Peugeot 208 T16 Pikes Peak, με οδηγό τον πολυπρωταθλητή Σεμπαστιάν Λεμπ

Peugeot 208 T16 Pikes Peak, με οδηγό τον πολυπρωταθλητή Σεμπαστιάν Λεμπ

H Peugeot αποκάλυψε σήμερα το νέο 208 T16 Pikes Peak, το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, ο Σεμπαστιάν Λεμπ, θα πάρει μέρος στον σκληρό αγώνα ανάβασης.

Η ανάβαση στο Pikes Peak είναι ένας από τους σκληρότερους αγώνες αυτοκινήτου, φθάνοντας στο μέγιστο υψόμετρο 4.301 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν κάποιος αναζητήσει πρωτιά της Peugeot στο Pikes Peak θα πρέπει να ανατρέξει στο 1988 και το 1989.

Η γαλλική φίρμα, με τον Λεμπ πίσω από το τιμόνι του 208 T16 Pikes Peak θέλει δίχως άλλο να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η  Peugeot δεν αποκάλυψε οποιεσδήποτε τεχνικές λεπτομέρειες του T16 Pikes Peak 208, αλλά έστω και αν δεν το αναφέρει, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Σε σύγκριση λοιπόν με το πρότυπο Peugeot 208, το T16 Pikes Peak έρχεται με ένα ευρύ κιτ αμαξώματος, ένα τεράστιο spoiler εμπρός, μια τεράστια πίσω αεροτομή, νέες πλαϊνές ποδιές, ένα τροποποιημένο καπό και ένα τερατώδες πίσω διαχύτη. Το Peugeot 208 T16 κάθεται σε slick αγωνιστικά ελαστικά. Τα περισσότερα από τα μέρη του αμαξώματος φαίνονται κατασκευασμέναι από ίνες άνθρακα.

Στο εσωτερικό του, το Peugeot 208 Pikes Peak έρχεται με ένα κανονικό roll cage, ένα μόνο bucket κάθισμα, ζώνη  8-σημείων και τον λοιπό εξοπλισμό για έναν απαιτητικό αγώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα