Βουτιά για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά τις δηλώσεις Στουρνάρα

Βουτιά για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά τις δηλώσεις Στουρνάρα

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας

Μεγάλες απώλειες 29,71% καταγράφει η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «το Τ.Τ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η πτώση οφείλεται κυρίως σε ανησυχίες μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε περίπτωση διαχωρισμού του φορέα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πώληση της «καλής» τράπεζας σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ το δημόσιο κατέχει ποσοστό 35%.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α.

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε πριν λίγο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: ” Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» από σήμερα 30 Αυγούστου 2012 διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα