Το αλφαβητάρι του ξύλου: Ποιο είναι το κατάλληλο για την τραπεζαρία σου

Το αλφαβητάρι του ξύλου: Ποιο είναι το κατάλληλο για την τραπεζαρία σου
Στην εταιρία GAND θα βρεις μια τεράστια γκάμα που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη GAND

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ξύλο, το πιο συνηθισμένο φυσικό υλικό, που αποτελεί το "Α" και το "Ω" στην επιλογή της κατάλληλης τραπεζαρίας για το σπίτι σου

Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι όμως και ένας χώρος συνυφασμένος με κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Γι’ αυτό και τα έπιπλα που επιλέγουμε για τον χώρο αυτό θα πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα λειτουργικά και παράλληλα να αποπνέουν στιλ και φινέτσα.

Η πιο safe επιλογή είναι τα έπιπλα από ξύλο, το πλέον συνηθισμένο και διάσημο φυσικό υλικό, ενώ στα πιο μοντέρνα σχέδια χρησιμοποιείται συνδυασμός υλικών. Η ομορφιά και η μακροχρόνια αντοχή του ξύλου δίνει ζεστασιά και υψηλή αισθητική στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Γι’ αυτό και αποτελεί το υλικό που χρησιμοποιεί η εταιρία GAND στις τραπεζαρίες της (και όχι μόνο).

Τα έπιπλα από ξύλο θα τα βρεις σε μεγάλο εύρος τιμών, χρωματισμών και με μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο, αν συντηρηθούν σωστά, γι’ αυτό και βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Ποια είναι όμως τα πιο συχνά είδη ξύλου στο κομμάτι των επίπλων του σπιτιού και ποια είναι η διαφορά τους; Εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να μπορείς να ξεχωρίζεις τα βασικότερα είδη και να μην είσαι “αδιάβαστος” στην επόμενη αγορά σου.

– Δρυς

Πρόκειται για ένα είδος ξύλου που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή επίπλων. Μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικές ποικιλίες: λευκή και κόκκινη. Η κόκκινη ποικιλία είναι γνωστή και ως μαύρη δρυς. Η δρυς είναι ένα βαρύ, ανθεκτικό, σκληρό ξύλο που δύσκολα κάνει γρατζουνιές. Έχει πολύ ιδιαίτερα “νερά” και φινίρισμα. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για έπιπλα όπως τραπεζαρίες, ντουλάπια και ράφια.

-Κερασιά

Το ξύλο της κερασιάς διαθέτει ποικίλες φυσικές αποχρώσεις που κυμαίνονται από το κόκκινο έως το σκούρο καφέ. Τα “νερά” του χαρακτηρίζονται ως κυματοειδείς γραμμές. Είναι ξύλο υψηλής αισθητικής, σκληρό και ανθεκτικό στην υγρασία, είναι εύκολο να χαραχθεί και να γυαλιστεί γι’ αυτό και χρησιμοποιείται και για σκαλίσματα στην ξυλογλυπτική. Πρόκειται για ένα ξύλο που κοστίζει λίγο παραπάνω, ωστόσο αποτελεί ιδανική επιλογή για τραπεζαρία, αφού δεν λεκιάζει εύκολα.

-Οξιά

Η οξιά είναι ένα σκληρό, δυνατό, ελαστικό και βαρύ ξύλο. Το χρώμα του κορμού της, από όπου προέρχεται ξυλεία για την κατασκευή των επίπλων είναι μια σκούρα απόχρωση του καφέ. Τα έπιπλα από οξιά μπορούν εύκολα να βαφούν και να γυαλιστούν, έτσι ώστε να έχουν μια όψη φυσικής γυαλάδας.

-Καρυδιά

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα είδη ξύλου για έπιπλα. Ξεχωρίζει για το υπέροχο, σκούρο καφέ χρώμα. Είναι σκληρό και ανθεκτικό, χωρίς να είναι υπερβολικά βαρύ, ενώ είναι δεκτικό και σε περαιτέρω επεξεργασία και ιδανικό για ξυλογλυπτική. Είναι εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή τραπεζιών αφού θεωρείται – όχι άδικα – ένα είδος ξύλου πολύ καλής ποιότητας, ενώ προσφέρεται και για τη δημιουργία περίτεχνων σκαλισμάτων.

Αν λοιπόν στην “todolist” σου είναι η αγορά μιας τραπεζαρίας, στην εταιρία GAND θα βρεις μια τεράστια γκάμα που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Μοντέρνα τραπέζια, τραπεζαρίες που ανοίγουν, έπιπλα με εσωτερικές προσθήκες για πλήρη εξοικονόμηση χώρου σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, διαστάσεων και αποχρώσεων, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χώρου σου. Η εταιρία σου παρέχει 15η γραπτή εγγύηση προκειμένου να ξενοιάσεις για πολύ καιρό.

Στην τελική επιλογή συνυπολόγισε και την πρακτική πλευρά, όπως αντοχή, συντήρηση και καθαρισμό και θυμήσου ότι περισσότερο από όλα τα παραπάνω μετράει το προσωπικό γούστο.

Επισκέψου το κατάστημα/έκθεση και το εργοστάσιο της εταιρίας GAND που βρίσκεται στο Πικέρμι στην Λεωφόρο Μαραθώνος 120Α ή το ηλεκτρονικό κατάστημα www.epiplagand.gr και επίλεξε την τραπεζαρία που ταιριάζει στο χώρο σου. Έχε υπόψιν ότι μπορείς να κλείσεις ραντεβού με κάποιον από τους διακοσμητές της GAND, ο οποίος θα σε επισκεφθεί στο χώρο σου για τις απαραίτητες μετρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα