“Αποτυχημένος γάμος η πρωθυπουργία Παπανδρέου”

“Αποτυχημένος γάμος η πρωθυπουργία Παπανδρέου”

"Σαν ένας γάμος που απέτυχε και ο πρώην άνδρας σου, σε αφήνει με χρέη και μία μέρα σου κατασχέτουν το σπίτι", είναι τα λόγια Ελληνίδας σε βρετανικό ρεπορτάζ, με θέμα την ελληνική κρίση (Vid)

Μια δραματική καθημερινότητα διάγουν εκατοντάδες συμπολίτες μας πλέον. Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, οι “ψαλιδισμένοι” μισθοί και συντάξεις, ο αυξημένος ΦΠΑ και τα νέα “χαράτσια” που πέφτουν σαν βροχή είναι η νέα πραγματικότητα, στην οποία πρέπει οι περισσότεροι Έλληνες πρέπει να προσαρμοστούν.

Κάποιοι όμως έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης. Και αυτό “δεν αντέχεται”, υποστηρίζει η Έλια Ιατρού, Ελληνίδα νοικοκυρά, η οποία κάνει δηλώσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, για χάρη ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου του BBC.

“Δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε ούτε φρέσκο γάλα για τα παιδιά μας. Ρούχα ψωνίζουμε πια μόνο από τη λαϊκή που οι τιμές είναι πολύ χαμηλές”, υποστηρίζει η ίδια.

Η γυναίκα εκφράζει την απογοήτευσή της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ επισημαίνει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με μισθό Βουλγαρίας, ενώ την ίδια στιγμή οι συναλλαγές και το κόστος ζωής θα είναι ισότιμο με τιμές Λονδίνου.

Η Ελληνίδα νοικοκυρά παρομοιάζει την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα μ’ έναν γάμο, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός παντρεύτηκε τους Έλληνες πολιτικούς και έδειξε εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

“Ο γάμος δεν ήταν τέλειος, αλλά υπήρχε εμπιστοσύνη. Τα προβλήματα αρχίζουν σταδιακά όταν ο σύζυγος αργεί να επιστρέψει από τη δουλειά, φέρνει λίγα χρήματα σπίτι, ξεχνά γενέθλια και επετείους.

Μετά η κατάσταση επιδεινώνεται, όταν αρχίζουν οι καβγάδες και οι υποψίες. Τελικά το ζευγάρι χωρίζει και ξαφνικά στην πόρτα της γυναίκας εμφανίζονται άγνωστοι που της λένε ότι χρωστά δισεκατομμύρια, της υποθηκεύουν το σπίτι και της ζητούν να πληρώσε, ενώ ο άνδρας έχει βάλει στα χρέη την υπογραφή του. Εκείνη δεν γνωρίζει τίποτα. Η ζωή της μετατρέπεται σε αδιέξοδο. Έτσι είναι οι ζωές μας σήμερα εδώ στην Ελλάδα. Πληρώνουμε δάνεια για λεφτά που δεν ξοδέψαμε και δεν είδαμε ποτέ εμείς”.

Η γυναίκα εκφράζοντας την αγανάκτησή της, υποστηρίζει ότι η Έλλάδα δεν έπρεπε να μπει ποτέ στο ευρώ, καθώς δεν είχε τη δύναμη, ενώ οι Έλληνες δεν ρωτήθηκαν ποτέ.

Στέλνοντας μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου, λέει: “Μην μας κάνετε άλλο κακό”, ενώ εκφράζοντας την εκτίμησή της για το μέλλον λέει: “Θα μάθουμε να ζούμε με μισθούς Βουλγαρίας, ενώ όλα θα έχουν τιμές αγοράς Λονδίνου. Δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα το αντέξουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα