Ακυβέρνητη η χώρα. Τρεις όρους θέτει ο Παπαδήμος για να αναλάβει

Ακυβέρνητη η χώρα. Τρεις όρους θέτει ο Παπαδήμος για να αναλάβει
Eurokinissi

Δραματικές στιγμές για την Ελλάδα. Νέες επαφές με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έθεσε τρεις όρους, που έχουν γίνει δεκτοί από τον Γ. Παπανδρέου. Επαφές Παπανδρέου-Σαμαρά-Παπαδήμου. Η σύσκεψη των αρχηγών για τη νέα κυβέρνηση θα επαναληφθεί την Πέμπτη το πρωί. Θα πάρει μέρος και ο Καρατζαφέρης, που σήμερα αποχώρησε οργισμένος. Παρακολουθήστε ζωντανά από τη νέα πλατφόρμα live blogging του News247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

Για να μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσιεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτόματη ανανέωση, μπορείτε να επιλέγετε το Off, στη μπάρα κάτω από τη κεντρική φωτογραφία. Για να συνεχίσετε να ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό αφού δείτε το βίντεο, επιλέγετε ξανά το on

01:29 Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε τις τηλεφωνικές επαφές Παπανδρέου-Σαμαρά και Σαμαρά-Παπαδήμου, χωρίς όμως να δοθούν πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

00:54 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε όσα έχει πει σχετικά με τις γραπτές εγγυήσεις για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

00:38 Καμία επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία για τους όρους του Λουκά Παπαδήμου. Αν επέλθει συμφωνία στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης όταν και θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ίσως μάθουμε επιτέλους το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

00:20 Το NEWS 247 χρησιμοποιεί το hashtag #GRcrisis στο Twitter. Ακολουθήστε τον λογαριασμό του NEWS 247 στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες όλες στο #GRcrisis.

00:16 Ίσως και απόψε να μάθουμε το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Όλα θα κριθούν από το αν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί τους όρους του κ. Παπαδήμου. Να τους υπενθυμίσουμε:

*Πρέπει να υπάρξει υπογραφη και των δυο κομμάτων στην επιστολή προς τις Βρυξέλλες, για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

*Μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

*Ελαστικότητα ως προς την ημερομηνία των εκλογών. Δηλαδή ο κ. Παπαδήμος ζητά να έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση και όχι να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Να επαναλάβουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, παρά τις φήμες των τελεταίων ημερών δεν θέτει ζήτημα στελέχωσης του οικονομικού επιτελείου.

00:06 Ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τους όρους του κ. Παπαδήμου. Είναι πιθανό να υπάρξει αργότερα και επικοινωνια Σαμαρά-Παπαδήμου. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου προέτρεψε τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει τηλέφωνο τον κ. Παπαδήμο.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

23:51 Πληροφορίες για τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα του ζητήσει να τοποθετηθεί επί των όρων που έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος.

23:44 Τρεις ημέρες έχουν περάσει από τη συμφωνία της Κυριακής για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και ακόμα δεν έχουμε μάθει επισήμως το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Φαβορί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Λουκάς Παπαδήμος.

23:28 Με μεγάλη πτώση έκλεισε σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας των φόβων για την κρίση χρέους της Ιταλίας. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 11.780,94 μονάδες, έχοντας χάσει 389,24 μονάδες, ή -3,20%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 2.621,65 μονάδες, μειωμένος κατά 105,84 μονάδες ή -3,88%. Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.229,10 μονάδες, με πτώση 46,82 μονάδων ή -3,67%.

23:16 “Συζήτηση με διαρροές δεν κάνουμε” απαντά  η Νέα Δημοκρατία, που επιμένει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα ονόματα.

23:10 Επίσημη επιβεβαίωση από το Μαξίμου ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί τους όρους του Λουκά Παπαδήμου. Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής.

22:55 Να θεσπιστεί η δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από το ευρώ, ζητά το συντηρητικό κόμμα CDU στη Γερμανία.

“Αν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης δεν είναι σοβαρά διατεθειμένο ή δεν έχει την ικανότητα να σεβαστεί τους κοινούς κανόνες της, μπορεί ελεύθερα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ χωρίς όμως να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση” αναφέρει σχέδιο ψηφίσματος, που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

22:40 Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν δεκτές από το ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία περιμένει επίσημη ενημέρωση για να τοποθετηθεί.

22:30 Οι επαφές με τον κ. Παπαδήμο προχωρούν. Ο Λουκάς Παπαδήμος θέτει τους εξής όρους:

*Πρέπει να υπάρξει υπογραφη και των δυο κομμάτων στην επιστολή προς τις Βρυξέλλες

*Μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

*Η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνια εκλογών να μην είναι απόλυτη. Δηλαδή να έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει κανένα θέμα στελέχωσης του οικονομικού επιτελείου

22:20 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί άτυπο υπουργικό συμβούλιο στις 24:00 τα μεσάνυχτα

22:01 Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, για τα όσα συνέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Αυτός που παίζει καλός σέντερ-μπακ δεν είναι σίγουρο ότι είναι και καλός σέντερ-φορ. Για σέντερ-μπακ είναι πάρα πολύ καλός” δήλωσε για τον Φ. Πετσάλνικο απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Για τα όσα έγιναν στο Προεδρικό δήλωσε ότι χρειάζεται “περισσότερη σοβαρότητα”, ενώ αναφέρθηκε και στις εξηγήσεις της Προεδρίας.
“Βεβαίως, εδέχθην τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μου έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Εγώ γνωρίζετε πόσο τον σέβομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου ζήτησε θεσμικά να επιστρέψω. Είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, ήταν τεράστια η προσβολή και δέχθηκα αύριο στις 10:00 να γίνει η συνάντηση”.

21:58 ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρουν μέρος ούτε στη σύσκεψη της Πέμπτης.

21:50 Πληροφορίες για τηλεφώνημα Παπανδρέου σε Παπαδήμο. Νέα βολιδοσκόπηση για να δεχθεί να γίνει πρωθυπουργός.

21:33 Ξανά πλέον στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου. Με δεδομένο ότι η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, έχει οριστεί για τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα.

21:24 Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ σχετικά με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Η Δημόσια Τηλεόραση έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της και του ρόλου της βρίσκεται σε όλα τα σημεία όπου παράγονται οι ειδήσεις, τροποποιώντας το πρόγραμμά της σε συνεχή ροή ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα. Ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας. Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι.

21:19 @LuigiLamonica “Visited Acropolis in the evening. A couple of people stopped me to ask me if i wanted to be the next Prime Minister of Greece” (επισκέφθηκα την Ακρόπολη το απόγευμα. Με σταμάτησαν να με ρωτήσουν αν θέλω να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας).

Μέχρι και ο Ιταλός διαιτητής Λουίτζι Λαμόνικα μας κάνει πλάκα

21:15 Για άλλη μια μέρα η χώρα παραμένει ακυβέρνητη, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παίζουν πλέον το παιχνίδι των διαρροών, προσπαθώντας να αποτινάξουν τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση νέου πρωθυπουργού και νέας κυβέρνησης.

21:07 Το βίντεο των δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά

21:01 Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει ο Αντώνης Σαμαράς για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Διαβάστε

αναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

20:50 Διαβάστε

πώς “ναυάγησε” η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

20:37 Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε ότι θα πάει στη συνάντηση της Πέμπτης.

20:36 Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία. Όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Καλούμε τον ΠτΔ να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το διασυρμό. Σε αυτή την πέραν των ορίων στρέβλωση της Συνταγματικής τάξης. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τις τελευταίες ημέρες. Εκλογές εδώ και τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
20:29: “Την πρωτοβουλία την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία. Το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά μου είναι να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση και να πάρει την 6η δόση, ώστε να φτάσουμε στις εκλογές και να μιλήσει αυτός που δικαιούται, ο ελληνικός λαός” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

20:18 Η οργισμένη δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΝΔ Α. Λυκουρέντζου για τα όσα μετέδιδε η ΝΕΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση.

20:06 Αποχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου από το Προεδρικό Μέγαρο.

19:59 Βίντεο από αιχμηρό το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα για την αποχώρηση Καρατζαφέρη

19:56 Για παρεξήγηση κάνει λόγο η Προεδρία της Δημοκρατίας σχετικά με τα όσα συνέβησαν και την αποχώρηση Καρατζαφέρη. Θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχει και ο ίδιος στη νέα σύσκεψη της Πέμπτης.

19:52 Αποχώρησε ο Σαμαράς από το Προεδρικό Μέγαρο

19:50 Εϊναι λυπηρό ότι μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση ρεπορτάζ τα οποία αποσκοπούν να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία και γνωρίζουμε και είναι προφανές ότι εξυπηρετούν ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος. Είναι λυπηρό, δήλωσε ο Α. Λυκουρέντζος, σχολιάζοντας τα όσα μεταδόθηκαν περί απόρριψης του Παπαδήμου από τον Αντώνη Σαμαρά.

19:49 Μεγάλη ανατροπή, αναβάλλεται η σύσκεψη των αρχηγών για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Νέο ραντεβού την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί.

19:45 “Καλά να πάθουν, τον έχουν συγκολλητική ουσία. Ενδεχομένως δεν του έδωσαν κανένα υπουργείο” σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα για την αποχώρηση καρατζαφέρη από το Συμβούλιο Αρχηγών.

19:41 Οργιάζουν οι διαρροές σχετικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και το ποιος απέρριψε ποιον. Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά.

19:37 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Παπαδήμο να αναλάβει θέση αντιπροέδρου και υπουργού εξωτερικών, ωστόσο την απέρριψε.

19:34 “Δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω ούτε τον κ. Πετσάλνικο, ούτε τον κ. Παπαδήμο, ούτε οποιαδήποτε άλλη λύση μου προτείνετε” φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

19:32 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να αναλάβει το κρίσιμο πόστο του υπουργού Άμυνας.

19:23 “Αν δεν βάλουνε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, κάνουν τεράστια ζημιά στη χώρα. Δεν θα πηγαίνουμε σε μεσοβέζικες λύσεις” δήλωσε έξαλλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο. “Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν σύσκεψη σε ένα άλλο γραφείο και περίμενα μόνος μου, προφανώς για να έρθουν να μου ανακοινώσουν τι σκεφθήκανε. Είναι απαράδεκτο”.

19:20 Αντιδράσεις για το πρόσωπο του Φ. Πετσάλνικου δεν έχουμε μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ.  Επισήμως ο κ. Σαμαράς αποδέχεται τον κ. Πετσάλνικο για πρωθυπουργό της “μεταβατικής κυβέρνησης” και θα ορίσει και δικά της εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

19:11 Καταιγιστικές οι εξελίξεις, μετά την αποχώρηση Καρατζαφέρη από το Προεδρικό. Όταν μπήκε ο κ. Καρατζαφέρης, οι Παπούλιας, Παπανδρέου και Σαμαράς ήταν σε άλλη αίθουσα και είχαν αρχίσει να συζητούν. Όταν ο κ. Καρατζαφέρης κατάλαβε ότι απλώς θα του ανακοίνωναν τη συμφωνία τους για Πετσάλνικο, αποχώρησε οργισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποφασίσει να ξαναβάλει στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.

19:07 Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του κατήγγειλε παιχνίδια τακτικής Παπανδρέου-Σαμαρά, στα οποία παρασύρεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές παίζονται παιχνίδια από Σαμαρά και Παπανδρέου που συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

19:06 Αποχώρησε από τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

19:01 “Δεν μας έγινε ποτέ πρόταση για τον Λουκα Παπαδήμο, αν γινόταν πρόταση θα λέγαμε ναι” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

18:57 Στο Προεδρικό Μέγαρο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Όλα έτοιμα για να αρχίσει η μίνι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (απουσιάζουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ)

18:53 Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
18:50 “Δεν μπορώ να στήσω στο σαθρό επίπεδο Παπανδρέου – Σαμαρά τον πύργο των δικών σας προσδοκιών. Η Ελλάδα χαροπαλεύει. Τα παιδιά της Βοστώνης κάνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί, αναφέρει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

18:45 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού για το Προεδρικό Μέγαρο.

18:42 “Εμείς από την πρώτη στιγμή, πριν σχηματιστεί κυβέρνηση είπαμε κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε απλώς για τον αγώνα για μια σειρά προβλήματα. Η απάντηση πρέπει να είναι η γραμμή πάλης.
Την κυβέρνηση συνεργασίας την ονομάσαμε “κυβέρνηση μαύρου μετώπου” γιατί έχει ως στόχο να τσακίσει το λαϊκό κίνημα

18:40 Δηλώσεις της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για  το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

18:37 Δείτε

το τελευταίο διάγγελμα Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό.

18:25 Εικόνα από τη συνάντηση ΠαπανδρέουΠαπούλια

ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

18:17 Βίντεο από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

18:12 Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για “ιστορικές στιγμές”. Έκανε αναφορά στην εδραίωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

“Κύριε Πρόεδρε, η συνεργασία πολλών πολιτικών δυνάμεων ανοίγει μια νέα σελίδα στη χώρα μας και θα είναι μια ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές στη χώρα”

Ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε ότι υπάρχει πλέον ανακούφιση και πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση.

“Κύριε προεδρε υπάρχει μια ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε τον σχηματισμό της. Είναι μια κυβέρνηση που επωμίζεται πολλά”

18:07 Ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του τόνισε ότι θα είναι θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός και πρόσωπο που θα μας ενώνει όλους. Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή του.

18:04 Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι δούλεψαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τους συνεργάτες μου αλλά και τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς. Χάρη σε εσάς η Ελλάδα κέρδισε χρόνο για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας.
Χάρη στις δικές σας προσπάθειες η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό και στην κάθε κυβέρνηση.
18:02 Είμαι περήφανος που καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθιαΑκόμα και με αστοχίες, αποφύγαμε τη βέβαιη χρεοκοπία. Οι αλλαγές που πετύχαμε είναι βάση για τη νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει.
Για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω καμία καρέκλα, κανένα πολιτικό κόστος. Σε κάθε μου ταξίδι την Ελλάδα την κουβαλώ στην καρδιά μου. Για μένα η Ελλάδα, ως Έλληνας της διασποράς, ήταν και είναι επιλογή και πυξίδα και όραμα.
18:00 Η νεα κυβέρνηση θα είχε τη στήριξη όλων μας και πιστεύω ότι η επιλογή είναι ιδιαίτερα θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλω να στείλω και  ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες.
Απόλυτη προτεραιότητα να προστατεύσουμε την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση θα εστιαστεί στην καταβολή της 6ης δόσης και στην νέα δανειακή σύμβαση και στην μείωση του χρέους.
Με τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ξέρουμε να αγωνιζόμαστε.

17:59 Κάντε refresh στη σελίδα για να δείτε σε Live βίντεο την ομιλία του πρωθυπουργού.

17:55 Μαζί θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα να κατοχυρώσουμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Να δείξουμε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί. Η επιλογή για το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα θεσμική.
Πήρα την απόφαση για παραίτηση, με μόνο γνώμονα το μέλλον του τόπου. Σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

17:54 Άρχισε το διάγγελμα Παπανδρέου

17:51 Η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Πετσάλνικο, όπως και με κανένα άλλο όνομα από τα όσα προτάθηκαν.

17:42 Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς τη συμμετοχη ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

17:36 Στο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναμένονται δηλώσεις.

17:30 Το θρίλερ συνεχίζεται. Το Reuters επικαλούμενο πηγές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνει ότι νέος πρωθυπουργός θα είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

17:26 Μόλις ακούστηκε το όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό στο γραφείο του και διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Όλα ανοιχτά για άλλη μια φορά.

17:23 Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν και νέα εμπλοκή στην υποψηφιότητα Πετσάλνικου, λόγω αντιδράσεων, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επανεξέταση ονόματος, που έπαιξε τις προηγούμενες μέρες, ως ακλόνητο φαβορί, αρκεί να μην έχει αντίρρηση ο ίδιος.

17:12 Αναχώρησε από το γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αναμένεται διάγγελμα.

17:09 Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση ΠαπανδρέουΠαπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο

16:58 Από στιγμή σε στιγμή στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου. Απόλυτο φαβορί για να αναλάβει πρωθυπουργός ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

16:42 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Αναμένεται και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

16:40 “Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε!” δήλωσε οργισμένος ο Μίκης Θεοδωράκης και χαρακτήρισε “κωμωδία” και “μπλόφα” όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, αφού όπως είπε κάθε κίνηση είναι προσχεδιασμένη.

16:33 Μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα κάνει δηλώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

16:27

τελικώς Πετσάλνικος…

16:20 Έντονη ενόχληση στις Βρυξέλλες, από την καθυστέρηση της Ελλάδας στο ζήτημα της νέου πρωθυπουργού και της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.

16:10 Σύμφωνα με το BBC, o Γιώργος Παπανδρέου θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό στις 16:30, πριν πάει στον Κάρολο Παπούλια.

16:04 “Η κατάσταση θυμίζει το τραγούδι των Κατσιμιχαίων συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

15:50 Ο Κάρολος Παπούλιας φέρεται να επικοινώνησε τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά και να τους ζήτησε να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις καθώς η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση.

15:40 Η διαφαινόμενη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο και η επικείμενη ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, αλλάζει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι απώλειες περιορίζονται. Στις 15:26, ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρούσε κατά 1,04% στις 771,54 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 40,88 εκατομμύρια ευρώ.

15:35 Για “ωμή παρέμβαση και κατάλυση της Δημοκρατίας” κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαμηνύει ότι δεν θα πάει στη σύσκεψη των αρχηγών.

15.28:

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη πρωθυπουργοποίηση του Φ. Πετσάλνικου. Ο Γ. Παπανδρέου δέχεται πιέσεις για να καταλήξει σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Η απόφαση για τον Φ. Πετσάλνικο είναι μεν δεδομένη αλλά οι αντιδράσεις δεν είναι απίθανο να δρομολογήσουν άλλες εξελίξεις.

15.21: Τον Φίλιππο Πετσάλνικο “δείχνουν” τηλεοπτικά ρεπορτάζ  ως τον επικρατέστερο πρωθυπουργό, μετά τα απανωτά χτεσινοβραδινά ναυάγια συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων.

15.19: Λεπτά αγωνίας μέχρι τις 17.00 για τα δύο κόμματα. ‘Εντονες διεργασίες σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα.

15.04:

“Δεν είναι όνομα στο τραπέζι, είναι ο πρωθυπουργός”, στο twitter του δημοσιογράφου Κώστα Βεξεβάνη. Και πιο κάτω: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

14.58: Επιβεβαιώνει ο Απόστολος Κακλαμάνης ότι είχε συναντήσεις με Παπανδρέου – Σαμαρά. Είχαν καταλήξει σε συμφωνία να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

14.52: Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφτηκε το γραφείο του πρωθυπουργού. Πλέον η φημολογία στην πολιτική λύση επικεντρώνεται στο πρόσωπό του.

14.49: Δείτε το βίντεο αποχώρησης Κάρολου Παπούλια από το Προεδρικό Μέγαρο.

14.46: Πληροφορίες αναφέρουν για συνάντηση αυτή την ώρα Γιώργου Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

14.37: Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, με έκδηλη τη δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό του Λουκά Παπαδήμου.

14.27: Στις 17.00 το ραντεβού Παπανδρέου – Παπούλια.

14.26: Διαβάστε τις

για την ανοιχτή στήριξη σε Λουκά Παπαδήμο.

14.24: “Τελειώσαμε”, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. “Θα ξανάρθω το απόγευμα”.

14.23: Ακόμα και τώρα δεν αποκλείεται η

. Διαβάστε πώς εξελίσσεται το θρίλερ.

14.20: Με τον καταιγισμό δηλώσεων πολιτικών στελεχών έξω από τη Βουλή πάντως, συμπεραίνεται ότι ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δει με καλό μάτι τον αποκλεισμό Λουκά Παπαδήμου.

14.15: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παρέμβουν, αν δεν τα βρουν οι αρχηγοί μεταξύ τους. “Ας αρχίσουν να τυπώνουν δραχμή, γιατί μάς οδηγούν εκτός ευρώ και δεν το έχουν καταλάβει”, είπε μέσα στη Βουλή.

14.11: Έκλεισε η συμφωνία της ΝΔ για όλα τα στελέχη της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. “Εκτός” μένει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας.

14.09: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη.

 

14.05: “Η χώρα χρειάζεται έναν ικανό πρωθυπουργό με κύρος στο εσωτερικό και αξιοπιστία στο εξωτερικό. Η ώρα έφτασε. Αν μέχρι τις 17.00 δεν έχουμε νέο πρωθυπουργό, οι υπεύθυνοι διά της αδράνειάς τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για το ότι τίναξαν τη χώρα στον αέρα. Είναι ντροπή το παιχνίδι σκιών που παίζεται”, οι δηλώσεις της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρας Μπακογιάννη.
14.03: “Όλο το σύστημα είναι μπαρ. Ο κ. Παπαδήμος δεν έχει ιδέα από την εσωτερική κατάσταση της χώρας”, πρόσθεσε.
13.58: “Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε πολιτική και εσείς οι δημοσιογράφοι δημοσιογραφία. Εγώ συναντήθηκα με Παπανδρέου και Σαμαρά. Δεν μου έθεσαν όρους για το ποιούς υπουργούς θα βάλω. Είχαμε αποφασίσει να είμαι εγώ πρωθυππυργός. Ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα έρθει να είναι εξοπλισμένο με ικανά στελέχη. Δεν είναι πρόβλημα μόνο η δόση, αλλά η διαχείριση της κατάστασης της χώρας”, οι δηλώσεις του Απόστολου Κακλαμάνη έξω από τη Βουλή, για τις φήμες της ανάληψης της πρωθυπουργίας. Φοβάται ότι μετά το τέλος της μεταβατικής κυβέρνησης, τα δύο μεγάλα κόμματα θα βγάλουν τα μαχαίρια μπροστά στις κάλπες.

13.56: “Η λύση είναι στα χέρια του κυρίου Παπανδρέου. Δεν νοείται άλλη καθυστέρηση. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μία λύση και ένα τέλος”, η νεότερη απάντηση της ΝΔ για τη στάση αναμονής στην τελική απόφαση του νέου πρωθυπουργού.

13.55: “Η Ελλάς δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέττα”, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
13.51: “Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα”.

13.49: Ανοιχτή επιστολή υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Τάσσεται υπέρ του Λουκά Παπαδήμου.

13.40: “Πριν μερικές ημέρες είπα ότι τα κόμματα κινούνται στον αστερισμό της παράνοιας. Κινούνται και τώρα στο ίδιο δρομολόγιο. Δυστυχώς, λυπάμαι για την Ελλάδα”, ήταν οι λακωνικές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, κατά την άφιξή του στη Βουλή.

13:35 Αν τελικά πάμε σε πολιτική λύση και καταλήξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγεται ότι υπάρχει συμφωνία να δοθεί υπουργείο (ακούγεται για το Άμυνας), στο ΛΑ.Ο.Σ.

13.28: Με αρνητικά σχόλια, η Ελλάδα

και σήμερα, τέταρτη μέρα αναζήτησης του νέου πρωθυπουργού.

13.26: “Με ενδιαφέρει ότι παίζεται το μέλλον της χώρας”, δήλωσε στη ΝΕΤ εμφανώς εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

13.22: Και ενώ πλησιάζει η στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφτεί το Προεδρικό Μέγαρο, ας ανακεφαλαιώσουμε: Μέχρι στιγμής, ακούστηκαν τα ονόματα του Λουκά Παπαδήμου, του Νικηφόρου Διαμαντούρου, του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, του Βασίλη Σκουρή και του Γιάννη Κουκιάδη.

Σάς παραθέτουμε και μια τολμηρή πρόβλεψη, αν ευοδωθεί το σενάριο επιλογής πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία. Αυτός αναμένεται να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

13.17: Σβήνουν – γράφουν στα κυβερνητικά επιτελεία, προκειμένου να “κλειδώσουν” τα ονόματα σε όλα τα καίρια υπουργεία.

13.12: Στις Βρυξέλλες περιμένουν την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και εμμένουν σε γραπτές εγγυήσεις.

13.06: Νέα φημολογία ότι η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τον νέο πρωθυπουργό κατέληξε σε πολιτικό πρόσωπο που ήδη κρατά ηγετική θέση στο υπάρχουν κυβερνητικό σχήμα.

13.03: Ακόμα πιο κοντά σε συμφωνία για το πρόσωπο-κλειδί, οι τελευταίες πληροφορίες από τα γραφεία της ΝΔ.

13.02: “Η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος στους FT.

13.00: Μετά τις 14.00 σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια, με τις αγορές να καραδοκούν.

12.55: Με επιτόκια ρεκόρ ο δανεισμός της Ιταλίας. Ξεπέρασαν το 7% τα δεκαετή ομόλογα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 1997.

12.51: Μειώσεις παρατηρούνται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της καθυστέρησης στην παραίτηση Μπερλουσκόνι. Στο -3% βρέθηκε αιφνιδίως το χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου οι συναλλαγές είχαν ξεκινήσει με ανοδική τάση.

12.47: Η ολιγωρία στην τελική απόφαση οδηγεί σε “βουτιά” την Σοφοκλέους. Στις 11:51 ο Γενικός Δείκτης ήταν μειωμένος κατά 1,88% και στις 764,98 μονάδες, για έναν τζίρο 18,15 εκατ. ευρώ.

12.43: Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η σημερινή ημέρα για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού. Διαβάστε τί έγινε κατά το

.

12.42: Διαβάστε

τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

12.30: Η έμπνευση για τη φωτογραφία που έχουμε αυτή τη στιγμή στη κεντρική σελίδα προέρχεται από το έξυπνο

12.22: Δεν αποκλείονται πολλές εκπλήξεις στα ονόματα της νέας κυβέρνησης, μεταδίδουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια στη χώρα.

12.19:

Επί τη ευκαιρία: “Που είναι το σενάριο Πετσάλνικος-πρωθυπουργός; Τα κέντρα απέσυραν την υποψήφιότητά του υπό την πίεση των social media”, δηλώνει ο δημοσιογραφος Πάσχος Μανδραβέλης.

12.17: Από τα γραφεία της ΝΔ ξεκαθαρίζεται ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει κλειδώσει για τις 19 Φεβρουαρίου.

12.13: Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί στη μεταβατική κυβέρνηση μόνο με εξωνκοινοβουλευτικά στελέχη.

12.10: Στο τραπέζι της “ονοματολογίας” και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων Γιάννης Κουκιάδης.

12.08: “Θα πληρώσει το κόστος των αποφάσεών της η ΝΔ”, επιμένει το ΛΑΟΣ.

12.04: “Για να συμμετάσχει ο ΛΑΟΣ στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να πειστεί ότι η κυβέρνηση θα είναι πραγματική και όχι υπηρεσιακή” ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να συμμετέχει με πολιτικά πρόσωπα. “Εμείς θέλουμε κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Εάν γίνει υπηρεσιακή δεν υπάρχει λόγος να μετάσχουμε”.

12.01: Παρατείνεται η αγωνία. Στις 14.00 η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια.

11.57: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Π ρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Νικολά Σαρκοζί, παρά τις

, εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για την μεταξύ τους συνεργασία και ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεχιστούν οι προσωπικές τους επαφές.

11.53: “Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική φούσκα των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος”, δήλωσε

11.50: Σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδει τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι εκείνος άσκησε βέτο στην υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία.

11.38: “Ένα πολύ επικίνδυνο κουτί της Πανδώρας άνοιξε η Ελλάδα σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα”, δηλώνει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

11.37: Δεν θα υπάρχει αντιπρόεδρος από τη Νέα Δημοκρατία στη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

11.22: Κορυφώνεται η αγωνία και οι πολιτικές διαβουλεύσεις για το νέο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με αποκαλυτπικές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Άγγελου Τόλκα, στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός της νέας εθνικής κυβέρνησης συνεργασίας.

11.19: Μιλώντας στο

, ο διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, υπογράμμισε πως είναι σίγουρος ότι με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα καταλήξει σε συμφωνία για τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος.

11.12: Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του σε Αυστρία, Πορτογαλία και Ηνωμένες Πολιτείες είχε το τελευταίο διάστημα ο  υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

11.08: “Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων”, εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.
11.07:  Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανος Μάνος σε δήλωση του επισημαίνει: “Ο κ. Παπαδήμος οφείλει στον Ελληνικό λαό μια σαφή εξήγηση: Τι ζήτησε προκειμένου να αναλάβει την προσφερθείσα πρωθυπουργία και τι του αρνήθηκαν. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.”

10.56:

“Αναζητείται αχυράνθρωπος για να εξυπηρετήσει τον κ. Βενιζέλο και να βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο που θα διαμορφώσει ο κ. Βενιζέλος”, είναι τα σχόλια του πρώην υπουργού Οικονομίας, Στέφανου Μάνου.

10.49: Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαίτηση της ΝΔ είναι “να μην υπάρχουν κοινοβουλευτικά στελέχη στο νέο κυβερνητικό σχήμα”.

10.45: Επιμένει στη στάση του ο Αντώνης Σαμαράς για μη υπογραφή της κοινής επιστολής προς τους Ευρωπαίους εταίρους, σχετικά με με την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Το

χρησιμοποιεί το hashtag

στο Twitter. Ακολουθήστε τον λογαριασμό του

στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες όλες στο

.

10.32:

χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί το Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη σύνοδο της G20 στις Κάννες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien.

10.27: “Παιχνίδι” με τα νεύρα εταίρων και Ελλήνων πολιτών. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και η αξιοπιστία της χώρας μας κλυδωνίζεται.

10.22: “Δεν έπαιξε ποτέ το όνομα του Λουκά Παπαδήμου”, δήλωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με δημοσιογράφους.

10.14: Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τα σενάρια που τον ήθελαν

με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία. Συνεχίζεται η “ονοματολογία” για το πρόσωπο που θα αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

10.09: Στο πρόσωπο του Βασίλη Σκουρή “βλέπει” το

το νέο πρωθυπουργό, μετά την εμπλοκή του Λουκά Παπαδήμου. Ο ίδιος σε επικοινωνία του ωστόσο με δημοσιογράφο του Mega διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κυβέρνηση.

9.55: “Ο Παπανδρέου τους τρέλανε όλους. Κανείς δεν το περίμενε το δημοψήφισμα. Εμείς βάλαμε πλάτη για να σωθεί ο τόπος, όχι να βρεθούμε τώρα να απολογούμαστε”, σημείωσε ο Ν. Δένδιας.

9.54: Ως άκαιρη και απρεπή χαρακτήρισε την παρέμβαση του επιτρόπου Όλι Ρεν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοτπική εκπομπή.

9.36: Τα επιτόκια των δεκαετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν ελαφρά: Ανέρχονταν στο 6,65% το πρωί της Τετάρτης στην Ασία, μετά το ιστορικό ρεκόρ 6,77% στο οποίο είχαν φθάσει την Τρίτη στην Ευρώπη.

09.34: Θετική για τις αγορές η επικείμενη παραίτηση Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε ελαφρά, ενώ στα Χρηματιστήρια επικρατεί κλίμα ευφορίας.

09.30: Κορυφώνεται η αγωνία και στο μέτωπο της Ιταλίας.

ρίχνει ο “Καβαλιέρε”. “Ψηφίστε τα νέα μέτρα για να αποχωρήσω”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. “Arrivederci”, λένε τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ οι φήμες οργιάζουν.

09.15: Νέα τηλεγραφήματα του πρακτορείου

κάνουν εκτενή αναφορά στην εμπλοκή του Λουκά Παπαδήμου και το ναυάγιο της ανάληψης πρωθυπουργίας. Σε άλλες επιλογές στρέφεται πλεόν το ενδιαφέρον.

09.03: “Δεν ήταν λάθος η επιλογή δημοψηφίσματος”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

09.02: Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την ανεύρεση πρωθυπουργού.

08.48: Δύο φορές έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών ο Βασίλης Σκουρής, επί πρωθυπουργιών Γρίβα και Σημίτη. Διαβάστε

ποιός  είναι ο Βασίλης Σκουρής.

08.44: ‘Αγνοια δηλώνει για το πρόσωπο στο οποίο έχει επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κορυφώνεται η αγωνία. Τέσσερα 24ωρα αναζητούν πρωθυπουργό. “Είμαστε σε κατάσταση πολέμου”, δήλωσε ο ίδιος.

08.25: Ο Βασίλης Σκουρής είναι πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και μέχρι στιγμής φέρεται ότι θα είναι το όνομα το οποίο θα προτείνει ως νέο πρωθυπουργό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

08.23: Ο Βασίλης Σκουρής φημολογείται ότι ενδέχεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

07.56: Για τον κίνδυνο μιας ”

“, αν οι οικονομίες του πλανήτη δεν αντιδράσουν από κοινού απέναντι στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη και στις απειλές ύφεσης προειδοποίησε από το Πεκίνο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

07:30 Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, εντάσεις και ανατροπές, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφτασαν σε συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Νωρίτερα

η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου, που μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης φερόταν ως φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας το

των Βρυξελλών για έγγραφες εγγυήσεις και η

του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει.

Επίσης,

σε φορτισμένο κλίμα για τελευταία φορά του υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Το σκληρό παζάρι Παπανδρέου-Σαμαρά συνεχίστηκε και τη Δευτέρα. Αργά το βράδυ οι δύο αρχηγοί έφτασαν σε συμφωνία.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε

για να δεχθεί να γίνει πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η συμφωνία να μην προχωρήσει.

Το βράδυ της Δευτέρας επικρατέστερος να αναλάβει ήταν ο

, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του

.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετείχε στο Eurogroup, το οποίο αντιμετωπίζει θετικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ζητώντας όμως

από την κυβέρνησης που θα προκύψει, ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί.

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπήρξε

μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου. Νωρίτερα προηγήθηκε

συμβούλιο όπου ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο Προερδικό Μέγαρο προαναγγέλλοντας τη παραίτησή του.

Μάλιστα δημοσιοποίησε και τις

που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια στον οποίο επανέλαβε ότι προϋπόθεση για συμφωνία με τη κυβέρνηση αποτελεί η

του Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

για άλλη μια φορά ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβέρνηση συμμαχίας αλλά και ότι ο ίδιος δεν θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς

, ζητώντας εκλογές άμεσα. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,

προς τον Α. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί και να πει “ναι” στην εθνική συνεννόηση.

Τα

για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, ενώ η κυβέρνηση έκανε

.

Η κυβέρνηση με 153 ψήφους παίρνει

από τη Βουλή, μετά από μια δραματική συνεδρίαση, με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν με την προϋπόθεση ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ανακοινώθηκε η επανένταξη της Λούκας Κατσέλη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η κα Κατσέλη ψήφισε “ναι” στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

τονίζει ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ανακοινώνει ότι το Σάββατο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, οργισμένος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης

ότι η κυβέρνηση απέρριψε ουσιαστικά την πρότασή του και κλείνει την πόρτα στη συνεργασία.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει στη Βουλή, ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα

μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Ο  Γιώργος Παπανδρέου  δηλώνει αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής ότι

Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και ακολούθως να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συναίνεσης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου ως προϋπόθεση,  για τη

. Εκλογές ζήτησε σύσσωμη η

.

Το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε

στη κοινοβουλευτική ομάδα που αμφισβητήθηκε ανοικτά. Διαμαντοπούλου  και Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν την

του. Η βουλευτής Εύα Καιλή νωρίτερα δήλωσε ότι δεν θα παράσχει  ψήφος εμπιστοσύνης, δεχόμενη

από τον Σωκράτη Ξενίδη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι τα

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβερνητική κρίση ξεκίνησε ουσιαστικά στη Χάγη , όταν Μέρκελ και Σαρκοζί ξεκαθάρισαν στον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν διεξαχθεί δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η

και θα σταματήσουν οι πιστώσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την επιστροφή του στην Ελλάδα , διαχώρισε τη θέση από τον πρωθυπουργό, τασσόμενος

.

Τετάρτη 2/11

Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι η εκταμίευση της ” πολυπόθητης” 6ης δόσης,

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα χαρακτηρίζει ”

τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου κυριαρχούν τίτλοι με ελληνικούς χαρακτήρες , όπως το

της Liberation.

Τρίτη 01/11

Οι ανακοινώσεις Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκαλούν δυσαρέσκεια σε

.

Αναταράξεις προκαλείται και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η Μιλένα Αποστολάκη

. Η Βάσω Παπανδρέου ζητά τη συγκρότηση

του ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση Παπανδρέου.

Τη

ζητά ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς , στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Δευτέρα 31/10

Η Ελλάδα μπαίνει επισήμως σε πολιτική κρίση , όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα, ανακοίνωσε τη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα