον λαό;”, διερωτήθηκε, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις.

“Ο καθένας από εμάς έχει τη διάθεση, αλλά να πούμε την αλήθεια και από την στιγμή που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπέγραψαν την επιστολή προς την κυρία Λαγκάρντ, δεσμεύτηκαν ότι τον Ιούνιο θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις”, πρόσθεσε.

“Ποιον κοροϊδεύουν;”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει την εξομείωση των απολαβών μισθωτών και συνταξιούχων με τους αντίστοιχους της Ρουμανίας.

“Ως εκ τούτου προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο”, συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του και προς τον Γιώργο Παπανδρέου. “Ο κ. Παπανδρέου ήξερε, ότι λεφτά δεν υπάρχουν και κορόιδεψε τον κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Έχουν δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους σε σημείο που δεν μπορούν να είναι εκείνοι οι οποίοι θα μπορούν να διαπραγματευτούν την επόμενη ημέρα”, συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

“Η Ελλάδα δεν είναι μόνο του ενός και του άλλου”

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στην επιλογή της 6ης Μαΐου για τη διεξαγωγή των εκλογών.

“Τι θα πείραζε αν οι εκλογές, πήγαιναν όχι μήνες αλλά λίγες εβδομάδες μετά; Ποιο είναι το εθνικό πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά; Είναι μόνο τα καπρίτσια του ενός και του άλλου, όμως η Ελλάδα δεν είναι μόνο του ενός και του άλλου”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που οδήγησαν στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, είπε ότι δίνει στη δημοσιότητα τη λεγόμενη “Λευκή Βίβλο”, όπου περιγράφει και εξηγεί όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.

“Μαθαίνουν κούρεμα στο κεφάλι μας”

Αυτή τη στιγμή είμαστε “στου Κασίδη το κεφάλι”, μαθαίνουν εντός και εκτός εισαγωγικών “κούρεμα στο κεφάλι μας”, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

“Σας σβήνουμε 103, αλλά θα πάρετε και 130 στην πλάτη σας. Και από αυτά τα 130 πόσα πηγαίνουν στους πολίτες; Ποια είναι η δέσμευση; Ότι θα πάρουν 50 δισ. η τράπεζα και θα τα δώσουν στους πολίτες; Ακούσατε κανέναν τραπεζίτη να λέει ότι θα πάρει 50 δισ. και θα τα δώσει στους πολίτες;”, συνέχισε.

“Ποιος κάνει κουμάντο σήμερα; Κάνει κανείς τίποτα, χωρίς την έγκριση του Ράιχενμπαχ ή του Τόμσεν; Ποιος τους ψήφισε αυτούς; Ξέρετε μέχρι πού φτάνει το Μνημόνιο;”, διερωτήθηκε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην “επιμονή” των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο αγγλικό δίκαιο.

“Εγώ τους πρότεινα να πάμε στη Μέρκελ  και να πούμε ότι θέλουμε το γερμανικό δίκαιο. Το δικό σου δίκαιο θέλουμε κυρία μου”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν πρέπει να πάμε στις εκλογές με θυμό”

“Έχουμε ένα θυμωμένο εκλογικό σώμα. Εγώ κάνω μία δημόσια έκκληση. Καταλαβαίνω τον θυμό σας, όμως δεν πρέπει να πάμε στις κάλπες με θυμό. Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος και δεν πρέπει να πάμε στις εκλογές με έναν θυμωμένο λαό. Φταίνε όλοι εκείνοι, οι οποίοι κυβέρνησαν”, υπογράμμισε.

“Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν δεν έχουν ακόμη ζητήσει μία συγγνώμη”, πρόσθεσε.

“Ο ΛΑΟΣ θα είναι στη Βουλή με ποσοστά ψηλότερα από ό,τι στις εκλογές του 2009”, είπε προαναγγέλλοντας κινήσεις από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, εναντίον των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

“Προτείνουμε στους νομοταγείς πολίτες να δίνεται όπλο”

“Εμείς πιστεύουμε στον νόμο  και την τάξη. Όμως δυστυχώς, από τη στιγμή που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες η Πολιτεία, εμείς προτείνουμε στους νομοταγείς πολίτες να δίνεται όπλο”.

“Όταν μπουν τρεις με βαριοπούλα στο σπίτι σου  και δίπλα σου βρίσκονται η γυναίκα και η κόρη σου, πρέπει να έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς”.

“Εάν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη,  που δεν μπορεί, εμείς προτείνουμε αυτό”, πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στους χιλιάδες κυνηγούς που έχουν στην κατοχή τους καραμπίνα, αλλά δεν κάνουν χρήση της σε άλλη περίπτωση, εκτός του κυνηγιού.

“Ο ΛΑΟΣ εγγυάται τον νόμο και την τάξη”, πρόσθεσε.

“Ευκαιριακή προσπάθεια το κόμμα του Καμμένου”

Ακόμη, ερωτηθείς για τον θερμό χαιρετισμό μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο, είπε: “Μου θυμίζει τα φιλιά που μου έδινε ο Βορίδης πριν φύγει”.

“Ευκαιριακή προσπάθεια το κόμμα του Καμμένου. Πρέπει να δοκιμαστεί για να δούμε τις αντοχές της στον χρόνο. Το έχω ξαναδεί το έργο με τον κ. Αβραμόπουλο στο 22%”, υποστήριξε.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του κ. Συμπιλίδη με τη ΝΔ, είπε ότι “πρόδωσε την παράταξη” και “δεν ενήργησε μόνος του”, σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τα αυτογκόλ.

“Μόνο ο ΛΑΟΣ έχει σχέδιο Β για ένα ενδεχόμενο κραχ”

“Αγωνίζομαι να μείνει η χώρα στο ευρώ. Δίνω μάχη σε όλα τα επίπεδα και θεωρώ ότι θα είναι καταστροφικό να επιστρέψουμε στη δραχμή”.

“Όμως”, όπως είπε, “κανείς δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί μπροστά σε  ένα κραχ και να χρειαστεί να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.  Και κανένα κόμμα δεν έχει σχέδιο Β για αυτήν την περίπτωση”, εκτός από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, που όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρός του, έχει.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Ακόμη, ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τους υποψηφίους του ΛΑΟΣ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο και εκδότη Γιώργο Κύρτσο.

Οι υποψήφιοι είναι:

1. Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος και εκδότης

2. Νικήτας Πετρούλιας, αντιστράτηγος καταδρομών

3. Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

4. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στρατηγός ιατρός

5. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, καθηγητής ιατρικής

6. Κυριακή Οικονομάκη, κοινωνιολόγος

7. Χρήστος Χαρίτος, οικονομολόγος

8. Λεωνίδας Γεωργιάδης, εκδότης

9. Ευαγγελία Δέσχα, δικηγόρος

10. Αγγελική Γερμανίδου, θεατρολόγος

11. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός

12. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα