Βενετία 2012, ”The Master”: απλώς masterpiece

Βενετία 2012, ”The Master”: απλώς masterpiece

Η πιο καυτή ταινία του φεστιβάλ Βενετίας είναι χωρίς αμφιβολία το ''The Master'' του Πολ Τόμας Αντερσον. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το story από το Flix

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Με φόντο την Αμερική αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μια νέα «θρησκεία», που δεν έχει σημασία αν την ονομάσεις Σαϊεντολογία, ο Πολ Τόμας Αντερσον κινηματογραφεί την «ερωτική» σχέση ανάμεσα σε ένα «δάσκαλο» και το μαθητή του και μια ιστορία επανεφεύρεσης, προσωπική και συλλογική, με τρόπο αληθινά μεγαλειώδη.

Το φιλμ ξεκινά λίγο πριν το τέλος του πόλεμου, συστήνοντάς μας τον ήρωά του, Φρέντι Κουέλ, ένα ναύτη στο πολεμικό ναυτικό, παθιασμένο με το σεξ και το αλκοόλ ή έστω οτιδήποτε μπορείς να πιες και να σε μεθύσει, ακόμη κι αν αυτό είναι παράξενα, επικίνδυνα κοκτέιλ που φτιάχνει ο ίδιος από τα πιο αλλόκοτα υλικά.

Η ειρήνη δεν μοιάζει να του ταιριάζει, όπως και η ζωή στη στεριά. Απολύεται από το πολυκατάστημα όπου δουλεύει ως φωτογράφος, φεύγει κυνηγημένος από μια φάρμα όταν ένα από τα ποτά του θα σκοτώσει έναν ηλικιωμένο εργάτη. Στην προβλήτα του Σαν Φρανσίσκο θα μπει λαθρεπιβάτης σε ένα μεγαλοπρεπές γιοτ που φέρει το όνομα «Alithea» και, το επόμενο πρωί, θα γνωρίσει τον «καπετάνιο» του, έναν άνθρωπο που μοιάζει φωτισμένος και που οι πιστοί του ονομάζουν «master».

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε φωτογραφίες από το ”The Master” στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Βενετία 2012: Στη συνέντευξη Τύπου του ”Τhe Master”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα