Την καταδιώκει το παρελθόν

default image

Έγινε σύμβολο της θηριωδίας των Ταλιμπάν και εξώφυλλο του περιοδικού Τάιμ. Από τον ακρωτηριασμό και την εγκατάλειψη πέρασε στην προστασία και τη δημοσιότητα. Αν και αποκαταστάθηκαν τα τραύματά της, οι εφιάλτες επιστρέφουν (Pic)

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η ιστορία της νεαρής  Αφγανής  Μπιμπί Αίσα συγκλόνισε  ολόκληρο τον κόσμο, όταν η φωτογραφία που την απεικόνιζε με ακρωτηριασμένη μύτη και αυτιά, έγινε εξώφυλλο του περιοδικού Τάιμ.

Από τότε η ζωή της έχει βελτιωθεί αισθητά  καθώς μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ οπού έκανε πλαστική. Ωστόσο το δράμα της ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Η αγοραπωλησία και ο ακρωτηριασμός

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή να δούμε τι πραγματικά συνέβη στη νεαρή. Ένα βραδύ οι Ταλιμπάν έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και απαίτησαν άμεσα να αποδεχτεί την τιμωρία της, επειδή εγκατέλειψε τον σύζυγό της. Ο γάμος  της ήταν καθαρά, ένα προϊόν εμπορικής συναλλαγής μεταξύ δύο αγροτικών οικογενειών.

Η συμφωνία για την 18χρονη  ήταν να παντρευτεί τον Ταλιμπάν και να μετακομίσει μαζί με την μικρή δεκάχρονη αδερφή της στο πατρικό του σπίτι. Ο πατέρας της θα έπαιρνε ως αντίτιμο μερικά δολάρια για να μπορέσει να θρέψει τα υπόλοιπα παιδία του.

 

Η ζωή της μικρής ήταν κόλαση και έτσι τον εγκατέλειψε. Έπρεπε να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Αφού τη βρήκαν ο αγριεμένος σύζυγός της, της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά και τα πέταξε. Μετά τον ακρωτηριασμό την μετέφεραν στα βουνά του Αφγανιστάν, αφήνοντάς την μόνη της να ξεψυχήσει.

Η 18χρονη κατάφερε να επιβιώσει και βρήκε καταφύγιο σε μια οργάνωση για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών του Αφγανιστάν.

Το εξώφυλλο και η ζωή στις ΗΠΑ

Την ιστορία της, έκανε αμέσως εξώφυλλο το περιοδικό Τάιμ και από την τεράστια  δημοσιότητα που απέκτησε , ενδιαφέρθηκαν αμέσως να αποκαταστήσουν τα τραύματά της, οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί του κόσμου. Η νεαρή Αφγανή μέσα στην δυστυχία της, τελικά  βρήκε θαλπωρή  σε μια Αφγανική-Παστούν οικογένεια στο Λός Άντζελες.

Μετά από  πλαστική επέμβαση απέκτησε νέα μύτη και όλοι θεώρησαν ότι τα χρόνια που έρχονταν θα ήταν πολύ καλύτερα για την κοπέλα.

Αυτή είναι όμως μόνο η μια πλευρά του νομίσματος καθώς σήμερα η ζωή της νεαρής εξακολουθεί να είναι είναι δύσκολη, με τους εφιάλτες του παρελθόντος να στοιχειώνουν τη σκέψη της.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ανασυγκρότηση της ζωής της, ιδιαίτερα στο θέμα της  κακοποίησης, είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη από ό, τι  αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα.

Μέχρι τώρα οι γιατροί της  αξιολογούν ότι η Μπιμπί δεν είναι ακόμα συναισθηματικά έτοιμη για το “τεστ αντοχής” μετά την επανορθωτική χειρουργική. Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζει να υποφέρει από κρίσεις, και να τραβά τα μαλλιά της και να ξεσπά στον εαυτό της.

Η ιστορία της 18χρονης  είναι ένα μάθημα  κατανόησης, υπομονής και αποφασιστικότητας που αφήνει  όμως ψυχολογικά τραύματα λόγω της χρόνιας σοβαρής κακοποίησης.

Έκανε μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών που πέρασε στο Λός Άντζελες ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμα… η Ψυχή δύσκολα θεραπεύεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα