Βενετία 2012, ”At Any Price”: Πόσο κοστίζει το αμερικάνικο όνειρο;

Βενετία 2012, ”At Any Price”: Πόσο κοστίζει το αμερικάνικο όνειρο;
Vesic Photography

Γιουχαρίσματα στη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας ''At Any Price''. Ερμηνεία ζωής από τον Ντένις Κουέιντ που θα έπρεπε να τον οδηγήσει στα Όσκαρ.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Στο τέλος της δημοσιογραφικής προβολής του «Αt Any Price» του Ραμίν Μπαχρανί, μερίδα δημοσιογράφων άρχισε να γιουχάρει. Πόσο άδικα, αφού μόλις είχε τελειώσει μια από τις καλύτερες ταινίες του μέχρι τώρα Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ Βενετίας. Ενα κατάμαυρο σχόλιο για το αμερικάνικο όνειρο και την οικονομική κρίση με μια ερμηνεία ζωής από τον Ντένις Κουέιντ που θα έπρεπε «με κάθε τίμημα» να τον οδηγήσει στα Οσκαρ.

Ο,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για το «At Any Price» του Ραμίν Μπαχρανί βρίσκεται ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του Ντένις Κουέιντ. Στις συσπάσεις των ρυτίδων του που αφηγούνται την ιστορία της ζωής του, κάθε φορά που αυτός χαμογελάει αμήχανα προσπαθώντας να καλύψει πίσω από μια φαινομενική πλαστική ευδαιμονία τις σκιές που διαβρώνουν αργά αλλά σταθερά την οικογενειακή και επαγγελματική του ευτυχία, όλα όσα αρχίζουν να βουλιάζουν κάτω από το βάρος της υποκρισίας, αλλά που αυτός επιμένει να τα βλέπει όπως τα έχει ονειρευτεί.

Τον συναντάμε πρώτη φορά καθώς περιμένει με αγωνία την επιστροφή του μεγαλύτερου του γιού, ο οποίος έφυγε κάποτε για ένα μικρό ταξίδι στον κόσμο και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Επιτυχημένος αγρότης καλαμποκιού, αλλά όχι και ο πρώτος στην περιοχή, ο Χένρι Γουίπλ ελπίζει πως ο μικρότερος του γιος, Ντιν θα αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζοντας μια παράδοση που πηγαίνει από πατέρα σε γιο, όμως ο τελευταίος ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και την καριέρα του στους αγώνες ταχύτητας.

Και όλα κυλούν μάλλον συνηθισμένα σε μια αμερικανική επαρχία που τα όνειρα δεν βρίσκουν χώρο να φυτρώσουν μέσα στα απέραντα εκτάρια καλαμποκιού, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει μια έρευνα κατά του Χένρι για τους σπόρους που χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται και ο Ντιν θα συμμετάσχει στους τοπικούς προκριματικούς αγώνες ταχύτητας ως το απόλυτο φαβορί.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Διαβάστε τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα